Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia.

Powiat Piotrkowski ogłasza przetarg

  • Adres: 97-300 Piotrków Trybunalski, ul. Dąbrowskiego 7
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 732 88 00 , fax. 44 732 88 03
  • Data zamieszczenia: 2016-04-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Piotrkowski
    ul. Dąbrowskiego 7 7
    97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie
    tel. 44 732 88 00, fax. 44 732 88 03
    REGON: 59064841600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia. Liczba warsztatów Planowana Liczba uczestników w warsztatach ogółem Liczba uczestników w jednym warsztacie Liczba dni zajęciowych na jeden warsztat Liczba godzin szkoleniowych na 1 warsztat (1 godz.=45 min.) Termin realizacji 24 384 10 - 16 osób 1 6 godz. od maja 2016 r. do października 2016 Tab. Liczba warsztatów przewidziana dla poszczególnych gmin Gmina Liczba warsztatów Gmina Aleksandrów 2 warsztaty Gmina Czarnocin 2 warsztaty Gmina Gorzkowice 2 Warsztaty Gmina Grabica 2 Warsztaty Gmina Moszczenica 4 Warsztaty Gmina Łęki Szlacheckie 1 Warsztat Gmina Ręczno 2 Warsztaty Gmina Rozprza 3 Warsztaty Gmina Sulejów 2 Warsztaty Gmina Wola Krzysztoporska 2 Warsztaty Gmina Wolbórz 2 Warsztaty ŁĄCZNIE 24 WARSZTATY 1.Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wobec Wykonawcy: 1)Wykaz KGW w podziale na poszczególne gminy oraz miejscowości dostępny jest na stronie projektu www.zdrowie.powiat-piotrkowski.pl - Akademie Zdrowego Żywienia lub w zakładce -Do pobrania. 2)Warsztaty w zakresie zdrowego żywienia to forma zorganizowanych zajęć nauki praktycznego zastosowania technik i zasad zdrowego gotowania i żywienia (z możliwością ich wykorzystania przez uczestników również w warunkach domowych), które prowadzone będą przez instruktora (trenera) gotowania. 3)W ramach warsztatów przewiduje się zorganizowanie wszelkich zajęć, które sprzyjać będą nauce i wdrażaniu do codziennego życia zasad zdrowego żywienia. 4)Opracowując programy zajęć należy uwzględnić różnorodność rodzajów dań (przystawki, przekąski, dania główne, desery, soki itp.), możliwych technik ich przygotowywania oraz przy użyciu produktów, które są zalecane w przypadku chorób układu krążenia, rekomendowanych przez Instytut Żywności i Żywienia www.izz.waw.pl. 5)Planowany termin przeprowadzenia warsztatów: maj 2016 - październik 2016r. 6)Szczegółowy harmonogram warsztatów zostanie ustalony we współpracy i przy akceptacji Zamawiającego. 7)Planując Warsztaty należy uwzględnić możliwość prowadzenia szkoleń w weekendy w godzinach między 8 a 16. 8)Kandydaci na warsztaty zostaną wskazani przez Zamawiającego, na jeden warsztat przewiduje się ok. 16 uczestników. 9)Czas trwania warsztatów to 6 godzin. Godzina szkoleniowa wynosi 45 minut. 10)Podczas każdego warsztatu Wykonawca zapewni uczestnikom 2 przerwy po 15 min. i jedną przerwę 30 min. Czas przeznaczony na przerwy nie będzie wliczany do czasu trwania warsztatu. 11)Zastosowane metody warsztatowe muszą uwzględniać indywidualne podejście do każdego z uczestników oraz możliwość ich zastosowania w warunkach domowych. 12)Zajęcia powinny być prowadzone w atrakcyjnej i ciekawej dla uczestników formie. 13)Planując programy zajęć Wykonawca powinien wziąć pod uwagę również porę roku, wykorzystując regionalne produkty i surowce sezonowe. 14)Wykonawca organizując warsztaty musi zapewnić: a)Promocję i informację o zajęciach; b)Miejsce do przeprowadzenia warsztatów, wraz z odpowiednim wyposażeniem do przygotowania i degustacji przygotowanych podczas zajęć posiłków, w miejscowościach na terenie danej gminy, w której mają odbywać się warsztaty (wykaz gmin oraz liczba warsztatów w tabeli powyżej); c)Trenera (instruktora) gotowania; d)Zakup art. żywnościowych na potrzeby prezentacji prozdrowotnych technik i sposobów komponowania dań; e)Opracowywać i gromadzić w wersji papierowej i elektronicznej przepisy (wraz ze zdjęciami) wszystkich potraw i posiłków przygotowywanych podczas zajęć; f)Catering dla uczestników warsztatów - zdrowa żywność. 15)Wykonawca jest zobowiązany również do: a)Komponowania i przygotowywania posiłków wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy, jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty. b)Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.), wynikające z realizacji dobrych praktyk produkcyjnych (GMP) i dobrych praktyk higienicznych (GHP) oraz Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) mających na celu m. in.: zapewnienie bezpieczeństwa żywności oraz przeprowadzenie procesu identyfikowalności produktów. 16.Zamawiający uprawniony będzie do udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 17.W celu realizacji zadania Zamawiający powierzy Wykonawcy przetwarzanie danych osobowych osób deklarujących uczestnictwo w projekcie w zakresie i celu niezbędnym do dokumentowania prowadzonej w ramach warsztatów. Dokumentowanie zajęć: W ramach zadania Wykonawca zobowiązuje się do opracowania: 1.Materiałów warsztatowych dla wszystkich uczestników szkoleń w terminie nie później niż 7 dni przed planowanym terminem warsztatu. Materiały warsztatowe mają zawierać zagadnienia teoretyczne omawiane na warsztacie, w tym opis planowanych do przygotowania potraw wraz z przepisami oraz powinny być uzupełnieniem poruszanej na zajęciach tematyki. (Forma elektroniczna w formacie otwartym, A4). 2.List obecności zawierających: imię i nazwisko, dane dot.: reprezentowanej instytucji organizacji, potwierdzenie odbioru materiałów warsztatowych oraz potwierdzenie odbioru zaświadczeń o ukończeniu szkolenia oraz fakt skorzystania z cateringu. 3.Najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem każdych zajęć Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji szczegółowy program warsztatów wraz ze wzorem zaświadczeń o ukończeniu warsztatów, list obecności (w wersji papierowej i elektronicznej) 4.Po zakończeniu warsztatów Wykonawca wyda uczestnikom zaświadczenia. 5.Ankiet ewaluacyjnych ex i post ante dotyczących warsztatów, których wzór Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do zatwierdzenie najpóźniej na 7 dni przed planowanym zorganizowaniem pierwszego z warsztatów. Zamawiający zastrzega sobie prawo wnoszenia uwag do przedstawionej propozycji ankiet. Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wobec Wykonawcy: 1.Przedstawiania Zamawiającemu sprawozdań częściowych i końcowego (wraz z dokumentacją) w wersji elektronicznej i papierowej w zakresie: Liczby odbytych godzin w ramach warsztatów, Liczby osób uczestniczących w zajęciach, Zakresu tematycznego poszczególnych warsztatów, Miejsca przeprowadzenia warsztatu, Zdjęć dokumentujących zajęcia, w terminie 7 dni licząc od dnia zakończenia cyklu warsztatów na ternie danej gminy oraz końcowego w terminie 7 dni licząc od daty zakończenia ostatniego warsztatu w ramach realizowanego zadania. 2.Stałej współpracy z Biurem Projektu przekazywania wszelkich informacji mających wpływ na prawidłową realizacje powierzonego zadania. 3.Przekazania całej dokumentacji Zamawiającemu, w ciągu siedmiu dni licząc od dnia zakończenia ostatniego warsztatu w ramach zamówienia, ale nie później niż do dnia 10.11.2016 r. 4.Wykonawca zobowiązuje się do zamieszczenia logotypów funduszy norweskich zgodnie z Podręcznikiem Komunikacji i Identyfikacji Wizualnej oraz Wymogami dotyczącymi informacji i promocji (załącznik nr 4 do regulacji na temat wdrażania Mechanizmu Finansowego EOG oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego na lata 2009-2014) dostępnym na stronie www.eog.gov.plstronydowiedz-sie-wiecej-o-funduszachwez-udzial-w-promocji-funduszyzasady-promocji. 5.Wykonawcy są zobowiązani do starannego zapoznania się z przedmiotem zamówienia, wszystkimi czynnikami mającymi wpływ na kształtowanie się cen ofertowych oraz warunkami wykonania zamówienia. 6.Zamawiający zastrzega sobie możliwość bieżącego monitorowania przebiegu prowadzonych spotkań i konsultacji w trakcie ich trwania, mającego na celu sprawdzenie prawidłowości realizacji przedmiotu zamówienia. 7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, kontroli i weryfikacji wszystkich parametrów świadczonej usługi - na każdym etapie jej realizacji oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków. 8.Wykonawca zobowiązywany jest do poinformowania na wstępie warsztatów, że przedsięwzięcie organizowane jest z udziałem środków finansowych pochodzących z funduszy norweskich i budżetu państwa. 9.Wykonawca dokona ewaluacji warsztatu w oparciu o ankiety wypełniane przez uczestników na początku i na końcu warsztatu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium do niniejszego postępowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wartość merytoryczna
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach