Powiat Opoczyński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Opoczyńskiego ogłasza przetarg
- Adres: 26-300 Opoczno, ul. Kwiatowa 1a
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 7361500 , fax. 44 7361500
- Data zamieszczenia: 2014-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Opoczyński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Opoczyńskiego
ul. Kwiatowa 1a 1a
26-300 Opoczno, woj. łódzkie
tel. 44 7361500, fax. 44 7361500
REGON: 59064843900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.opocznopowiat.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług edukacyjnych/szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO - PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki z podziałem na dwie części: CZĘŚĆ I. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z technologii żywności: 48 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 12 (1 grupa). Liczba godzin: 48 godzin lekcyjnych, tj. 8 spotkań po 6 godzin. Tematyka zajęć: Technologia mięsa, mleka, tłuszczów, koncentratów spożywczych, technologii zbóż, owoców, warzyw, mikrobiologia, biotechnologia. Zasady działania i obsługa maszyn i urządzeń do rozdrabniania procesu produkcji parówek (kuter i komora wędzarnicza). Zasady działania i obsługi wirówki do mleka. Zasady działania i obsługi pasteryzatora płytkowego, otrzymywania sera topionego. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych (proces otrzymywania margaryny w warunkach laboratoryjnych) z wykorzystaniem wysokowydajnego homogenizatora. Technologia i analiza kawy, ekstrakcja kawy. Technologia zbóż (otrzymywanie mąki, zasady działania urządzeń do sortowania i oczyszczania zbóż). Analiza amylograficzna, faringograficzna i ekstensometryczna mąki i ciasta. Technologia owoców i warzyw (technologia otrzymywania dżemów wysoko i niskosłodzonych, produkcja konserw owocowych i warzywnych, produkcja moszczu). Zasada działania i obsługa prasy do owoców i przecieraczki do warzyw. Biotechnologii i mikrobiologii oceny jakości żywności. Podstawowe mikroorganizmy występujące w żywności, podłoża wykorzystywane do ich oznaczania. Technika posiewów. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 12 osób (48 h, 8 spotkań po 6 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowaną tematyką. 3.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic. 4.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowa tematyka opracowana przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 5.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i tematyki zajęć o którym mowa w pkt. 4. 6.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 7.Wykonawca usługi zapewni wykładowcę trenera z technologii żywności, zaplecze dydaktyczne, salę dydaktyczną, dostęp do materiałów specjalistycznych. 8.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z technologii żywności w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 9.Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 10.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km. CZĘŚĆ II. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z analityki laboratoryjnej: 16 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 10 (1 grupa). Liczba godzin: 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Tematyka zajęć: Roztwory chemiczne, dobór sprzętu, oczyszczanie związków chemicznych, destylacja, ekstrakcja, metody, techniki, przygotowanie próbek, usuwanie zanieczyszczeń z wody, pomiary spektrofotometryczne, wykorzystanie spektrofotometrów do oznaczania stężenia związków w roztworach, metody analizy wody. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 10 osób 16 godzin lekcyjnych 2 spotkania po 8 godzin. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Wykonawca usługi przygotuje program prowadzenia zajęć warsztatowych w zakresie: sporządzania roztworów chemicznych o stężeniu procentowym, zapoznanie z zasadami dobierania sprzętu i szkła laboratoryjnego, wykonywanie określonych analiz chemicznych, sporządzanie roztworów chemicznych o stężeniu molowym, ocenianie jakości, czystości czynników chemicznych, określanie odczynów związków chemicznych, oczyszczanie substancji chemicznych, proces destylacji, sublimacji, ekstrakcji, krystalizacji, przygotowanie do czynności prowadzenia dokumentacji prac związanych z pobieraniem, przygotowywaniem i przechowywaniem próbek analitycznych. 3.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowanym programem warsztatów. 4.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic. 5.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowy program opracowane przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 6.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i programu warsztatów o którym mowa w pkt.5. 7.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 8.Wykonawca usługi zapewni: wykładowcę/trenera w zakresie warsztatów z analityki laboratoryjnej, zaplecze dydaktyczne, laboratoryjne, materiały specjalistyczne, salę dydaktyczną, obsługę administracyjną. 9.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z analityki laboratoryjnej w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 10.Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 11.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie - doświadczenie równorzędne z przedmiotem zamówienia
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.opocznopowiat.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa szkolenia e-learning dotycząca metodyki nauczania w zakresie Edukacji Medycznej, w tym Symulacji Medycznej
Dodano: 2016-07-25 - Usługa szkolenia dotycząca metodyki nauczania, w tym umiejętności miękkich w zakresie Edukacji Medycznej, w tym Symulacji Medycznej
Dodano: 2016-07-25 - Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia.
Dodano: 2016-04-14 - Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia współfinansowanego w ramach Programu PL13 Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa w podziale na Część I, II, III, IV, V.
Dodano: 2016-02-22 - Usługa - przeprowadzenie kursu /Technolog robót wykończeniowych/ dla osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym Nr 1 w Łodzi
Dodano: 2015-11-24 - Usługa - przeprowadzenie kursu kwalifikacyjnego /Szwaczka/ dla osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym Nr 1 w Łodzi
Dodano: 2015-10-20 - Organizacja szkoleń w zakresie zarządzania zasobami informatycznymi i projektami
Dodano: 2015-10-20 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia dla istniejących rodzin zastępczych
Dodano: 2015-09-28 - Organizacja szkoleń w zakresie zarządzania zasobami informatycznymi i projektami
Dodano: 2015-09-23 - Opracowanie programu i realizacja warsztatów kulinarnych Jedz dla zdrowia dla uczniów łódzkich szkół podstawowych w ramach realizacji Projektu pn. Łódź kontra choroby wątroby, współfinansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009 - 2014 oraz funduszy Ministerstwa Zdrowia.DOA-ZP-VIII.271.18.2015
Dodano: 2015-07-28