Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie w 2012 roku

Dom Spokojnej Starości ogłasza przetarg

  • Adres: 43-400 Cieszyn, ul. Mickiewicza 13
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8580239 , fax. 033 8580239 wew. 104
  • Data zamieszczenia: 2011-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Spokojnej Starości
    ul. Mickiewicza 13 13
    43-400 Cieszyn, woj. śląskie
    tel. 033 8580239, fax. 033 8580239 wew. 104
    REGON: 07231979000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie w 2012 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadaniem Wykonawcy będzie przygotowanie posiłków na bazie istniejącej kuchni Zamawiającego oraz ich wydanie mieszkańcom DSS zgodnie z harmonogramem. Posiłki główne (śniadanie, obiad i kolacja) muszą być wydawane przez czas minimum dwóch godzin. W ramach oferowanej usługi i bez doliczania dodatkowych opłat, Wykonawca zobowiązany będzie również: w okresie Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych przygotować (świąteczny jadłospis) zgodnie z lokalnymi tradycjami kulinarnymi; raz w miesiącu przygotować dla mieszkańców poczęstunek, w związku ze wspólną imprezą urodzinową (napoje ciepłe i zimne oraz ciasto). Zgodnie z ustawą o Pomocy Społecznej i rozporządzeniem o Domach Pomocy Społecznej Wykonawca musi zapewnić mieszkańcom całodobowy dostęp do podstawowych produktów żywnościowych, tj. kawa, herbata, napoje zimne i ciepłe, chleb, masło, dżem lub ser. Pozostałe szczegółowe obowiązki Wykonawcy: a) Sposób dystrybucji posiłków odbywał się będzie w systemie zapewniającym im najlepszą jakość i temperaturę, b) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie oraz normami na składniki pokarmowe i produkty spożywcze dla chorych i pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia i jednostkach pomocy społecznej o wartości nie niższej niż 9,50 zł netto (tzw. wsad do kotła), c) Wykonawca przygotowywał i wydawał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie, d) Posiłki dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania z podziałem na rodzaje diet składanego przez upoważnionego przedstawiciela wyznaczonego ze strony Zamawiającego i dostarczonego Wykonawcy do godz. 1400 na kolację oraz na śniadanie i obiad dnia następnego, e) Całodzienne żywienie pacjentów sporządzane będzie na podstawie: uzgodnionego pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą jadłospisu dekadowego, uzgodnionych pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą diet, z tym, że diety indywidualne będą wykonywane na polecenie lekarza, posiłki wykonywane i podawane będą pod nadzorem dietetyka Wykonawcy, ustala się tylko jeden dzień w tygodniu kiedy podawane będą dania bezmięsne. Organizacja żywienia: A) Sposób dostarczania posiłków: 1) Przygotowane przez Wykonawcę posiłki wydawane mają być mieszkańcom DSS, 2) Osoby sprawne spożywają posiłki w jadalni DSS - jadalnia jest umeblowana, 3) Osobom, które nie mogą spożywać posiłków w jadalni należy umożliwić dostarczenie posiłku do pokoju. Wszystkie posiłki do jadalni dostarcza Wykonawca. Transport posiłków powinien odbywać się w pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Odpowiedzialny za dystrybucję posiłków z jadalni do łóżek pensjonariuszy jest Zamawiający. B) Zasady przygotowywania posiłków: 1) Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom żywienia DSS. 2) Ogólną kontrolę ze strony Zamawiającego nad prawidłowością żywienia sprawować będzie właściwy merytorycznie pracownik Zamawiającego. Wykonawca zapewni Zamawiającemu dostęp do wszelkich danych i pomieszczeń niezbędnych do przeprowadzenia kontroli. 3) Jadłospisy podlegać będą kontroli Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do przedstawiania jadłospisów Zamawiającemu na kolejną dekadę najpóźniej na trzy dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu. 4) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości mieszkańców i personelu w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed śniadaniem, w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. 5) Wszelkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.cieszyn.bip-gov.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach