Szkoła Podstawowa Nr 15 ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wlkp., ul. Kotsisa 1
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 722 87 29 , fax. 95 722 87 29
- Data zamieszczenia: 2013-07-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 15
ul. Kotsisa 1 1
66-400 Gorzów Wlkp., woj. lubuskie
tel. 95 722 87 29, fax. 95 722 87 29
REGON: 21020298800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp15.gorzow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 15 w Gorzowie Wlkp, w roku szkolnym 2013/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa realizowana w okresie od dnia 9 września 2013 do 25 czerwca 2014 z wyłączeniem dni świątecznych, okresu ferii zimowych w roku szkolnym 2013/2014, dni oznaczonych przerw (m. innymi dni wolnych od zajęć dydaktyczno-opiekuńczych) oraz dni o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego. Wykonawca będzie dostarczał posiłki na własny koszt i ryzyko w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw.Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadów konsumpcyjnych. Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczł posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełna odpowiedzialność za ich przestrzeganie.Środki transportu i termosy służące do przewożenia posiłków powinny spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136 poz 914 z pzm). Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni C. Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe.Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie z terenu szkoły odpady żywnościowe.Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez okres minimum 10 dni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugeruwane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę.Dzienny jadłospis obejmuje jednodaniuowy obiad - 4 razy w tygodniu drugie danie i kompot,i 1 raz w tygodniu zupa, pieczywo i owoc. Danie mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu. Każdy gorący posiłek ma zawierać co najmniej 1000kcal.Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych mało przeyworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych-konserwujących, zagęszczających,barwiących lub sztuczniie aromatyzowanych- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie śmażone. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz normach jakościowych.Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów dla dzieci w wieku 6-12 lat. Określone ilości posiłków są szacunkowe i służyć będą jedynie do obliczenia wartości progowej umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp15.gorzow.pl zakładka BIP/ zamówienia publiczne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12