Przetargi.pl
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku” – z podziałem na 6 części.

Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Sabały 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182013225
  • Data zamieszczenia: 2024-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego
    ul. Sabały 10
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182013225
    REGON: 121316382
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku” – z podziałem na 6 części.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.1. CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWA:Lp. Nazwa jm ilość1 Babka jogurtowa szt. 702 Babka piaskowa szt. 303 Bagietka szt. 504 Bułka grahamka mała szt. 2505 Bułka sojowa mała szt. 1006 Bułka zwykła mała szt. 1 2507 Chałka szt. 708 Chleb graham 0,6 kg szt. 609 Chleb lucerneński lub słonecznikowy szt. 10010 Chleb pasterski krojony szt. 10011 Chleb pszenno-żytni 0,6 kg szt. 40012 Chleb górski szt. 10013 Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 12514 Chleb żytni 0,50 kg szt. 12515 Drożdżówka z jabłkiem/serem/marmoladą mała szt. 20016 Drożdżówka z jagodą mała szt. 20017 Drożdżówka z kruszonką szt. 20018 Kołacz z serem szt. 10019 Pączek mały z lukrem szt. 12520 Rogal maślany szt. 40021 Strucla ser szt. 5022 Weka wrocławska 0,60 kg szt. 60Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.2. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.3. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.4. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.5. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.6. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.7. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.8. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.9. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.10. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.11. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.12. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.13. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.14. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.15. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.16. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.18. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.19. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami1.20. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.1.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.2. CZĘŚĆ 2 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH:Lp. Nazwa jm ilość1 Ananas puszka 580 ml szt. 202 Bazylia 10 g Prymat szt. 153 Biszkopty 140 g podłużne szt. 1004 Brzoskwinia w puszce 820 g szt. 255 Budyń waniliowy Winiary szt. 1406 Bułka tarta 450 g wrocławska mamut szt. 757 Chrupki kukurydziane szt. 608 Chrzan Polonez 180g szt. 109 Ciastka wieloziarniste Belvita 300 g szt. 5010 Ciecierzyca Targroch 500 g szt. 1011 Cukier kryształ 1 kg szt. 15012 Cukier puder 0,4 kg szt. 1013 Cukier waniliowy 32 g szt. 8014 Curry 20 g Prymat szt. 515 Cynamon 0,15 g Prymat szt. 1516 Czekolada Kinder 100 g (8 batoników) szt. 12517 Daktyle suszone Targroch 1 kg kg 1218 Dżem słoik 280 g typu Łowicz 100 % owoców szt. 6019 Estragon 10 g Prymat szt. 520 Galaretka owocowa Winiary 1,3 kg szt. 1221 Gałka muszkatołowa mielona Prymat szt. 1522 Granola szt 3023 Groszek konserwowy 400 g Pudliszki szt. 5024 Groszek ptysiowy Mamut 80 g szt. 6025 Grzanki Mamut 150g szt 7526 Herbata granulowana Saga 0,90 szt. 4027 Herbata miętowa (torebki 25 x 2g) szt. 4028 Herbata owocowa (torebki 25 x 2g) szt. 3029 herbata rumiankowa (torebki 20 x 2g) szt. 2530 Herbata Saga 100 szt. (torebki) szt. 531 Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix szt. 4032 Herbata zielona (torebki 20x2 g) szt. 2533 Herbatniki BeBe opakowanie 48 szt. szt. 2534 Imbir mielony 15 g Prymat szt. 535 Jaja kurze I klasa szt. 2 50036 Jajko Kinder Niespodzianka szt. 12537 Kakao ciemne 150 g Deco Moreno szt. 3038 Kasza gryczana 1 kg kg 2039 Kasza jaglana 1 kg kg 2540 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 3541 Kasza kukurydziana kg 1542 Kasza manna 1 kg kg 2543 Kasza pęczak 1 kg kg 1544 Kawa Inka 150 g szt. 2045 Ketchup 480 g Pudliszki łagodny szt. 3546 Kisiel Winiary 77 g szt. 20047 Kminek mielony 20 g Prymat szt. 1548 Koktajl owocowy puszka 3 kg szt. 1049 Kolendra 15 g Prymat szt. 550 Koncentrat buraczany Krakus 300 ml szt. 1551 Koncentrat pomidorowy 30 % 850 g szt. 2052 Kukurydza w puszce szt. 3053 Kurkuma 20 g Prymat szt. 1054 Kwasek cytrynowy 20 g Prymat szt. 1555 Liść laurowy 8 g Prymat szt. 2056 Lubczyk 10 g Prymat szt. 10057 Majeranek 10 g Prymat szt. 1558 Makaron kokardki Lubella 400 g szt. 4059 Makaron krajanka Lubella 400 g szt. 2560 Makaron literki Czaniecki 250 g szt. 3061 Makaron łazanka Lubella 400 g szt. 4062 Makaron muszelki Lubella 400 g szt. 3063 Makaron nitka Czaniecki 250 g szt. 5064 Makaron pióra Lubella 400 g szt. 3065 Makaron spaghetti Lubella 400 g szt. 4066 Makaron świderki Lubella 400 g szt. 5067 Makaron w kształcie ryżu Czaniecki szt. 2568 Makaron zacierka Goldmec 250 g szt. 5069 Makrela lub śledź w pomidorach 170 g szt. 15070 Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 15071 