Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
- Data zamieszczenia: 2011-09-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piłsudskiego 47 47
42-400 Zawiercie, woj. śląskie
tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
REGON: 00346204300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji -Treningu kompetencji społecznych- społeczności romskiej - uczestników projektu -Integracja poprzez edukację i aktywizację społeczno- zawodową grupy zawierciańskich Romów. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie, restauracyjne i udostępnienie sal konferencyjnych dla potrzeb organizacji 4 (czterech) - dwudniowych treningów kompetencji społecznych dla 36 osób. Usługi będą świadczone sukcesywnie w miesiącach wrzesień i październik 2011roku, zgodnie z harmonogramem stanowiącym załącznik nr 1 do siwz. 2.Usługi hotelarskie obejmują : zakwaterowanie 36 osób (osoby dorosłe i dzieci w wieku od 3 do 15 lat) w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z łazienkami i telewizorem. wynajem dwóch sal konferencyjnych - klimatyzowanych: a/ jedna sala przeznaczona dla uczestników treningów ( 17 osób dorosłych ), wyposażona w projektor multimedialny, ekran do projekcji, tablicę flipchart z zapasem kartek i pisaków, stoły, krzesła oraz kącik kawowy; b/druga sala przeznaczona do zajęć z dziećmi (17 dzieci + 2 opiekunów ) wyposażona w stoliki, krzesła, telewizor, DVD oraz kącik do poczęstunku w formie bufetu. 3.Usługi restauracyjne obejmują dzienne wyżywienie podczas pobytu dla 36 osób i składają się z : a/ śniadania podanego w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min.3 rodzaje), sery ( min. 2 rodzaje ), dżemy, świeże warzywa (pomidor, ogórek ) masło, płatki śniadaniowe, mleko ciepłe, cukier, kawa, herbata, cytryna oraz ciepły posiłek ( jajecznica, parówki ); b/ obiad dwudaniowy: zupa i drugie danie ( mięso / ryby, ziemniaki / ryż, zestaw surówek ), soki owocowe lub kompot z owoców; c/ deser : ciasto, lody z bakaliami lub bitą śmietaną z owocami; d/ - serwis kawowy dla osób dorosłych podczas dwóch przerw w zajęciach : kawa, herbata, cukier, cytryna, mleko do kawy, drobne ciasteczka, woda mineralna, - poczęstunek dla dzieci podczas dwóch przerw w zajęciach: soki owocowe,drobne ciasteczka, cukierki czekoladowe; e/ kolacja podana w formie bufetu: pieczywo różnorodne, wędlina ( min. 3 rodzaje ), sałatki jarzynowe ( min. 2 rodzaje ), świeże warzywa (pomidor,ogórek), herbata, cytryna, cukier oraz ciepły posiłek (np.: gulasz, bigos, gołąbki),alternatywnie, przy sprzyjającej pogodzie kolacja grilowa na świeżym powietrzu: kiełbaski, kaszanka, karczek / szaszłyk, smalec domowymi skwarkami, pieczywo, ketchup, musztarda, surówki, ogórek kiszony, herbata, cukier, cytryna. 4. Ilość zamawianych usług hotelarskich i restauracyjnych wskazana w siwz - dla 36 osób stanowi maksymalny ich zakres. Zamawiający jednak zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby osób uczestniczących w treningach ( a tym samym korzystających z noclegów i wyżywienia ) do 30%, na dwa dni przed terminem podanym w harmonogramie. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla 36 osób określoną w siwz, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. 5.Wykonawca zapewni wykonanie całego przedmiotu zamówienia w jednym budynku (nocleg, wyżywienie, sale konferencyjne). 6.Zakwaterowanie w pokojach hotelowych obejmuje okres od godz. 8.00 w dniu przyjazdu - do co najmniej godz.14.00 w dniu wyjazdu. 7.Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania umowy. Wymagania dotyczące miejsca realizacji zamówienia. 1.Obiekt hotelowo-restauracyjny o standardzie co najmniej 3 gwiazdkowym, położony na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w odległości maximum 50 km od Zawiercia, usytuowany wśród lasów i stawów. 2.Obiekt musi posiadać miejsca hotelowe w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych (pokoje z łazienkami, TV-sat), salę restauracyjną i 2 sale konferencyjne. Obiekt musi posiadać także zaplecze rekreacyjne, plac zabaw dla dzieci, zaplecze do imprez plenerowych. 3.Wykonawca załączy do oferty folder przedstawiający miejsce wykonywania zamówienia (pokoje, sale konferencyjne, restauracja ). 4.Wykonawca złoży wraz z ofertą dokument potwierdzający, że oferowany obiekt posiada standard minimum 3 gwiazdkowy wystawiony przez upoważniony organ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopszawiercie.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/18PN/2016
Dodano: 2016-05-25 - Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/16PN/2016
Dodano: 2016-05-09 - COW-ZAF 27.WL.3.2016
Dodano: 2016-05-06 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 53. Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w tym 27. Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych, na terenie Szczyrku, Wisły, Żywca i Bielska-Białej oraz w obiektach na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położonych nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych wyżej miejscowości
Dodano: 2016-03-23 - COW-ZAF 27.WL.2.2016
Dodano: 2016-02-18 - COW-ZAF 27.WL.5.2015
Dodano: 2015-04-20 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 52. Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w tym 26. Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych, na terenie Szczyrku, Wisły, Żywca i Bielska-Białej oraz w obiektach na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położonych nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych wyżej miejscowości
Dodano: 2015-04-01 - COW-ZAF 27.WL.4.2015
Dodano: 2015-03-26 - Wynajem obiektu wraz z żywieniem na organizację wypoczynku letniego Kolonie Letnie 2015
Dodano: 2015-03-02 - Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego. Sygn. sprawy DZP/29PN/2014
Dodano: 2014-08-18