Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital nr 2 im. dr Tadeusza Boczonia w Mysłowicach ogłasza przetarg
- Adres: 41-400 Mysłowice, Bytomska
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 723183366, , fax. 323183362
- Data zamieszczenia: 2018-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital nr 2 im. dr Tadeusza Boczonia w Mysłowicach
Bytomska 41
41-400 Mysłowice, woj. śląskie
tel. 723183366, , fax. 323183362
REGON: 000308258 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital2myslowice.pl/index.php/zamowienia-publiczne/przetargi
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala nr 2 im. dr T. Boczonia w Mysłowicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na zapewnieniu całodziennej, kompleksowej codziennej usługi w zakresie żywienia pacjentów, dostawa posiłków oraz odbiór i utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych. 2. Usługa ta w szczególności obejmuje : 2.1. przygotowanie posiłków w ilościach wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2.2. dostarczanie posiłków odpowiednim transportem w hermetycznych pojemnikach, termosach lub w innym systemie zapewniającym szczelność mikrobiologiczną i termiczną opatrzonych etykietą z nazwą oddziału, rodzajem diety oraz ilością porcji do miejsca wydzielonego przez Zamawiającego („miejsce dostarczenia posiłków”- kuchenki oddziałowe ( dla 5 oddziałów 4 kuchenki ( Oddział Rehabilitacji i Okulistyczny posiada wspólną kuchenkę)). 2.3. odbiór brudnych pojemników z miejsca wyznaczonego przez Zamawiającego. 2.4. odbiór odpadów pokonsumpcyjnych z miejsca wyznaczonego przez Zamawiającego. 2.5. zmywanie i dezynfekcję pojemników służących do przechowywania, przewozu i podawania żywności, zgodnie z przepisami sanitarno – epidemiologicznymi do których stosowania zobligowane są podmioty lecznicze. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji, tzn.: 4.1. Podane w Opisie Przedmiotu Zamówienia ilości posiłków są ilościami orientacyjnymi niezbędnymi do obliczenia ceny oferty. 4.2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków o 25%, stosownie do potrzeb wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów oraz przeprowadzanych zabiegów. 4.3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków między pozycjami w zależności od potrzeb, bez konieczności zmian w umowie, pod warunkiem nie przekroczenia ogólnej wartości umowy o zamówienie publiczne. W takim przypadku Wykonawca zobowiązuje się do zachowania cen jednostkowych na niezmienionym poziomie. Kompensacja nie może spowodować zwiększenia całkowitej wartości umowy. 4.4. Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewykorzystania zakresu ilościowego umowy oraz niewykorzystania całej wartości umowy z zastrzeżeniem zapisów pkt. 4.2. Niewykorzystanie przez Zamawiającego umowy nie wymaga podania przyczyn oraz nie powoduje powstania zobowiązań odszkodowawczych z tego tytułu. 5. Warunki realizacji usług określa Wzór umowy stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ. 6. Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3a Prawa zamówień publicznych wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności wchodzące w skład przedmiotu zamówienia polegające na przygotowaniu posiłków (w szczególności wykonywaniu czynności kuchmistrza, kucharza, pomocy kuchennej itp.), jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 Kodeksu pracy. 7.Zamawiający w zakresie realizowanych usług wymaga aby Wykonawca: 7.1. Dysponował kuchnią zewnętrzną, w której Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zatwierdzoną na podstawie aktualnej decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanej zgodnie z art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia potwierdzającej spełnienie wymagań niezbędnych do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie przygotowywania posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz świadczenia usług cateringowych. 7.2. Dysponował pojazdami do przewożenia żywności zatwierdzonymi na podstawie aktualnej decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanej zgodnie z art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia potwierdzającej, że spełnia on wymagane warunki higieniczno-sanitarne przy dostawie posiłków do miejsca przeznaczenia. 7.3. Spełniał wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywienia i żywności w szczególności, w szczególności był wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zakładu Wykonawcy, w którym faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz Zamawiającego zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 7.4. Posiadał wdrożone zasady systemu HACCP oraz zasady Dobrej Praktyki Higienicznej GHP oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP zapewniające bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni Wykonawcy, w której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawca: 1. Był wpisany do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 2. Posiadał aktualną decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydaną na podstawie art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia,, zatwierdzającą zakład wraz ze środkami transportu w zakresie przygotowania i przewozu posiłków objętych przedmiotem zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany Formularz Asortymentowo–Cenowy zgodnie ze wzorem stanowiącym załączniki Nr 2 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany Formularz oferty, sporządzony na podstawie wzoru stanowiącego załącznik Nr 3 do SIWZ. 3. Wypełnione i podpisane Oświadczenie sporządzone na podstawie wzoru stanowiącego załącznik Nr 5 do SIWZ. 4. Wypełnione i podpisane oświadczenie – Wykaz osób sporządzone na podstawie wzoru stanowiącego załącznik Nr 7 do SIWZ. 5. Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy ( Pełnomocnictwo). Pełnomocnictwo – umocowanie do reprezentacji Wykonawcy, w przypadku , gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika bezpośrednio z odpisu z właściwego rejestru , albo z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej (np. KRS, CEIDG) dostępnego bez ograniczeń na stronach internetowych ogólnodostępnych baz danych. 6. 7.3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Prawa zamówień publicznych, przekazuje Zamawiającemu, bez dodatkowego wezwania, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Prawa zamówień publicznych. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 8 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do grupy kapitałowej, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą tej grupy nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Uwaga – oświadczenia / wypełnionego załącznika nr 8 do SIWZ nie należy składać wraz z ofertą. Aby było skuteczne, należy je złożyć dopiero po otwarciu ofert. W przypadku wykonawców występujących wspólnie do złożenia oświadczenia zobowiązany jest każdy z wykonawców. 6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych ( drugie półrocze 2024r. ) dla dzieci Przedszkola Miejskiego nr 25 w Jaworznie
Dodano: 2024-07-21 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: CUS – Nowe spojrzenie na usługi społeczne.
Dodano: 2024-06-18 - Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID
Dodano: 2024-05-28 - Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej
Dodano: 2024-03-13 - Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 29 im. Janusza Korczaka w Bielsku-Białej
Dodano: 2024-03-12 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla potrzeb Szpitala Pediatrycznego w Bielsku - Białej
Dodano: 2024-03-08 - 4/TP/US/24 PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW SZPITALA (CATERING)
Dodano: 2024-02-06 - "Świadczenie usług cateringowych wraz z obsługą kelnerską dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zabrzu Sp. z o.o. w 2024 r."
Dodano: 2024-01-16 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2024 r.
Dodano: 2024-01-05 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Janusza Korczaka w Jastrzębiu-Zdroju
Dodano: 2024-01-05