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 572 Miód wielokwiatowy Bartnik 1 kg szt. 3073 Mleko w proszku 1 kg szt. 1074 Morela suszona jasna 1 kg Targroch szt. 1275 Musztarda łagodna 175 g szt. 876 Olej 1l szt. 12577 Oliwa z oliwek 1l szt. 778 Oregano 10 g Prymat szt. 2079 Papryka czerwona słodka mielona 20 g szt. 3080 Pieprz czarny mielony 20 g Prymat szt. 3081 Pieprz ziołowy Prymat 20g szt. 10082 Przyprawa do ziemniaków Prymat szt. 5083 Pierniczki w czekoladzie Skawa 150 g szt. 4084 Płatki kukurydziane 1 kg Lubella szt. 1085 Płatki owsiane górskie kg 2086 Płataki jaglane 500 g szt. 1087 Pomidor puszka 2550 g szt. 3088 Powidło śliwkowe Łowicz 200 g szt. 3089 Proszek do pieczenia 30 g szt. 3090 Przecier ogórkowy 350 g szt. 6091 Rodzynki 100 g szt. 1592 Ryż długoziarnisty 1 kg kg 5093 Ryż parboiled kg 2594 Sardynki w oleju 125 g szt. 2095 Sok czarna porzeczka 1l szt. 10096 Sok jabłkowy 1 l szt. 12097 Sok Kubuś 0,9 l szt. 10098 Sok multiwitamina 1 l szt. 10099 Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10 g cukru w 100 ml) TymbarkSok pomarańczowy 0,2 l 100% (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 600100 Sok pomarańczowy 1 l szt. 100101 Sól morska niskosodowa szt. 35102 Szczaw konserwowy 300 g szt. 25103 Szprotki w oleju 160 g szt. 20104 Śliwka suszona Targroch 1 kg szt. 6105 Tymianek 10 g Prymat szt. 5106 Vegeta NATUR 1 kg szt. 8107 Wafle kwadratowe szt. 60108 Wiórki kokosowe 1 kg Targroch szt. 5109 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 1,5 l szt. 500110 Woda mineralna Muszynianka magnez i wapń niskonasycona 1,5 l szt. 200111 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 0,5 l szt. 100112 Ziele angielskie 15 g Prymat szt. 10113 Zioła prowansalskie 10 g Prymat szt. 10114 Żurawina suszona 1 kg Targroch szt. 15Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.3. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.4. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.5. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.7. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.8. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.9. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.10. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.1.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.2. CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICH:Lp. Nazwa jm ilość1 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 52 Kiełbasa podwawelska kg 303 Szynka drobiowa królewska kg 54 Pasztet pieczony z indyka kg 105 Polędwica drobiowa podsuszana kg 76 Polędwica tradycyjna kg 77 Szynka konserwowa typu Krakus kg 158 Szynka gotowana tradycyjna kg 109 Kiełbasa krakowska sucha kg 1010 Szynka wiejska z wieprza kg 1011 Parówki dla najmłodszych 80 % mięsa szt. 35012 Schab b/k kg 7213 Szynka kulka surowa kg 10014 Wątroba drobiowa kg 215 Łopatka b/k kg 6016 Karkówka b/k kg 7017 Antrykot wołowy/rostbef kg 1518 Polędwiczki schabowe kg 7019 Pieczeń wołowa – ligawa kg 2020 Wołowina - gulasz kg 1521 Cielęcina – pieczeń kg 1022 Cielęcina – gulasz kg 10Lp. Nazwa jm ilość23 Filet z kurczaka b/k kg 10024 Kurczak świeży kg 2025 Udka z kurczaka kg 5026 Filet z indyka kg 5027 Podudzia z kurczaka kg 8028 Kiełbasa krakowska parzona kg 1029 Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) szt. 4530 Szynka sądecka tradycyjna kg 1031 Filet po góralsku kg 532 Kabanos drobiowy kg 1533 Kiełbasa żywiecka kg 1534 Polędwiczka pieczona o smaku maślanym kg 10Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.3. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.4. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.5. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.7. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.8. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.9. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.10. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.11. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.12. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.13. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.14. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.15. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.16. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.17. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.19. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.20. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami1.21. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.1.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.2. CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH:Lp. Nazwa jm ilość1 Ser żółty Gouda kg 202 Masło 82 % 200 g Ekstra Polskie szt. 5003 Twaróg półtłusty kg 1004 Ser żółty Salami kg 255 Ser żółty Edamski kg 206 Śmietana 18 % 400 g szt. 1257 Jogurt naturalny 150 g szt. 6008 Jogurt naturalny 370 g szt. 1009 Serek homogenizowany 150 g szt. 75010 Serek kanapkowy śmietankowy szt. 2011 Jogurt owocowy 150 g szt. 60012 Jogurt pitny 250 g szt. 60013 Jogurt Skyr szt. 60014 Mleko 3,2 % 1 l l 1 30015 Kefir 350 g szt. 22016 Masło klarowane 1 kg szt. 517 Śmietana 18 % słodka 0,5 l szt. 9018 Kinder Kanapka szt. 60019 Ser gryficki kg 5Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.3. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.4. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.5. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.7. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.8. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.9. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.10. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.11. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.12. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.13. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.14. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.15. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.16. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.17. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.19. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.20. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami1.21. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.1.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.2. CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW:Lp. Nazwa jm ilość1 Arbuz kg 502 Awokado szt. 203 Banany kg 2204 Bataty kg 105 Borówka amerykańska kg 106 Brokuł świeży szt. 207 Brzoskwinia kg 158 Buraki ćwikłowe kg 1209 Cebula kg 7510 Cebula czerwona kg 511 Cukinia kg 1512 Cytryny kg 2013 Czereśnia kg 1514 Czosnek szt. 6015 Dynia kg 2016 Fasola Jaś kg 1517 Groch łuszczony połówki kg 1218 Gruszki kg 12519 Jabłka deserowe kg 25020 Kalafior świeży szt. 1521 Kalarepa szt. 5022 Kapusta biała kg 7523 Kapusta czerwona kg 4024 Kapusta kwaszona kg 5025 Kapusta pekińska szt. 2526 Kapusta włoska szt. 7027 Kiwi szt. 40028 Koperek sezonowy letni szt. 5029 Koperek sezonowy zimowy szt. 530 Maliny kg 531 Mandarynka kg 4032 Marchew kg 20033 Nektarynki kg 1534 Ogórek kiszony kg 4535 Ogórek świeży sezonowy letni kg 5036 Ogórek świeży sezonowy zimowy kg 4037 Papryka czerwona kg 4038 Pieczarki kg 2539 Pietruszka kg 7540 Pietruszka natka szt. 5041 Pomarańcza kg 5042 Pomidor sezonowy letni kg 5043 Pomidor sezonowy zimowy kg 2044 Por szt. 15045 Rabarbar kg 1046 Rzodkiewka szt. 5047 Sałata zielona sezonowa letnia szt. 5048 Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 5049 Seler kg 10050 Soczewica czerwona kg 2551 Szczypior sezonowy letni szt. 4052 Szczypior sezonowy zimowy szt. 4053 Śliwki deserowe kg 2554 Śliwki węgierki kg 2555 Truskawki kg 5056 Winogrono bezpestkowe kg 3057 Ziemniaki kg 2 250Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.3. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.4. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.5. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.7. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.8. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.9. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.10. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.11. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.12. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.13. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.14. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.15. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.16. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.17. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.19. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.20. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami1.21. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.1.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:1.2. CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEK:Lp. Nazwa jm ilość1 Agrest kg 302 Aronia kg 303 Brokuł kg 504 Brukselka kg 85 Fasolka szparagowa żółta/zielona kg 306 Filet miruna bez skóry kg 907 Filet z dorsza bez glazury kg 908 Groszek mrożony kg 109 Jagody czarne kg 1010 Kalafior kg 4011 Maliny kg 3012 Marchewka kostka z groszkiem kg 1513 Marchewka mini kg 4014 Mieszanka kompotowa kg 8015 Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 3516 Porzeczka czarna kg 2517 Porzeczka czerwona kg 2518 Szpinak rozdrobniony kg 1019 Śliwki kg 3020 Truskawki kg 6021 Wiśnia kg 50Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)1.3. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.4. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.5. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.7. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.8. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.9. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.10. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.11. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.12. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.13. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.14. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.15. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.16. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.17. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.19. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.20. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami1.21. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach