Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków osobom tego pozbawionym, korzystającym z pomocy społecznej na terenie Gminy Miasta Częstochowy

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-217 Częstochowa, ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 34 37 24 200 , fax. 34 37 24 250
  • Data zamieszczenia: 2015-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 2 2
    42-217 Częstochowa, woj. śląskie
    tel. 34 37 24 200, fax. 34 37 24 250
    REGON: 00274129000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.czestochowa.um.gov.pl/category/zamowienia-publiczne/aktualne/przetargi/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków osobom tego pozbawionym, korzystającym z pomocy społecznej na terenie Gminy Miasta Częstochowy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie od poniedziałku do soboty jednodaniowych gorących posiłków w formie obiadu, a w niedzielę i dni świąteczne ustawowo wolne od pracy - suchego prowiantu w cenie obiadu - osobom korzystającym z pomocy społecznej na terenie Gminy Miasta Częstochowy. Zamówienie realizowane będzie w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w latach 2014- 2020 dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Częstochowie. Wykonawca musi posiadać możliwość korzystania na terenie Gminy Miasta Częstochowy z pomieszczenia, w którym będzie przygotowywał i podawał posiłki lub wydawał posiłki wcześniej przywiezione z miejsca ich przygotowania. Lokal, o którym mowa w zdaniu powyżej powinien być zlokalizowany w obrębie obszaru objętego przedmiotem zamówienia, odpowiednio dla każdej z 3 części zamówienia. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zróżnicowanego jadłospisu przez kolejne dni tygodnia, przy czym te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na sześć dni, według zasady: poniedziałki, środy, piątki - zupa o pojemności 1 l z wkładką mięsną 100 g oraz pieczywem 250 g. Zupa powinna być przygotowana ze świeżych ziemniaków lub z makaronem lub z ryżem lub z kaszą oraz ze świeżymi warzywami, zawsze z dodatkiem mięsa; wtorki, czwartki, soboty - drugie danie do wyboru (udko kurczaka pieczonego - nie mniej niż 200 g, filet z drobiu - powyżej 100 g, pieczeń w sosie własnym - nie mniej niż 120 g, gulasz wieprzowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g, kiełbasa w sosie np. musztardowym - nie mniej niż 100 g + sos, bigos - 250 g, żołądki duszone - nie mniej niż 200 g, gołąbki duszone w pomidorach - 2 szt., łącznie powyżej 200 g, klopsiki w sosie pomidorowym - nie mniej niż 100 g, naleśniki - nie mniej niż 2 szt., łącznie 250 g, kopytka w sosie - nie mniej niż 250 g, krokiety z kapustą lub mięsem - 2 szt., pierogi - powyżej 300 g, ryż z jabłkami - powyżej 300 g; niedziele i dni ustawowo wolne od pracy - suchy prowiant w cenie obiadu. Oferowana gramatura posiłków nie może być mniejsza niż gramatura wskazana przez Zamawiającego. Posiłki będą wydawane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (jt. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w tym miejsc siedzących przy stoliku bez wyodrębnienia miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania. Wykonawca winien zapewnić umeblowanie (stoły i krzesła) oraz zadbać o czystość i higienę w pomieszczeniu, w którym będą wydawane i spożywane posiłki, zgodnie z normami sanepidu. Posiłki będą wydawane w godzinach od 12:00 do 15:00 i spożywane na miejscu, a na prośbę osób uprawnionych do ich odbioru - na wynos w jednorazowym opakowaniu. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić w lokalu gastronomicznym, w którym będą wydawane posiłki, odpowiednią liczbę miejsc siedzących przy stolikach, zapewniającą spożycie posiłku przez co najmniej 20 osób jednocześnie. Zamawiający do końca każdego miesiąca przekazuje Wykonawcy listę osób uprawnionych do odbioru posiłków na kolejny miesiąc. Osoba uprawniona do korzystania z posiłków, każdorazowo kwituje na liście ich odbiór. Wykonawca zobowiązany jest w każdym miesiącu do bieżącego prowadzenia list w zakresie weryfikacji liczby faktycznie wydanych posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca posiada decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zatwierdzającego placówkę gastronomiczną do prowadzenia działalności z zakresu gastronomii

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: dodatkowe doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.czestochowa.um.gov.pl/category/zamowienia-publiczne/aktualne/przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach