Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania obiadu (II danie z deserem) w ramach projektu pn.: „Terapeutyczny Oddział Dzienny II (TOD)” do Ośrodka Terapii Nerwic dla Dzieci i Młodzieży w Orzeszu oraz świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków (śniadania, obiadu i kolacji) w ramach projektu pn.: „TERAPIA DOMOWA (TD)” do miejsca zamieszkania danego pacjenta.

Ośrodek Terapii Nerwic dla Dzieci i Młodzieży ogłasza przetarg

  • Adres: 43-187 Orzesze, ul. Mikołowska
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 2215670 , fax. 0-32 2215670
  • Data zamieszczenia: 2020-03-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Terapii Nerwic dla Dzieci i Młodzieży
    ul. Mikołowska 208
    43-187 Orzesze, woj. śląskie
    tel. 0-32 2215670, fax. 0-32 2215670
    REGON: 27390986500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.otnorzesze.pl; https://otnorzesze-bip.slaskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania obiadu (II danie z deserem) w ramach projektu pn.: „Terapeutyczny Oddział Dzienny II (TOD)” do Ośrodka Terapii Nerwic dla Dzieci i Młodzieży w Orzeszu oraz świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków (śniadania, obiadu i kolacji) w ramach projektu pn.: „TERAPIA DOMOWA (TD)” do miejsca zamieszkania danego pacjenta.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania obiadu (II danie z deserem) w ramach projektu pn.: „Terapeutyczny Oddział Dzienny II (TOD)” do Ośrodka Terapii Nerwic dla Dzieci i Młodzieży w Orzeszu dla 10 pacjentów.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie obiadów (II danie z deserem) dla 10 pacjentów Terapeutycznego Oddziału Dziennego II w dniach od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni wolnych. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków (śniadania, obiadu i kolacji) w ramach projektu pn.: „TERAPIA DOMOWA (TD)” do miejsca zamieszkania danego pacjenta dla około 72 pacjentów.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) w miejsce zamieszkania danego pacjenta raz dziennie w dniach od poniedziałku do niedzieli na terenie gmin wchodzących w skład Związku Gmin i Powiatów Subregionu Centralnego województwa Śląskiego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten będzie uważany za spełniony, jeżeli Wykonawca potwierdzi posiadanie wymaganych prawem zezwoleń na prowadzenie działalności w zakresie objętym przedmiotem zamówienia, tj. aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, wydaną na podstawie przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r.,poz.594j.t.), stwierdzającą, że zakład (kuchnia, stołówka), w którym będą przygotowywane posiłki spełnia wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług polegających na produkcji posiłków dla odbiorców z zewnątrz, zezwalającą na prowadzenie w/w działalności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z niniejszego postępowania Zamawiający wymaga przedłożenia: a) aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu — wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. c) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu — wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 1. Opłaconą polisę na kwotę min. 150 000 zł obejmującą w swym zakresie ryzyko zatruć pokarmowych, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę min. 150 000 zł obejmującą w swym zakresie ryzyko zatruć pokarmowych związanej z przedmiotem zamówienia. 2. Oświadczenie o dysponowaniu kuchnią, która zabezpieczy przygotowanie i dostarczenie posiłków do Zamawiającego przez cały okres świadczenia usługi oraz jej lokalizacji (należy podać dokładny adres). Jeżeli Wykonawca powierzy wykonanie usługi innym podmiotom zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 3. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, wydaną na podstawie przepisów Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j Dz. U. z 2015 r. , poz. 594), stwierdzającą, że zakład (kuchnia, stołówka), w którym będą przygotowywane posiłki spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług polegających na produkcji posiłków dla odbiorców z zewnątrz, zezwalającą na prowadzenie w/w działalności. 4. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w zakresie transportu posiłków na zewnątrz odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu. 5. Oświadczenie stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie posiadają uprawnienia wymagane przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, o których mowa w art. 59 ust 1 i 2 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j Dz. U. z 2015 r. , poz. 594) . 6. W miejscu produkcji posiłków Wykonawca zapewni codzienny nadzór dietetyka posiadającego dyplom ukończenia Szkoły medycznej na kierunku dietetyka. W celu potwierdzenia Wykonawca składa oświadczenie, że przez cały okres trwania umowy gwarantuje codzienny nadzór dietetyka nad procesem produkcji posiłków. 7. Pełnomocnictwo do podpisania i złożenia oferty, jeżeli osoba podpisana nie jest wymieniona w dokumencie rejestracyjnym Wykonawcy. Pełnomocnictwo należy przedłożyć w oryginale lub w formie kopii potwierdzonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach