Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania wigilijnego.

Miasto Białystok ogłasza przetarg

  • Adres: 15-950 Białystok, ul. Słonimska 1
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 869 60 02 , fax. 085 869 62 65
  • Data zamieszczenia: 2011-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Białystok
    ul. Słonimska 1 1
    15-950 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 869 60 02, fax. 085 869 62 65
    REGON: 00051500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialystok.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania wigilijnego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania wigilijnego pracowników Urzędu Miejskiego w dniu 22.12.2011 r. (czwartek) od godz.15:40, w Sali Ogrodowej i Trejażowej Pałacyku Gościnnego przy ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. 1. Przewidywana liczba uczestników spotkania - 100 osób. 2. Zamawiający wymaga od Wykonawcy dostarczenia: - stołów szwedzkich, na których rozstawione zostaną potrawy, liczba stołów musi być dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości sal Pałacyku Gościnnego, - stoły nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sal oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). 3. Wymagania dotyczące obsługi: - 4 kelnerów posiadających doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (biała koszula, biała kurtka, czarne pantofle, mucha, białe rękawiczki), w przypadku kobiet (biała koszula z czarną kamizelką oraz czarna spódnica), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawność, uprzejmość, minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 4. Dnia 22 grudnia 2011 roku Wykonawca zobowiązuję się do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu do Pałacyku Gościnnego. Pełna gotowość wymagana jest najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (godz. 15.10.; czas trwania - do ostatniego Gościa). 5. Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie i nakrycie stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sal po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6. Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia. 7. Posiłki dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy, bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy. 8. Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C). 9. Posiłki urozmaicone, o wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jaki i estetyki. 10. Wykonawca zadba o właściwy stan dostarczonych posiłków. 11. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nieusunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 6 umowy. 12. Do obowiązków Wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne zbierane po zakończeniu uroczystości. 13. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przez świadczenie usługi cateringowej Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. 15. Menu na jedną osobę powinno zawierać: Dania na gorąco: Sandacz pieczony lub smażony, Pierogi świąteczne, Barszcz czerwony z pasztecikiem, (Dania po 90 g/os.) Dania na zimno: Pstrągi z dymu, Szczupak w galarecie Śledź w śmietanie, Śledź tatarski, Sałatka wigilijna, Ryba w pomidorach, Kutia, Pierożki z makiem, Kulebiak, Krojony karp w galarecie, Łazanki, (Dania po 30-50 g/os) Ciasta: Sernik, Keks domowy, Makowiec, (Ciasta po 90 g/os) Napoje zimne: Kompot z suszu i kisiel w dzbanach szklanych (1l/os), Sok jabłkowy i pomarańczowy (0,5 l/os.). (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach). Napoje gorące: Kawa, Herbata (po 200 ml na osobę). Cukier, Śmietanka do kawy, Cytryna do herbaty
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bialystok.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach