Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem na rok 2014

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 07-215 Obryte, Obryte 188
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-29 7411080 w. 30 , fax. 0-29 7411080
  • Data zamieszczenia: 2013-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Obryte 188 188
    07-215 Obryte, woj. mazowieckie
    tel. 0-29 7411080 w. 30, fax. 0-29 7411080
    REGON: 00030892700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatpultuski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem na rok 2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w miarę pojawiających się potrzeb wraz z jego dostawą do bloku żywieniowego w siedzibie Zamawiającego - Dom Pomocy Społecznej w Obrytem, w ilościach szacunkowych przedstawionych w Formularzu asortymentowo - cenowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w ilości mniejszej, niż wskazane w wyżej wymienionym formularzu. W takim przypadku Wykonawcy zamówienia nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia ilości zakupionego asortymentu w odniesieniu do szacunkowego zapotrzebowania. Zapłata za dostarczony przedmiot zamówienia odbywać się będzie w formie bezgotówkowej przelewem bankowym na podstawie faktury VAT na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany na fakturze w terminie 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT i zrealizowania dostawy. W przypadku wystąpienia opóźnień w zapłacie wierzytelności, strony zobowiązują się do zapłaty ustawowych odsetek za zwłokę. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. W tym przypadku osobą uprawnioną do dokonywania w/w ustaleń jest Pani Iwona Gerek - kierownik kuchni. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym przebieg oraz terminową realizację dostaw w okresie trwania umowy, a także za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi, określonymi dla przedmiotu niniejszego zamówienia. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. Przy realizacji zadania wymagana jest należyta staranność, rozumiana jako staranność profesjonalisty, właściwa dla działalności objętej przedmiotem zamówienia. Zamawiający nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Warunki wymagane, związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia, jakie powinien spełniać Wykonawca: chleb powinien być metkowany: nazwa i adres producenta, nazwa produktu, masa netto, skład, data przydatności do spożycia, wszystkie artykuły muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszące europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm. zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, nie posiadający żadnej cechy dyskwalifikującej, jednolitego gatunku i kształtu, niezdeformowany, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej 2 dni. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE WSPÓLNE DLA PIECZYWA: obce posmaki, obce zapachy,stęchły,zabrudzony, spalony, niedopieczony,z zakalcem,z pleśnią, zawilgocony. Dostawy następować będą partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi. Szczegółowe ilości asortymentu na każdy dzień Zamawiający określi przy dostawie na dzień następny. Realizacja dostaw odbywać się będzie codziennie, za wyjątkiem świąt, na godzinę 6:00 rano do siedziby Zamawiającego transportem Dostawcy i na jego koszt. Środek transportu, którym odbywać się będzie dostawa przedmiotu zamówienia spełniać musi wymagania sanitarne oraz wymogi HACCP zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości poszczególnego asortymentu w zależności od bieżących potrzeb zakładu. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie o warunkach zdrowotnych i żywienia ( Dz. U z 2005r. Nr 31, poz. 265 ). Do każdej dostawy musi zostać dołączony dowód dostawy potwierdzony przez osobę przyjmującą dostawę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach