Przetargi.pl
,,Świadczenie usług cateringowych, polegających na zapewnieniu codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Wielospecjalistycznego w Jaworznie z uwzględnieniem diet i kaloryczności”

SP ZOZ Szpital Wielospecjalistyczny w Jaworznie ogłasza przetarg

  • Adres: 43-600 Jaworzno, Chełmońskiego 28
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 326164482
  • Data zamieszczenia: 2023-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SP ZOZ Szpital Wielospecjalistyczny w Jaworznie
    Chełmońskiego 28
    43-600 Jaworzno, woj. śląskie
    tel. 326164482
    REGON: 270641184
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.jaw.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ,,Świadczenie usług cateringowych, polegających na zapewnieniu codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Wielospecjalistycznego w Jaworznie z uwzględnieniem diet i kaloryczności”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w niniejszym przetargu jest: „Świadczenie usług cateringowych, polegających na zapewnieniu codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Wielospecjalistycznego w Jaworznie z uwzględnieniem diet i kaloryczności”. Przewidywana szacowana liczba osobodni w okresie dwunastu miesięcy wyniesie 62 400 w tym ok. 400 osobodni dzieci do 1,5 roku życia). Wykonawca, w razie potrzeby, winien zapewnić opakowania jednorazowe, (doliczanego – w razie potrzeby zgłoszonej przez zamawiającego - do 1 osobodnia tj. komplet opakowań, sztućców i innych akcesoriów), w których dostarczane będą posiłki dla pacjentów/ na oddziały; potrzeba dostarczenia posiłku w indywidualnym opakowaniu (wraz ze sztućcami) będzie każdorazowo zgłaszana przy składaniu zamówienia. Rodzaj opakowania i dobór sztućców winien być dostosowany do rodzaju posiłku. Szacowana ilość opakowań 3000 na rok. Wykonawca zobowiązany jest tak zorganizować proces realizacji przedmiotu zamówienia aby zapewnić ciągłość i nieprzerwany tok dostarczania posiłków szczególnie biorąc pod uwagę możliwość wystąpienia po jego stronie zdarzeń mających wpływ na realizację przedmiotu zamówienia np. w postaci zwiększonej zachorowalności pracowników spowodowanej sytuacją epidemiologiczną.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną, którą utrzyma w trakcie realizacji zamówienia, na kwotę nie mniejszą, niż 500 000,00 złotych.d) zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający wymaga:• aby Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał/wykonuje usługi cateringowe żywienia pacjentów w podmiotach leczniczych, które wykonują działalność leczniczą w rodzaju stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne – świadczone sukcesywnie przez okres nie krótszy, niż 12 miesięcy na rzecz przynajmniej jednego podmiotu i o wartości rocznej nie mniejszej niż 500 000,00 zł brutto dla jednego podmiotu (w przypadku zamówienia rozliczanego w walutach innych niż polski złoty, wartość należy przeliczyć na PLN wg średniego kursu NBP tej waluty z dnia publikacji ogłoszenia o zamówieniu). Wykonane/wykonywane usługi cateringowe muszą obejmować także transport posiłków samochodem dostawczym, dostępnym Wykonawcy, w celu dostawy posiłków do zamawiającego i wykonania zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.• aby, Wykonawca dysponował lub że będzie dysponować osobami, które będą wykonywać usługę: w tym kucharz legitymujący się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią,z minimum 5 letnim stażem pracy na stanowiskach dotyczących zbiorowego żywienia oraz dietetyk legitymujący się wykształceniem o profilu – dietetyka i minimum rocznym doświadczeniem związanym z wykonywaniem czynności z zakresu dietetyki.Kwalifikacje zawodowe (wykształcenie) oraz doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia podlegają ocenie w ramach kryterium oceny ofert.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-21

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach