Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta Białegostoku

Miasto Białystok ogłasza przetarg

  • Adres: 15-950 Białystok, ul. Słonimska 1
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 869 60 02 , fax. 085 869 62 65
  • Data zamieszczenia: 2011-12-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Białystok
    ul. Słonimska 1 1
    15-950 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 869 60 02, fax. 085 869 62 65
    REGON: 00051500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialystok.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta Białegostoku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta z przedstawicielami białostockich środowisk naukowych, kulturowych, gospodarczych, a także ze wszystkimi, których działania wpływają na rozwój miasta, w Auli Magna Pałacu Branickich przy ul. J. Kilińskiego 1 w Białymstoku, w dniu 21.01.2012 r. (sobota) godz. 20:00. 2. Przewidywana liczba uczestników spotkania - 250 osób. 3. Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołów szwedzkich okrągłych o średnicy min. 150 cm w ilości 10 sztuk, na których rozstawione zostaną potrawy, - stołów prostokątnych min. 6 szt., które ustawione zostaną wzdłuż ścian, do wydawania posiłków gorących,- stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). 4. Wymagania dotyczące obsługi: - 20 kelnerów z przewagą mężczyzn posiadających doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długim rękawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, białe rękawiczki), w przypadku kobiet (biała koszula z czarną kamizelką oraz czarna spódnica), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawność, uprzejmość, minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, znajomość dwóch języków obcych (język angielski i inny obcy minimum w stopniu średnim), - wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet podczas przerwy. 5. Dnia 21 stycznia 2012 roku Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków oraz stołów własnym środkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (pełna gotowość wymagana jest na godz. 19:30). 6. Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, nakrycia, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sali po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 7. Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia. 8. Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy, dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy. Wykonawca odpowiada za właściwy stan dostarczonych posiłków. 9. Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C). 10. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jaki i estetyki ich podania i wykonania. 11. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nieusunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 6 wzoru umowy. 12. Do obowiązków Wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu uroczystości. 13. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przez świadczenie usługi cateringowej Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym poniżej. 15. Menu na jedną osobę powinno zawierać: Dania na gorąco: Kołduny z majerankiem w rosole, Cielęcina nadziewana podgrzybkami w śmietanie duszona, Gulasz z dzika, Naleśniki cannelloni na beszamelu, (Dania na gorąco po 80-100 g/os) Dodatki do dań gorących: Ziemniaki gratin, Warzywa z pary, (Dodatki po 80-100 g/os) Dania na zimno: Szczupak faszerowany, Jesiotr z sosem chrzanowo jabłkowym, Roladki z łososia i sera, Sałatka z wędzonej makreli na jajkach podana, Gałeczki rybne w warzywnym auszpiku, Tatar z tuńczyka na cytrynie, Koszyczki serowe z sałatką z tuńczyka, Cielęcina na zimno w sosie musztardowym, Deska pasztetów z ćwikłą domową, Rolada z kurczaka z pistacjami zawijana, Piersi gęsie wędzone w plastry siekane, Półmisek wędzonej dziczyzny, Polędwiczki ze śliwkami i sosem żurawinowym, Klopsiki z królika podane na ogórku, Boczek na zimno w cebuli balsamicznej, Tatar, Rostbef na pestkach dyni i pomidorach, (Dania na zimno po 30-50 g/os) Dodatki: Sałatka łososiowa, Sałatka krabowa, Sałatka polska, Sałatka chłopska z fetą, Sałatka włoska z grillowanym kurczakiem, Półmiski warzyw, Chrzan tarty na śmietanie, Grzybki marynowane, Ogórki korniszonki, Sos tatarski, Chleby wiejskie, (Dodatki po 30-50 g/os) Ciasta: Sernik, Strucla, Szarlotka, Patery owoców, Deserki (truskawkowy, waniliowy), (Ciasta w wadze 100 g/os) Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1l/os), Sok jabłkowy, pomarańczowy, z czarnej porzeczki (1l/os), Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach). Bar kawowy: Kawa, Herbata (po 400 ml na osobę), Cukier w kostkach, Śmietanka do kawy,Cytryna do herbaty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bialystok.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach