Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy owoców, warzyw zimowych i kiszonek

22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 87-720 Ciechocinek, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 542 837 200, , fax. 542 837 320
  • Data zamieszczenia: 2020-09-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
    ul. Wojska Polskiego 5
    87-720 Ciechocinek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 542 837 200, , fax. 542 837 320
    REGON: 91051403900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.22wszur.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy owoców, warzyw zimowych i kiszonek
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa owoców, warzyw zimowych i kiszonek określonych w załączniku nr 2 do specyfikacji w takiej ilości, która wymagana jest na całodzienne wyżywienie pacjentów. Zamawiane produkty to zamówienia popularne, łatwo i w sposób ciągły dostępne na terenie całego kraju dla wszystkich odbiorców zarówno prywatnych, jak i publicznych, odpowiadające przeciętnym wymaganiom, a standardy jakościowe wskazują na powtarzalny i typowy charakter produktów. Zamówienie podzielone zostało na 3 pakiety: Pakiet I Lp. Asortyment Ilość kg 1 2 3 1 Ziemniaki 28400 PAKIET II Lp. Asortyment Ilość kg 1 2 3 1 Śliwki typu "Węgierka" 100 2 Gruszki ( 140-150g) 500 3 Jabłka (150-170g) 8000 PAKIET III Lp. Asortyment Ilość kg 1 2 3 1 Marchew, 6000 2 Pietruszka korzeń. 2500 3 Burak czerwony, średnica min. 5 cm 4000 4 Por 2000 5 Seler 5000 6 Kapusta biała w główkach bez wierzchnich liści 2500 7 Kapusta czerwona w główkach, bez wierzchnich liści 1000 8 Kapusta włoska 250 9 Kapusta pekińska 800 10 Kalafior bez liści 400 11 Brokuł bez liści 450 12 Brukselka 350 13 Cukinia 450 14 Dynia 300 15 Kabaczek 200 16 Jarmuż 100 17 Ogórek świeży 2000 18 Pomidor koktajlowy 10 19 Pomidor I gat. średnica min. 5 cm , czerwony cały, zdrowy, bez objawów gnicia lub innych zmian, które czynią je niezdatnymi do spożycia. 6500 20 Sałata 1300 21 Sałata lodowa 900 22 Papryka świeża, jędrna, o świeżym wyglądzie, bez objawów gnicia lub innych zmian, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czerwona, zielona, żółta 2200 23 Papryka chili 50 24 Czosnek krajowy 100 25 Seler naciowy 600 26 Rzodkiewka 600 27 Pietruszka nać 400 28 Koper świeży 500 29 Szczypior 400 30 Cebula średnica min. 5 cm 2200 31 Cebula czerwona średnica min. 5 cm 150 32 Pieczarki 1000 33 Boczniaki 150 34 Ogórki kiszone, opakowanie: wiaderko plastikowe 3 kg 3500 35 Kapusta kiszona, wiaderko plastikowe 5 kg 2500 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne pakiety. 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 4. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień uzupełniających. 6. Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia podwykonawcom: 6.1 Zamawiający nie wprowadza zastrzeżenia wskazującego na obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. 6.2 W przypadku powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy, Wykonawca zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 6.3 Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w pkt. V.3 niniejszej Specyfikacji (art. 22a ust. 1 ustawy Pzp.), w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, wykonawca jest obowiązany wykazać zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby zamawiający powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. 6.6 Jeżeli zamawiający stwierdzi, że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, wykonawca obowiązany jest zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy. 6.7 Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia wykonawcy 7. Wymagania stawiane wykonawcy: 7.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 7.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 7.4 Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 7.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8. Wymagania organizacyjne 1) dostawy codziennie od poniedziałku do soboty w godz. 6.30 do 9:00 po uprzednim telefonicznym zamówieniu, 2) warzywa mają być dostarczane odpowiednim transportem z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny żywności: - kiszonki w opakowaniach bezzwrotnych, z terminem przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, - warzywa okopowe myte, bez śladów ziemi, 3) możliwość odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych z zastrzeżeniem, że zmiana asortymenty w poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć + , - 20% ich wartości ilościowej wskazanej w umowie, 4) pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednia barwę, smak, zapach oraz musza być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych, 5) możliwość wymiany towaru po ocenie organoleptycznej na inny niż w specyfikacji ( np. towar innego producenta), 6) wymiana towaru niezgodnego z zamówieniem lub specyfikacją w ciągu 3 godz. po uprzednim telefonicznym zamówieniu. 7) zamawiający zastrzega sobie prawo do natychmiastowego rozwiązania umowy po 3-y krotnym monitowaniu telefonicznym lub pisemnym przez kierownika działu żywienia jakości dostarczanego towaru. 8) przedmiot zamówienia musi odpowiadać polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich europejskiego obszaru gospodarczego przenoszącym te normy lub parametrom odnoszącym się do tych norm. 580
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03100000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 2) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej- pod warunkiem, że wykonawca nie złożył oświadczenia w terminie 3 dni od zamieszczenia informacji z sesji otwarcia ofert

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach