Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Krakowie ogłasza przetarg
- Adres: 31-913 Kraków, os. Na Skarpie 66
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. (012) 6441956 , fax. (012) 6444756
- Data zamieszczenia: 2012-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Krakowie
os. Na Skarpie 66 66
31-913 Kraków, woj. małopolskie
tel. (012) 6441956, fax. (012) 6444756
REGON: 00063016100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeromski-szpital.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług żywienia pacjentów Szpitala - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na zapewnieniu codziennej i kompleksowej obsługi w zakresie żywienia pacjentów (w ilości średnio 370 osób dziennie, w tym około 10 dzieci w wieku do 1,5 roku życia, dla których posiłki przygotowuje Kuchnia Mleczna), na bazie przyjętych w najem pomieszczeń wraz z utylizacją odpadów pokonsumpcyjnych oraz wywozem odpadów komunalnych. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia większej ilości posiłków w sytuacji nadzwyczajnej, której nie można było przewidzieć w chwili rozstrzygania przetargu, związanej ze zwiększonym napływem rannych i chorych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 stanowiący integralną część niniejszej specyfikacji. Zestawienie ilości posiłków, rzeczywistej liczby żywionych w poszczególnych miesiącach za okres ostatniego roku, protokół Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, przykładowy jadłospis, stanowią załącznik nr 7 do SIWZ. Zamawiającemu przysługuje prawo do zmniejszenia zakresu usług stanowiących przedmiot zamówienia z przyczyn organizacyjnych, które nastąpi z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia. Wykonawca we własnym zakresie zabezpieczy sprzęt i urządzenia, naczynia stołowe, sztućce do spożywania posiłków oraz kubeczki jednorazowego użytku do dopajania pacjentów i będzie je sukcesywnie uzupełniał. Wykonawca umożliwi korzystanie ze sprzętów i wyposażenia kuchennego stanowiącego własność Wykonawcy Zamawiającemu lub przez osobę trzecią przez niego wskazaną (tj. przez kolejnego wykonawcę usług żywienia) w sytuacji kiedy nastąpi konieczność zapewnienia ciągłości żywienia pacjentów Zamawiającego na wypadek wygaśnięcia lub rozwiązania umowy (nie dłużej jednak niż przez 2 tygodnie od wygaśnięcia umowy lub rozwiązania umowy) . Wykonawca odpowiada za utrzymanie czystości i sprawnego sprzętu koniecznego do wykonania usługi także w dwóch kuchenkach oddziałowych Zamawiającego oraz będzie zobowiązany do ubezpieczenia udostępnionego sprzętu i wyposażenia kuchennego. Aktualne godziny pracy kuchni - 5:30- 18:30. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów w zakresie żywienia oraz wywozu i unieszkodliwiania odpadów (komunalnych i pokonsumpcyjnych) zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami w szczególności: - ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914), - ustawy z dnia 27.04.2001 r. o odpadach (tekst jednolity Dz. U. z 2010 Nr 185, poz. 1243), oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23.12.2002 r. w sprawie dopuszczalnych sposobów i warunków unieszkodliwiania odpadów medycznych i weterynaryjnych (Dz. U. z 2003 r. Nr 8, poz. 104 z późn. zm.) W związku z przejęciem świadczenia usług w zakresie usług żywienia pacjentów dla Zamawiającego Wykonawca przejmie od dotychczasowego Wykonawcy usług z mocy prawa, na zasadzie art. 23 1 Kodeksu pracy, 16 byłych pracowników Zamawiającego, zatrudnionych przez dotychczasowego Wykonawcę usług żywienia pacjentów. W celu wykonywania usług Wykonawca zobowiązany będzie do korzystania z pomieszczeń Zamawiającego, które będą użytkowane wyłącznie ze świadczeniem usług żywienia pacjentów. Zamawiający udostępni Wykonawcy, na podstawie umowy najmu, pomieszczenia o łącznej powierzchni 1 389 m2 kuchni centralnej (w tym powierzchnia magazynowa 250,38 m2) . Zamawiający wymaga okresu niezmienności cen przez cały czas trwania umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1) Przystępując do przetargu Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 6.300,00 zł. (słownie: sześć tysięcy trzysta złotych). Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert.Wadium wniesione w pieniądzu należy wpłacić przelewem, na rachunek bankowy Zamawiającego: Deutsche Bank PBC S.A. O/Kraków nr 45 1910 1048 3400 2331 1121 0002. Fakt wniesienia wadium należy potwierdzić poprzez dostarczenie Zamawiającemu kopii dowodu wpłaty. 2) Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający zwraca Wykonawcy wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszonym o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek wskazany przez Wykonawcę. Wadium może być wniesione w następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub pieniężnych poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9.11.2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeromski-szpital.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie Część 1 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 27 maja 2016 roku Część 2 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 28 maja 2016 roku Część 3 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 29 maja 2016 roku
Dodano: 2016-05-20 - Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie Część 1 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 27 maja 2016 roku Część 2 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 28 maja 2016 roku Część 3 zamówienia Bankiet organizowany w dniu 29 maja 2016 roku
Dodano: 2016-05-09 - Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie Część 1 zamówienia Spotkania Część 2 zamówienia Bankiety
Dodano: 2016-04-22 - Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie Część 1 zamówienia Spotkania Część 2 zamówienia Bankiety
Dodano: 2016-04-15 - Świadczenie usług żywienia pacjentów szpitala.
Dodano: 2015-12-04 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Socjalizacyjnej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Olkuszu oraz dla Ośrodka Terapii Uzależnień Dzieci i Młodzieży w Jeżówce
Dodano: 2015-11-24 - PCFE.272.87.2014 Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu pn. Powiatowe Centrum Edukacji
Dodano: 2014-12-08 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Ośrodka Terapii Uzależnień Dzieci i Młodzieży w Jeżówce
Dodano: 2014-12-04 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Socjalizacyjnej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Olkuszu oraz dla Ośrodka Terapii Uzależnień Dzieci i Młodzieży w Jeżówce
Dodano: 2014-11-21 - PCFE.272.76.2014 Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu pn. Powiatowe Centrum Edukacji
Dodano: 2014-10-24