Przetargi.pl
świadczenie usług żywieniowych w Ośrodkach Edukacji Przyrodniczej: - w Lądzie, gm. Lądek, pow. Słupca, - w Chalinie, gm. Sieraków, pow. Międzychód

Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Wielkopolskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 61-739 Poznań, Plac Wolności 18
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 65 54 650 , fax. 61 65 54 652
  • Data zamieszczenia: 2015-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Wielkopolskiego
    Plac Wolności 18 18
    61-739 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 65 54 650, fax. 61 65 54 652
    REGON: 63049902600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpkww.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług żywieniowych w Ośrodkach Edukacji Przyrodniczej: - w Lądzie, gm. Lądek, pow. Słupca, - w Chalinie, gm. Sieraków, pow. Międzychód
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie całodziennych posiłków (śniadania, obiady, kolacje) w prowadzonych przez Zamawiającego Ośrodkach Edukacji Przyrodniczej: w Lądzie, gm. Lądek , pow. Słupca i w Chalinie, gm. Sieraków, pow. Międzychód - dla dzieci i młodzieży oraz dorosłych, uczestników szkoleń, sympozjów, seminariów itp. organizowanych przez Zamawiającego w OEP. 2.1.1. Opis poszczególnych posiłków : - śniadania - powinno zwierać: pieczywo mieszane (w tym: bułka, chleb wielozbożowy, chleb razowy, chleb wieloziarnisty, chleb pszenny), masło zawartości tłuszczu min. 82 %, serek topiony, ser żółty pełnotłusty min. 3 rodzaje, ser twarogowy, szynka min. 3 rodzaje (wyklucza się wyroby typu mielonka, salceson), dżem, nutella, pasta jajeczna lub rybna, pasztet, paprykarz, pomidor, ogórek, sałatka, mleko, płatki do mleka min. 2 rodzaje, soki, woda mineralna, jogurty lub owoce, herbata, dodatkowo 2 ciepłe dania z czego przynajmniej jedno mięsne (np. jajecznica i parówki zapiekane, lub racuszki z bananem i krokiety mięsne) niepowtarzalne w trakcie jednego turnusu. - obiady - dwudaniowy - zupa + drugie danie składające się: z mięsa, ryb, jarzyn gotowanych lub surówek jarzynowych - ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron, kompot bądź napój zimny, sok owocowy oraz deser - gramatura I danie nie mniej niż 250 g, gramatura II danie nie mniej niż 350 g z wyłączeniem kompotu bądź napoju zimnego, soku owocowego oraz deseru - jednodaniowy - zupa z wkładką ( gramatura nie mniej niż 400 g) oraz deser, np. kisiel, budyń, jogurt itp; - kolacje - powinny zawierać: pieczywo mieszane (bułka, chleb wielozbożowy, chleb razowy, chleb wieloziarnisty, chleb pszenny), masło o zawartości tłuszczu min. 82 %, serek topiony, ser żółty pełnotłusty min. 3 rodzaje, serek twarogowy, szynka min. 3 rodzaje (wyklucza się wyroby typu mielonka, salceson), dżem, pasta jajeczna lub rybna, pasztet, paprykarz, pomidor, ogórek, sałatka, mleko, płatki do mleka min. 2 rodzaje, soki, woda mineralna, jogurty lub owoce, herbata, dodatkowo 2 ciepłe dania z czego przynajmniej jedno mięsne (np. naleśniki z twarogiem i parówki lub ryż z jabłkami i śmietaną i spaghetti z sosem bolońskim) niepowtarzalne w trakcie jednego turnusu, w przypadku kilkudniowych pobytów kiełbasa i pieczywo na ognisko 2.2. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach kuchennych i w pomieszczeniach towarzyszących znajdujących się w Ośrodkach oraz przy wykorzystaniu istniejącego i będącego w posiadaniu sprzętu Zamawiającego, które Zamawiający udostępni Wykonawcy za odrębną opłatą. 2.3. W ramach zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do : - zapewnienia w poszczególnej stołówce zastaw stołowych oraz sztućców umożliwiających korzystanie ze stołówki równocześnie 100 osobom oraz innych niezbędnych sprzętów niezbędnych do wykonania zlecenia - zawarcia umowy na odbiór odpadów pochodzących z kuchni. - sprzątanie i porządkowanie stołówki z wyjątkiem szczególnych przypadków, jeżeli stołówka będzie wykorzystywana przez Zespół Parków Krajobrazowych Województwa wielkopolskiego - w razie potrzeby - wykonania usług gastronomicznych podczas organizowanych przez Zamawiającego imprez nie objętych przedmiotem zamówienia określonym w punkcie 2.1 SIWZ. - na podstawie odrębnych ustaleń. 2.4 Zamawiający dopuszcza przygotowywanie przez Wykonawcę posiłków (catering) w ramach prowadzonej działalności gospodarczej, w pomieszczeniach kuchennych i w pomieszczeniach towarzyszących znajdujących się w Ośrodkach oraz przy wykorzystaniu sprzętu Zamawiającego, które Zamawiający udostępni Wykonawcy za dodatkowa opłatą: - w OEP w Lądzie, gm. Lądek, pow. Słupca - w wysokości 1.600 zł brutto (słownie: tysiąc sześćset złotych brutto); - w OEP w Chalinie, gm. Sieraków, pow. Międzychód - w wysokości 1.600 zł brutto (słownie: tysiąc sześćset złotych brutto) - Wykonawca będzie wówczas zobowiązany do zapłaty opłaty stałej i opłaty dodatkowej
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: wysokość proponowanej opłaty stałej za wykorzystywanie pomieszczeń oraz sprzętu pozostającego w dyspozycji zamawiającego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpkww.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach