Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze (cz.1- produkty mleczarskie, cz.2- produkty rolnictwa i ogrodnictwa (jaja świeże), cz.3 - ryby przetworzone i konserwowane, cz.4 - napoje, tytoń i podobne produkty)

Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury ogłasza przetarg

  • Adres: 31-547 Kraków, ul. Przy Rondzie 5
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0048 12 6179655 , fax. 0048 12 6179653
  • Data zamieszczenia: 2013-01-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
    ul. Przy Rondzie 5 5
    31-547 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 0048 12 6179655, fax. 0048 12 6179653
    REGON: 14058042800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kssip.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze (cz.1- produkty mleczarskie, cz.2- produkty rolnictwa i ogrodnictwa (jaja świeże), cz.3 - ryby przetworzone i konserwowane, cz.4 - napoje, tytoń i podobne produkty)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (cz.1- produkty mleczarskie, cz.2- produkty rolnictwa i ogrodnictwa (jaja świeże), cz.3 - ryby przetworzone i konserwowane, cz.4 - napoje, tytoń i podobne produkty) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze Część 1 - produkty mleczarskie Część 2 - produkty rolnictwa i ogrodnictwa (jaja świeże) Część 3 - ryby przetworzone i konserwowane Część 4 - napoje, tytoń i podobne produkty Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 Produkty mleczarskie 03100000-2 Produkty rolnictwa i ogrodnictwa 03142500-3 Jaja 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane 15900000-7 Napoje, tytoń i produkty podobne 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.). Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Jastrzębiej Górze przy ul. Rozewskiej 44 Dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu towaru. Dla części 2 (jaja świeże) Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów, w tym sprawozdania z badań na obecność salmonelli w jajach wydanego przez Wojewódzki Inspektorat Weterynarii, przynajmniej jeden raz na 15 tygodni albo każdorazowo przy dostawie jaj pochodzących od producenta innego, niż dotychczasowy. Dla części 3 (ryby przetworzone i konserwowane): Specyfikacja surowca: ryby świeże powinny być dostarczone zgodnie z wymaganiami norm przedmiotowych, barwa - od białej do kremowej; w przypadku łososia lekko różowa, zapach - swoisty, konsystencja - elastyczna, jędrna, temperatura ryb świeżych - w czasie transportu 0-4 stopni Celsjusza, temperatura ryb mrożonych < - 18 stopni Celsjusza, ryby wędzone - barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowa w przypadku niektórych gatunków łososia - różowa, konsystencja: miękka, nie rozpadająca się, temperatura ryb wędzonych w czasie transportu 0 - 7 stopni Celsjusza, ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych odpowiednią folią, powierzchnia ryb pokryta lodem - temperatura wewnątrz pojemnika z rybą 0-4 stopni Celsjusza lub w opakowaniach jednostkowych, ryby mrożone w glazurze lodowej maksymalnie do 15%, zapakowane w kartony, ryby wędzone w kartonach wyłożonych papierem pergaminowym lub w opakowaniach jednostkowych posiadających atest PZH. Cechy dyskwalifikujące: - wady niedopuszczalne dla ryb wędzonych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni, - wady niedopuszczalne ryb solonych - zapach i smak mięsa jełki, kwaśny, metaliczny, chemiczny, inny obcy słodki, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, - wady niedopuszczalne ryb świeżych - zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, inny obcy, mazista, wysuszona tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni, - wady niedopuszczalne ryb marynowanych i konserwowanych: zapach i smak zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy; niedopuszczalna zalewa rozwarstwiona, mazista tekstura tkanki mięsnej; występowanie pasożytów. 4. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe telefonicznie, potwierdzone faxem lub drogą elektroniczną najpóźniej do godziny 15:00. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 10:00 w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 14:00. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 1 do SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż minimalna wartość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 20% zadeklarowanej maksymalnej wartości określonej w załączniku nr 1 do SIWZ. 5. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia), tj. w szczególności w momencie dostawy minimum: Cz.1.: Pozycje: pozycje: 1,2,3,4,5,9,10,13,14,16,24,25,31 - minimum 14 dni; pozycje: 7,8,17,18,19,20,21,32,33 - minimum 30 dni; pozycje: 6,11,12,15,22,23,26,27,28,29,30 - minimum 60 dni; Cz.2.: 21 dni; Cz.3.: dla ryb świeżych - 2 dni; dla ryb mrożonych - 60 dni; dla ryb wędzonych - 14 dni; dla ryb marynowanych - 30 dni; dla ryb konserwowanych - 90 dni; Cz.4.: 90 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 7. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowane asortymenty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo cenowym, wpisując asortyment równoważny. 8. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kssip.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach