Przetargi.pl
Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/18PN/2016

Szpital Specjalistyczny w Zabrzu Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 41-800 Zabrze, ul. M. C. Skłodowskiej 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 3732308, 3732346 , fax. 032 3732308, 3732346
  • Data zamieszczenia: 2016-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny w Zabrzu Sp. z o.o.
    ul. M. C. Skłodowskiej 10 10
    41-800 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 032 3732308, 3732346, fax. 032 3732308, 3732346
    REGON: 27273516200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.klinika-zabrze.med.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/18PN/2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usługi dostarczenia przygotowanych posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o. Sygn. Sprawy DZP/18PN/2016 Realizacja usługi obejmować będzie Oddziały Szpitalne - Kliniczny Oddział Kardiologii - Oddział Intensywnego Nadzoru Kardiologicznego - Kliniczny Oddziału Chorób Wewnętrznych, Dermatologii i Alergologii - Kliniczny Oddział Chirurgii Ogólnej, Bariatrycznej i Medycyny Ratunkowej - Kliniczny Oddział Otolaryngologii i Onkologii Laryngologicznej Szczegółowy zakres usług oraz szacunkową liczbę posiłków z podziałem na poszczególne diety określa załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ. XII.2. Warunki przedmiotowe wymagane od Wykonawców - Wykonawcy składający ofertę w postępowaniu oświadczają, że zobowiązują się do przestrzegania poniższych wymagań: a) wykonają usługę zgodnie z SIWZ b) zobowiązują się przygotowywać posiłki zgodnie z wymogami stawianymi w SIWZ oraz Ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.), zasadami systemu HACCP, a także innymi znajdującymi zastosowanie przepisami; c) dysponują osobą zdolną do wykonania zamówienia tj. posiadają dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia w miejscu świadczenia usług w pełnym wymiarze godzin z minimum 5 letnim doświadczeniem w układaniu diet dla pacjentów placówek medycznych; d) dysponują kierowcą do przewożenia posiłków posiadającego aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych e) dysponują środkami transportu posiadającymi zaświadczenia, dopuszczające te środki do przewozu żywności f) zapewnią transport posiłków swoimi wózkami do miejsca wskazanego przez Zamawiającego - do kuchenek oddziałowych Szpitala (wózki z atestami przeznaczone do kontaktu z żywnością) g) dysponują niezbędnymi narzędziami do wykonania usługi h) udostępnią Zamawiającemu w ramach wynagrodzenia wózki transportowe zamknięte typu bemar do transportu wewnętrznego dostarczonych posiłków w ilości 6 sztuk; i) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za udostępnione wózki bemar, m.in. pokrywa koszty napraw, konserwacji, zapewnia urządzenia zastępcze w przypadku awarii urządzeń z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego; j) zabezpieczą oddziały w termosy obiadowe - w ilości min. 6 sztuk (przeznaczone dla pacjentów oczekujących na badania) k) wyposażą Zamawiającego w pojemniki zamknięte na odpady pokonsumpcyjne - w ilości min. 6 sztuk (pojemniki zamknięte na odpady stałe i płynne); l) wyposażą Zamawiającego w zamykane pojemniki na brudne naczynia jednorazowe - minimum w ilości 6 sztuk oraz worki jednorazowe (o pojemności 60 litrów) w ilości 30 sztuk na tydzień m) zabezpieczą wraz z dostawą posiłków zastawę naczyń jednorazowego użytku oraz zastawę zapasową w ilości 100 kompletów 1) zapewnią wraz z dostawą posiłków naczynia jednorazowego użytku tj. talerze, kubki, sztućce na poszczególne oddziały według dziennego zapotrzebowania ilościowego pacjentów. Naczynia jednorazowe mają być wykonane z tworzywa które będzie na tyle stabilne, że nie będzie się odkształcało pod wpływem ciężaru posiłku i temperatury i muszą posiadać atesty a także Deklarację zgodności od producenta potwierdzające przeznaczenie do kontaktu z żywnością, n) wyposażą Zamawiającego w urządzenie do rozdrabniania (blender) celem przygotowania posiłku o zmiennej konsystencji w razie braku przywozu diety oraz 6 wag zalegalizowanych celem kontroli gramatury produktów; o) wyposażą Zamawiającego w drobny sprzęt niezbędny do realizacji dystrybucji posiłków: - dzbanki plastykowe 2l - 20 szt. - pojemniki plastykowe na pieczywo (o wymiarze około 33cm*25cm) - 10 szt. - chochle o pojemności 250 ml - 18 szt. - chochle o pojemności 100 ml - 18 szt. - łyżki cedzakowe - 14 szt. - porcjonery do ziemniaków - 14 szt. - widelec-szpikulec do mięsa - 14 szt. - porcjonery do potraw z miarką - 7 szt. - termosy o pojemności 1 litr - w postaci dzbanków - 8 szt. p) posiadają program zwalczania szkodników- monitoring stały; q) posiadają przestrzeń ładunkową zamkniętą zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 czerwca 2012r. w sprawie szczegółowych wymagań, jakim powinny odpowiadać pomieszczenia i urządzenia podmiotu wykonującego działalność leczniczą (Dz. U. 12.739 z dnia 29.06.2012r) r) zapewnią utylizację odpadów pokonsumpcyjnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa; Wykonawca na każde wezwanie Zamawiającego ma obowiązek dostarczyć dowód utylizacji odpadów oraz potwierdzenie mycia i dezynfekcji pojemników na odpady s) zapewnią odbiór zużytych naczyń jednorazowych po każdym posiłku t) termin płatności - wartość punktowana zgodnie z zapisami SIWZ cz. XXIV. Maksymalny termin płatności to 60 dni, natomiast najkrótszy termin płatności to 30 dni od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT u) podpiszą umowę, której wzór stanowi załącznik nr 7 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wadium w wysokości 14 063,00 zł

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.klinika-zabrze.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach