Przetargi.pl
Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej SENIOR: im. Jana Kaczmarka w Czeladzi

Dom Pomocy Społecznej "SENIOR" im. Jana Kaczmarka w Czeladzi ogłasza przetarg

  • Adres: 41-250 Czeladź, ul. Szpitalna 5A
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2659400 , fax. 32 2659400
  • Data zamieszczenia: 2015-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "SENIOR" im. Jana Kaczmarka w Czeladzi
    ul. Szpitalna 5A 5A
    41-250 Czeladź, woj. śląskie
    tel. 32 2659400, fax. 32 2659400
    REGON: 24263027400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://dps.czeladz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej SENIOR: im. Jana Kaczmarka w Czeladzi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej SENIOR im. Jana Kaczmarka w Czeladzi w okresie od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r. co oznacza: 4.1. przygotowywanie i wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w ilościach: - śniadanie, obiad ( dwa zestawy ) i kolacja dla maksymalnie 48 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej SENIOR im. Jana Kaczmarka w Czeladzi, 4.2. dokonywanie z własnych środków finansowych zakupu produktów potrzebnych do sporządzania posiłków (śniadanie, obiad, kolacja), 4.3. dostawę i magazynowanie produktów potrzebnych do sporządzania posiłków, w magazynach oddanych Wykonawcy w używanie przez Zamawiającego. 4.4. przygotowywanie posiłków ściśle wg załączonego jadłospisu (załączniki nr od 1a do 1d do wzoru umowy); 4.5. sporządzanie posiłków, co do ilości, zgodnie z otrzymanym zapotrzebowaniem przekazanym przez pracownika socjalnego z uwzględnieniem ewentualnych diet. Zamawiający zobowiązuje się do codziennego podawania liczby zamawianych posiłków do godz. 10.00 na dzień następny (w przypadku występujących niedziel i Świąt także na niedziele i Święta) z uwzględnieniem ewentualnych diet. 4.6. zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania na posiłki dla chorych mieszkańców zgodnie z zaleceniem lekarza (diet) w miejsce posiłków wynikających z jadłospisu przewidzianego na dany dzień kalendarzowy, przy czym łączna ilość przygotowywanych posiłków nie ulegnie zmianie Posiłki te powinny być oparte na nomenklaturze diet obowiązujących przy żywieniu różnych jednostek chorobowych. 4.7. używanie do sporządzania posiłków artykułów spożywczych z ważnym terminem przydatności do spożycia, 4.8 posiłki winny być przygotowane na miejscu, z produktów świeżych i nieprzetworzonych; nie dopuszcza się używania półproduktów oraz produktów gotowych, 4.9 nie dopuszcza się podawania posiłków odgrzewanych, 4.10 obiad winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania przygotowanych w dwóch zestawach do wyboru mieszkańca oraz ciepłego napoju (np. kompot, herbata) 4.11 przygotowanie potraw świątecznych zgodnie z tradycją (na Boże Narodzenie i Wielkanoc), w ramach tzw. wsadu do kotła, 4.12 chleb nie może być wydzielany, winien być dostępny bez ograniczeń do wszystkich posiłków, 4.13 przez całą dobę, do dyspozycji mieszkańców, winna być: herbata, masło, dżem i chleb, w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 4.14 wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w następujących godzinach: - śniadanie - w godz. 800-1000 - obiad - w godz. 1300-1500 - kolacja - w godz. 1800-2000 4.15 rozliczanie się z Zamawiającym w systemie tygodniowym i miesięcznym wg załączonych wzorów (załączniki nr 2 i nr 3 do wzoru umowy - załącznik nr 8 do SIWZ) 4.16 utrzymywanie porządku w pomieszczeniach jadalni, kuchni, zaplecza i magazynów środkami czystości posiadającymi atesty, zakupionymi z własnych środków finansowych, 4.17 gruntowne sprzątanie i pastowanie jadalni pastą antypoślizgową przynajmniej raz na kwartał, 4.18 zapewnienie własnych estetycznych obrusów na stoły w jadalni, 4.19 pranie i prasowanie obrusów, zasłon i firan z jadalni, mycie okien, podłogi. Wykonawca zobowiązany jest do pomalowania pomieszczeń przekazanych w użytkowanie przez Zamawiającego na koniec kontraktu z własnych środków finansowych. Łączny metraż pomieszczeń przekazanych w użytkowanie Wykonawcy wynosi 90,4 m2. 4.20 używanie powierzanego sprzętu zgodnie z instrukcją obsługi, 4.21 w przypadku awarii powierzonego sprzętu z winy Wykonawcy - pokrywanie kosztów naprawy niezależnie od ich wysokości, a gdyby w wymienionej sytuacji (z winy Wykonawcy) sprzęt nie nadawał się do dalszej eksploatacji, odkupienie na własny koszt takiego samego sprzętu lub sprzętu podobnej klasy w terminie 30 dni od daty stwierdzenia nieprzydatności sprzętu, 4.22 przestrzeganie zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w używanie oraz zasad BHP, P.poż. i SANEPIDU, 4.23 prowadzenie na własny koszt monitoringu DDD, 4.24 dokonywanie na własny koszt dezynsekcji we wszystkich pomieszczeniach przekazanych w używanie w zależności od potrzeby. 4.25 dokonywania na własny koszt: - naprawy kranów, kratek wentylacyjnych i ściekowych, - wymiany żarówek, - wymiany jarzeniówek, - naprawy spłuczki WC, - czyszczenie odstojników, - czyszczenie odpływów w zlewozmywakach, - wymiany spiral w płytach grzewczych pieca, - naprawy różnego rodzaju wyłączników w pomieszczeniach i sprzęcie przekazanym w użytkowanie. Naprawy i usunięcie usterek nie wymienionych powyżej obciążają Zamawiającego. 4.26 strony ustalają, że inwentaryzacja pomieszczeń i przekazanego w używanie sprzętu i drobnego wyposażenia będzie dokonywana zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Inwentaryzację zarządza Zamawiający, a Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania inwentaryzowanych składników zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 4.27 masło używane do posiłków powinno mieć zawartość tłuszczu mlecznego minimum 82%. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, w zależności od ilości mieszkańców przebywających w DPS.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dps.czeladz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach