Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum ogłasza przetarg
- Adres: 31-008 Kraków, ul. Św. Anny 12
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 433 27 29 , fax. 12 398 37 01
- Data zamieszczenia: 2016-03-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
ul. Św. Anny 12 12
31-008 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 433 27 29, fax. 12 398 37 01
REGON: 00000127000040 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cm-uj.krakow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej i gastronomicznej dla uczestników kursów organizowanych przez Medyczne Centrum Kształcenia Podyplomowego Uniwersytetu Jagiellońskiego, ul. Grzegórzecka 20, 31-531 Kraków. Sprawa znak: 141.2711.19.2016 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usługi cateringowej i gastronomicznej dla uczestników kursów organizowanych przez Medyczne Centrum Kształcenia Podyplomowego Uniwersytetu Jagiellońskiego, ul. Grzegórzecka 20, 31-531 Kraków. Przedmiot zamówienia obejmuje 2 części: Część 1) Usługa cateringowa w formie śniadania i serwisu kawowego Część 2) Usługa gastronomiczna w formie obiadu Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załącznikach nr 3a i 3b do SIWZ. Zamawiający informuje, iż na realizację zamówienia podstawowego zostały przeznaczone kwoty: Część 1) Usługa cateringowa w formie śniadania i serwisu kawowego: Kwota netto: 72 405,30 zł; kwota brutto: 81 400,00 zł Część 2) Usługa gastronomiczna w formie obiadu: Kwota netto: 67 155,00 zł; kwota brutto: 73 260,00 zł Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych: na dowolną ilość części przedmiotu zamówienia (od jednej do dwóch). Usługa cateringowa i gastronomiczna będzie realizowana z uwzględnieniem specyfiki miejsca kursu, właściwej dla poniższych lokalizacji: 1) siedziba Medycznego Centrum Kształcenia Podyplomowego UJ (MCKP UJ) przy ul. Grzegórzeckiej 20, 31-531 Kraków; 2) inna lokalizacja w Krakowie wskazana przez Zamawiającego. Usługa cateringowa musi być realizowana: - dla kursów odbywających się w siedzibie MCKP UJ przy ul. Grzegórzeckiej 20: śniadania oraz całodzienny serwis kawowy będą serwowane w siedzibie MCKP UJ. - dla kursów odbywających się poza budynkiem MCKP UJ przy ul. Grzegórzeckiej 20: śniadania oraz całodzienny serwis kawowy będą serwowane w miejscu odbywania się kursów. Zamawiający wymaga odpowiedniego przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usługa cateringowa polegająca na serwowaniu śniadań oraz całodziennego serwisu kawowego, w zakresie niezbędnym do jej realizacji, w tym zapewnienia stołów. Usługa gastronomiczna musi być realizowana: - dla kursów odbywających się w siedzibie MCKP UJ przy ul. Grzegórzeckiej 20: obiad musi być serwowany w lokalu Wykonawcy (na terenie Krakowa) na siedząco przy stołach, w higienicznych warunkach, w odległości nie większej niż 3 km od siedziby MCKP UJ. (Odległość musi być nie większa niż 3 km od siedziby MCKP UJ. Odległość miejsca świadczenia usługi musi być mierzona w drodze dojścia w ciągach komunikacyjnych uwzględniając przepisy o ruchu drogowym. Celem sprawdzenia zadeklarowanej odległości, zostanie dokonany pomiar odległości przez Zamawiającego za pomocą narzędzia internetowego Google Maps.) W przypadku zmiany miejsca świadczenia usługi obiadowej przez Wykonawcę w trakcie realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia nowego miejsca świadczenia usługi w odległości nie większej niż 3 km od siedziby MCKP UJ przy ul. Grzegórzeckiej 20. (Odległość musi być nie większa niż 3 km od siedziby MCKP UJ. Odległość miejsca świadczenia usługi musi być mierzona w drodze dojścia w ciągach komunikacyjnych uwzględniając przepisy o ruchu drogowym. Celem sprawdzenia zadeklarowanej odległości, zostanie dokonany pomiar odległości przez Zamawiającego za pomocą narzędzia internetowego Google Maps.) - dla kursów odbywających się poza budynkiem MCKP UJ przy ul. Grzegórzeckiej 20: dopuszcza się możliwość serwowania posiłków w miejscu odbywania się kursu, o czym Zamawiający poinformuje Wykonawcę w składanym zapotrzebowaniu, o którym mowa w § 2 ust. 2 wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 4b do SIWZ. Zamawiający wymaga odpowiedniego przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usługa gastronomiczna polegająca na serwowaniu posiłków obiadowych, w zakresie niezbędnym do jej realizacji, w tym zapewnienia stołów i krzeseł. Zamawiający zastrzega sobie prawo przed zawarciem umowy do dokonania sprawdzenia zadeklarowanego miejsca podawania posiłków obiadowych pod względem przydatności do świadczenia usługi gastronomicznej. W ramach około 36 kursów zaplanowano potrzebę świadczenia usługi cateringowej i gastronomicznej w ilości około 4 070 posiłków, co obliczono na podstawie założeń: - 36 kursów, limit osób: od 30 do 40 osób (w zależności od rodzaju kursu), co daje ok. 1 440 uczestników. - średni czas trwania kursu: od 1 do 8 dni. Zamawiający zastrzega, że liczba osobo/dni świadczenia usługi cateringowej i gastronomicznej, zleconej do wykonania przez Zamawiającego, uzależniona jest od liczby zakwalifikowanych uczestników kursu i może się zmniejszyć. Obliczenia dotyczą wartości szacunkowych, wyliczonych na podstawie zaplanowanych kursów w roku 2016r. Ostateczna liczba osobo/dni uzależniona jest od liczby zakwalifikowanych uczestników kursów i może się zmniejszyć. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tytułu ograniczenia realizacji przedmiotu zamówienia. Podana liczba posiłków stanowi szacunkową liczbę przewidzianą do zrealizowania w roku 2016. Zamawiający informuje, iż ostateczna liczba posiłków uzależniona jest od liczby zakwalifikowanych uczestników na dany kurs i może ulec zmianie. W przypadku odwołania kursu z powodu zbyt małej liczby zgłoszonych chętnych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z całości usługi cateringowej i gastronomicznej przewidzianej dla danego kursu. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. Wykonawca najpóźniej na 1 dzień roboczy przed datą rozpoczęcia kursu otrzyma informację o terminie, godzinach i miejscu realizacji kursu oraz planowanej liczbie uczestników kursu dla których będzie świadczona usługa. Pisemne zapotrzebowanie będzie przesyłane drogą elektroniczną/ faxem lub przekazywane osobiście wraz z ramowym programem kursu. Rzeczywista liczba uczestników kursu może być mniejsza od planowanej liczby uczestników określonej w zapotrzebowaniu, a Zamawiający zapłaci jedynie za rzeczywistą liczbę osób, którzy potwierdzą własnoręcznym podpisem dostępność usługi na kursie. W przypadku kursów dłuższych niż jeden dzień, po zakończeniu pierwszego dnia kursu i w porozumieniu z upoważnionym przedstawicielem Zamawiającego, Wykonawca uprawniony jest do dostosowania zakresu świadczonej usługi cateringowej i gastronomicznej do rzeczywistej liczby uczestników, biorących udział w danym kursie. Powyższe ustalenia dotyczą zarówno części 1 (tj. usługi cateringowej) jak i części 2 (tj. usługi gastronomicznej). Możliwe jest przeprowadzenie kilku kursów w jednym terminie i w różnych lokalizacjach na terenie Krakowa. Kursy zazwyczaj będą realizowane w siedzibie Zamawiającego - ul. Grzegórzecka 20, 31-531 Kraków. Zamawiający dokonując wyboru najkorzystniejszej oferty będzie się kierował także aspektem społecznym. W zakresie kryteriów oceny ofert opisanych w pkt 12 SIWZ Zamawiający przewiduje przyznanie punktów w przypadku zatrudnienia przez Wykonawcę osób przewidzianych do realizacji przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę, w przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę zatrudnienia określonej liczby osób na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy przez cały okres realizacji zamówienia. Realizacja zamówienia przez te osoby będzie miała na celu podniesienie jakości i terminowości wykonania zamówienia. Personel zatrudniony na podstawie stosunku pracy gwarantuje większą dyspozycyjność osób wykonujących zamówienie wobec zamawiającego i wykonawcy, większe doświadczenie personelu (wynikające ze stałości zatrudnienia u danego wykonawcy), lepszą kontrolę wykonania zamówienia z uwagi na kierownictwo pracodawcy wynikające ze stosunku pracy, większe zaangażowanie pracowników (wynikające z potrzeby należytego wywiązania się z obowiązków pracowniczych, co przekłada się na utrzymanie zatrudnienia).Zatrudnienie przy realizacji zamówienia obejmować będzie cały okres wykonywania zamówienia, a w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez wskazanego w ofercie pracownika lub przez pracodawcę przed zakończeniem tego okresu, Wykonawca będzie obowiązany do zatrudnienia na to miejsce innej osoby na umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Zatrudnienie na umowę o pracę (w pełnym wymiarze)
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzp.cm-uj.krakow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20