Gmina Lublin ogłasza przetarg
- Adres: 20-109 Lublin, Pl. Króla Władysława Łokietka 1
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 4663000 , fax. 81 4663001
- Data zamieszczenia: 2014-09-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Lublin
Pl. Króla Władysława Łokietka 1 1
20-109 Lublin, woj. lubelskie
tel. 81 4663000, fax. 81 4663001
REGON: 43101951400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lublin.eu
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie czterech usług cateringowych podczas konferencji i spotkań - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Zakres zamówienia obejmuje świadczenie czterech usług cateringowych podczas konferencji i spotkań organizowanych przez Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych Urzędu Miasta Lublin dla seniorów i osób niepełnosprawnych z Lublina, tj.: 1.1. usługę cateringową na spotkanie z seniorami pt. Odczaruj jesień życia. Liczba uczestników - 200 os.; usługa jednodniowa; przewidywany czas trwania usługi - 3 godziny; miejsce: Galeria Olimp w Lublinie, III część, hol na parterze. Usługa obejmie przygotowanie zestawów dietetycznych przekąsek zapakowanych w jednorazowe, zamykane pojemniki plastikowe oraz artykułów w formie bufetu. 1.2. usługę cateringową podczas Gali Finałowej Konkursu Miejsce Przyjazne Seniorom. Liczba uczestników - 140 os.; usługa jednodniowa; przewidywany czas trwania usługi - 2 godziny 1.3. usługę cateringową podczas Lubelskich Targów Aktywności Osób Niepełnosprawnych. Liczba uczestników - 200 os.; usługa dwudniowa w godz. 9:30-15:30, miejsce: Targi Lublin S.A.. Usługa obejmuje: a) catering kawowy dwudniowy w godz. 9:30-15:30. b) lunch w drugim dniu w formie stołu szwedzkiego w godz. 14:30-15:30. 1.4. usługę cateringową na spotkanie okolicznościowe z udziałem organizacji pozarządowych współpracujących z Lubelskim Centrum Aktywności Obywatelskiej. Liczba uczestników - 80 os.; usługa jednodniowa; miejsce: Lubelskie Centrum Aktywności Obywatelskiej, ul. Leszczyńskiego 23 w Lublinie. 2. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowania, dowozu i podania posiłków; 2) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych; 3) świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; 4) podania posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego; 5) świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych; 6) zapewnienia ilości szklanek oraz talerzy w ilości co najmniej o 20% większej niż ilość osób, dla których zostanie przygotowany catering; 7) zapewnienia obsługi cateringu (niezbędny personel: co najmniej jeden kelner/kelnerka na każde 30 osób); 8) estetycznego podawania posiłków; 9) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 60 min. przed rozpoczęciem posiłku; 10) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych po zakończeniu posiłku; 11) transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi; 12) zapewnienia dekoracji stołów, w tym bukietów żywych kwiatów; 13) zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia oraz sprzątania na bieżąco brudnych naczyń; 14) usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt; 15) serwowania usług cateringowych w formie szwedzkiego stołu; 16) przygotowania posiłków ze świeżych, wysokiej jakości składników, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury; 17) zapewnienia, aby temperatura dań podawanych na ciepło nie była niższa niż 75 st. C dla zup oraz 63 st. C dla pozostałych dań serwowanych na ciepło; 18) zapewnienia, aby dania ciepłe były dostarczone i serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło chromowanych bemarach, dania zimne i desery były podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach; 19) zapewnienia stołów bufetowych, a także stołów koktajlowych wraz z nakryciami (tj. serwety i/lub obrusy) w jednolitym kolorze, w ilości wystarczającej do wygodnego spożycia posiłków przez wskazaną przez Zamawiającego liczbę osób; 20) rozstawienia i sprzątnięcia stołów bufetowych i koktajlowych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie ma wymogu wnoszenia wadium przez wykonawców
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lublin.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2016 UMCS w Lublinie
Dodano: 2016-06-23 - Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2016 UMCS w Lublinie, (oznaczenie sprawy: PN/32-2016/DOP-p)
Dodano: 2016-05-25 - usługa polegająca na organizacji cyklu dwóch dwudniowych posiedzeń Wspólnej Grupy Tematycznej oraz konferencji podsumowującej projekt Wypracowanie systemowych rozwiązań i mechanizmów na rzecz koordynacji działań współpracy transgranicznej. [OP-IV.272.76.2015.NSZ]
Dodano: 2015-07-07 - Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2015 UMCS w Lublinie, (oznaczenie sprawy: PN/11-2015/DOP- p). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do siwz - opisie przedmiotu zamówienia.
Dodano: 2015-05-25 - Usługa zorganizowania wyżywienia, noclegów, ubezpieczenia oraz zapewnienie odzieży roboczej dla uczestników staży krajowych w ramach projektu pn.:Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą
Dodano: 2015-05-11 - Organizacja i obsługa trzech konferencji w ramach projektu pn.: Wystartuj z biznesem - Promocja Powiatu Ryckiego Narzędziem Rozwoju Lokalnego
Dodano: 2015-02-27 - Organizacja i obsługa trzech konferencji w ramach projektu pn.: Wystartuj z biznesem - Promocja Powiatu Ryckiego Narzędziem Rozwoju Lokalnego
Dodano: 2015-02-09 - Przetarg nieograniczony na sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach
Dodano: 2015-01-29 - Usługa cateringowa dla PWSZ w Chełmie w związku z organizacją VIII Konferencji Naukowej GIS, GPS i technika lotnicza w praktyce
Dodano: 2014-11-28 - Usługa cateringowa na potrzeby projektu Wiedza i praktyka drogą do sukcesu
Dodano: 2014-11-03