Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań okolicznościowych organizowanych przez Prezydenta Miasta Białegostoku

Miasto Białystok ogłasza przetarg

  • Adres: 15-950 Białystok, ul. Słonimska 1
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 869 60 02 , fax. 085 869 62 65
  • Data zamieszczenia: 2013-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Białystok
    ul. Słonimska 1 1
    15-950 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 869 60 02, fax. 085 869 62 65
    REGON: 00051500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialystok.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań okolicznościowych organizowanych przez Prezydenta Miasta Białegostoku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie I: Spotkanie okolicznościowe ze środowiskiem kombatanckim z okazji Święta Wojska Polskiego połączonego z 93 rocznicą Bitwy Warszawskiej w dniu 15 sierpnia 2013 r., o godz. 14.00 w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku.1) Liczba uczestników - 70 osób 2) Zamawiający wymaga od Wykonawcy dostarczenia: - stołów cateringowych w ilości i formie niezbędnej do organizacji spotkania, dostosowanych do Sali Wielkiej w której zostaną ustawione i obsługi uczestników spotkania, - stoły powinny być nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). 3) Wymagania dotyczące obsługi: - 7 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długim rękawem, białe rękawiczki, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle), w przypadku kobiet (biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskretność, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 4) Wykonawca zobowiązuję się, najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania w dniu 15 sierpnia 2013 r., do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu, na miejsce wskazane przez Zamawiającego (pełna gotowość wymagana jest na godz. 13.30; czas trwania spotkania - do ostatniego Gościa). 5) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6) Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia. 7) Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jaki i estetyki, bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy. Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C). 8) Posiłki należy dostarczyć w termosach i szczelnych pojemnikach, własnym transportem Wykonawcy. Wykonawca odpowiada za właściwy stan dostarczonych posiłków. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 9) W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nie usunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 wzoru umowy. 10) Do obowiązków Wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu uroczystości. 11) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. 12) Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z podanym menu. 13) Menu powinno zawierać 3 dania gorące po 100 g/os., 3 dodatki do dań gorących po 50 g/os., 4 dania na zimno mięsne po 50 g/os.), 4 dania na zimno z drobiu po 50 g/os., 5 dań na zimno z ryb po 50 g/os., 3 dania na zimno jarskie po 50 g/os.), 4 desery po 50-70 g/os., pieczywo: białe, razowe, pełnoziarniste po 50 g/os, napoje gorące wraz z dodatkami po 500 ml/os., napoje zimne po 1 l/os. (Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach). 2. Zadanie II: Spotkanie okolicznościowe z okazji 70 rocznicy powstania w getcie białostockim w dniu 16 sierpnia 2013 r., o godz. 13:00 w Centrum Kształcenia Ustawicznego, ul. Żabia 5 w Białymstoku. 1) Liczba uczestników - 40 osób. 2) Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołu szwedzkiego, na którym rozstawione zostaną potrawy, wielkość stołu dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości pomieszczenia, w którym ma stanąć, - stół nakryty białym obrusem, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowany żywymi kwiatami w barwach państwa Izrael, 3) Wymagania dotyczące obsługi: - 4 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długim rękawem, białe rękawiczki, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle), w przypadku kobiet (biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskretność, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 4) Wykonawca zobowiązuję się, najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania w dniu 16 sierpnia 2013 r., do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu, na miejsce wskazane przez Zamawiającego (pełna gotowość wymagana jest na godz. 12.30; czas trwania spotkania - do ostatniego Gościa). 5) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sali, po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od 6) do 12). 7) Menu uwzględniające kuchnie żydowską powinno zawierać 4 dania gorące po 70-100 g/os., 2 dodatki do dań gorących po 50-70 g/os.), 5 dań na zimno z mięsa po 50 g/os., 3 dania na zimno z ryb po 50 g/os., 3 dania na zimno z drobiu po 50 g/os., 3 desery po 50-100 g/os., 2 sałatki po 50-100 g/os., pieczywo: białe, razowe, pełnoziarniste po 50 g/os, napoje gorące wraz z dodatkami po 500 ml/os., napoje zimne po 1 l/os.(Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach). 3. Zadanie III: Spotkanie okolicznościowe z gośćmi Jubileuszowego Międzynarodowego XIII Marszu Żywej Pamięci Polskiego Sybiru w dniu 05 września 2013 r., o godz. 17.00 w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, ul. Kilińskiego 6 w Białymstoku. 1) Liczba uczestników - 35 osób. 2) Zamawiający wymaga dostarczenia: - stołu szwedzkiego, na którym rozstawione zostaną potrawy, wielkość stołu dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości Sali Wielkiej, - stół nakryty białym obrusem, zastawą składającą się z porcelany gastronomicznej z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowany żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). 3) Wymagania dotyczące obsługi: - 3 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długim rękawem, białe rękawiczki, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle), w przypadku kobiet (biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskretność, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 4) Wykonawca zobowiązuję się, najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania w dniu 05 września 2013 r., do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu, na miejsce wskazane przez Zamawiającego (pełna gotowość wymagana jest na godz. 16.30; czas trwania spotkania - do ostatniego Gościa). 5) Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. 6) Wykonawca odpowiada za przygotowanie lunchu na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od 6) do 12). 7) Menu powinno zawierać 4 dania gorące po 70-100 g/os., 2 dodatki do dań gorących po 70 g/os., 4 dania na zimno z mięsa po 50 g/os., 4 dania na zimno z ryb po 50 g/os., 4 dania na zimno z drobiu po 50 g/os., inne przystawki i desery po 50-100 g/os., pieczywo: białe, razowe, pełnoziarniste po 50 g/os, napoje gorące wraz z dodatkami po 400 ml/os., napoje zimne po 1 l/os.(Napoje serwowane w szklanych naczyniach i szklankach).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: nie dotyczy
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach