Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych korzystających ze schronienia w Noclegowni przy ul. Kosynierów 26 w Bytomiu

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 41-902 Bytom, ul. Strzelców Bytomskich 16
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 3886740, 032 3886700 , fax. 032 2818093
  • Data zamieszczenia: 2015-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. Strzelców Bytomskich 16 16
    41-902 Bytom, woj. śląskie
    tel. 032 3886740, 032 3886700, fax. 032 2818093
    REGON: 00344928400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.bytom.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna m.Bytomia działająca w formie jednostki budżetowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych korzystających ze schronienia w Noclegowni przy ul. Kosynierów 26 w Bytomiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu/-ach gastronomicznym/-ych Wykonawcy - codziennie w godzinach otwarcia lokalu/-i, tj. w dni robocze od poniedziałku do soboty (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie: 1) danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100 g/1 osobę); 2) suchy prowiant w postaci: świeżego pieczywa (1 porcja min. 100 g/1 osobę) oraz dodatków (pakowanych hermetycznie - 1 porcja min. 250 g/1 osobę) takich jak np. pasztet/konserwa mięsna/wędlina/nabiał itp. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik A do Specyfikacji. UWAGA: 1) prognozowana ilość gorących posiłków wydanych w trakcie realizacji umowy będzie wynosić maksymalnie: 36.300 posiłków; 2) Zamawiający zastrzega, iż rzeczywista ilość gorących posiłków w poszczególnych okresach rozliczeniowych (za okres rozliczeniowy przyjęto miesiąc kalendarzowy) będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób dorosłych objętych tą formą pomocy. Należy założyć, iż w okresie jesienno-zimowym z pomocy będzie korzystać maksymalnie do 130 osób dziennie, natomiast w pozostałym czasie maksymalnie do 100 osób dziennie); 3) ponadto Zamawiający zastrzega, iż określone w pkt. 1 prognozowane ilości gorących posiłków w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia mogą ulec zmniejszeniu z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za nie zgłoszenie się osoby uprawnionej do odbioru posiłku w danym dniu; 4) z uwagi na to, iż ilość gorących posiłków ma charakter prognozowany, Zamawiający zastrzega sobie, przy zachowaniu ceny jednostkowej i w ramach przysługującego Wykonawcy wynagrodzenia, prawo do zmiany ilości posiłków w przypadkach, o których mowa w pkt. 2 i 3. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują żadne roszczenia, w szczególności z tytułu praw do zapłaty lub odszkodowania. 3. Ogólne zasady i sposób realizacji zamówienia określają Istotne postanowienia umowne stanowiące załącznik nr 5 do specyfikacji
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość lokalu gastronomicznego Wykonawcy od budynku Noclegowni (nie większa niż 4 km) (kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 SIWZ)u
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.bytom.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach