Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych podczas prowadzonych szkoleń w budynku siedziby RIO w Gdańsku

Regionalna Izba Obrachunkowa w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80-853 Gdańsk, ul. Wały Jagiellońskie 36
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 301 86 45 , fax. 58 346 25 15
  • Data zamieszczenia: 2011-12-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalna Izba Obrachunkowa w Gdańsku
    ul. Wały Jagiellońskie 36 36
    80-853 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 301 86 45, fax. 58 346 25 15
    REGON: 19013495400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.gdansk.rio.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych podczas prowadzonych szkoleń w budynku siedziby RIO w Gdańsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych podczas prowadzonych szkoleń w budynku siedziby RIO w Gdańsku. 1. Przez usługę cateringową należy rozumieć przygotowanie i dostarczenie poczęstunku oraz lunchu podczas przerw dla uczestników szkolenia, pełną zastawę stołową, dekorację stołów bufetowych, usunięcie pozostałych resztek posiłków oraz pozostałych naczyń z sali szkoleniowej, całkowite sprzątnięcie, transport wyposażenia, produktów i osób w obie strony. 2. Zakres przedmiotu zamówienia: a) w zakresie poczęstunku obejmuje: 2 kawałki ciast po 150 gram na 1 osobę, serwis kawowy w formie kawy, herbaty, wody, cukier, cytryna, mleko - w pierwszej przerwie szkolenia w godz. 10.00 - 10.30 b) w zakresie lunchu obejmuje: ---danie główne - mięso drobiowe lub wieprzowe po 150 - 170 gram na osobę, ---ryż lub ziemniaki lub kasza po 100 gram na osobę, ---surówkę po 100 gram na osobę, ---napoje: sok pomarańczowy 250 ml lub jabłkowy 250 ml, ---oraz serwis kawowy /kawa, herbata, woda, cukier, cytryna, mleko w formie bufetu (do godz. 15.00), - w drugiej przerwie szkolenia w godz. 12.30 - 13.00 3. Ilość osób korzystających z usług cateringowych w okresie realizacji umowy wyniesie maksymalnie: 900 osób x 1 dzień szkoleniowy, co daje 900 posiłków, czyli poczęstunku i lunchu. Podane ilości posiłków są szacunkowe. 4. Ilość posiłków wskazana w pkt 3 oraz ilość szacowanych szkoleń określona w § 4 ust. 4 i 5 wzoru umowy stanowi maksymalną wielkość zamówienia. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w pkt 3, a Wykonawca w takim przypadku nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, a w szczególności roszczenia wobec Zamawiającego o zapłatę dotyczącego ilości usług stanowiących różnicę pomiędzy przewidywaną ilością usług określonych w pkt 3, a ilością usług faktycznie zrealizowanych. 6. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie za rzeczywistą ilość zrealizowanych posiłków, obliczoną według ceny jednostkowej brutto na osobę. 7. W ramach umowy Wykonawca zobowiązany będzie do: a) przygotowania, dowozu i podawania poczęstunku i lunchu w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się szkolenie, b) świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty, c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tj.: Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), d) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, e) świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, f) estetycznego podawania posiłków, g) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, h) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania. 8. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu umowy oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 9. Miejsce świadczenia usługi: budynek siedziby Zamawiającego w Gdańsku. 10. Zamawiający dopuszcza powierzenie podwykonawcom części prac, pod warunkiem wskazania zakresu prac w ofercie (załącznik nr 5 do siwz). Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec zamawiającego i osób trzecich za usługi wykonane przez podwykonawców.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gdansk.rio.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach