Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy ogłasza przetarg
- Adres: 24-100 Puławy, Al. Partyzantów 57
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 081 8893000 , fax. 081 8862595
- Data zamieszczenia: 2015-01-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Al. Partyzantów 57 57
24-100 Puławy, woj. lubelskie
tel. 081 8893000, fax. 081 8862595
REGON: 00008025200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.piwet.pulawy.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytut badawczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przetarg nieograniczony na sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych dla Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach, według wymagań określonych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (załącznik nr 1 do SIWZ), co stanowi zamówienie podstawowe. 2. Zamawiający przewiduje prawo opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia zakresu zamówienia do ilości posiłków wskazanych w formularzu cenowym (załącznik nr 3 do SIWZ) w kolumnie: Maksymalna ilość posiłków, które Zamawiający może kupić w ramach prawa opcji. 3. Wykonawca zobowiązuje się do świadczenia zamówienia w zakresie rozszerzonym (prawo opcji) w przypadku otrzymania od Zamawiającego takiego żądania. 4. Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji zależy wyłącznie od jego potrzeb, związanych z organizacją szkoleń i konferencji. 5. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy nie służą żadne roszczenia z tego tytułu. 6. Usługa będzie świadczona w lokalu stanowiącym własność Zamawiającego na zasadzie wynajmu lokalu za kwotę 3630,52 zł netto miesięcznie. Umowa na świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych będzie zawarta po uzyskaniu zgody Ministra Skarbu na dokonanie czynności prawnej, polegającej na najmie lokalu, zgodnie z art. 5a ustawy z dnia 08.08.1996 r. o zasadach wykonywania uprawnień przysługujących Skarbowi Państwa, (tj. Dz. U. z 2012 r., poz. 1224). 7. Wyposażenie lokalu zostanie oddane Wykonawcy do używania na zasadzie użyczenia uregulowanego odrębną umową. Wzór umowy użyczenia stanowi załącznik nr 14 do SIWZ. 8. Usługa będzie świadczona przez okres dwóch lat od dnia zawarcia umowy. Umowa wygaśnie przed upływem 2 lat w sytuacji przekroczenia kwoty wynagrodzenia ustalonego w umowie za realizację zamówienia podstawowego lub przekroczenia maksymalnej wartości zamówienia w przypadku realizacji prawa opcji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 48 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.piwet.pulawy.pl/zampub/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2016 UMCS w Lublinie
Dodano: 2016-06-23 - Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2016 UMCS w Lublinie, (oznaczenie sprawy: PN/32-2016/DOP-p)
Dodano: 2016-05-25 - usługa polegająca na organizacji cyklu dwóch dwudniowych posiedzeń Wspólnej Grupy Tematycznej oraz konferencji podsumowującej projekt Wypracowanie systemowych rozwiązań i mechanizmów na rzecz koordynacji działań współpracy transgranicznej. [OP-IV.272.76.2015.NSZ]
Dodano: 2015-07-07 - Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego wyżywienia dla uczestników Lata Polonijnego 2015 UMCS w Lublinie, (oznaczenie sprawy: PN/11-2015/DOP- p). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do siwz - opisie przedmiotu zamówienia.
Dodano: 2015-05-25 - Usługa zorganizowania wyżywienia, noclegów, ubezpieczenia oraz zapewnienie odzieży roboczej dla uczestników staży krajowych w ramach projektu pn.:Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą
Dodano: 2015-05-11 - Organizacja i obsługa trzech konferencji w ramach projektu pn.: Wystartuj z biznesem - Promocja Powiatu Ryckiego Narzędziem Rozwoju Lokalnego
Dodano: 2015-02-27 - Organizacja i obsługa trzech konferencji w ramach projektu pn.: Wystartuj z biznesem - Promocja Powiatu Ryckiego Narzędziem Rozwoju Lokalnego
Dodano: 2015-02-09 - Usługa cateringowa dla PWSZ w Chełmie w związku z organizacją VIII Konferencji Naukowej GIS, GPS i technika lotnicza w praktyce
Dodano: 2014-11-28 - Usługa cateringowa na potrzeby projektu Wiedza i praktyka drogą do sukcesu
Dodano: 2014-11-03 - zapewnienie cateringu dla uczestników uroczystości wręczenia nagród w konkursie na Podmiot Przyjazny Dużej Rodzinie za rok 2014 w ramach Programu Rodzina Trzy Plus oraz cateringu dla uczestników konferencji organizowanej w ramach Miejskiego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego - II części.
Dodano: 2014-10-07