Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku - z podziałem na 3 części

Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, Nowotarska 32A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182068495
  • Data zamieszczenia: 2024-03-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera
    Nowotarska 32A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182068495
    REGON: 121316407
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku - z podziałem na 3 części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWALp. Nazwa j.m Ilość1. Chałka z kruszonką szt. 302. Bułka mała kajzerka 0,06 kg - szt. 1 0003. Chleb krojony zwykły 0,60 kg- szt. 4004. Chleb krojony razowy 0,5 kg - szt. 605. Drożdżówka 0,06 kg - szt. 8606. Pączki 0,06 kg - szt. 4507. Babka jogurtowa - kg 608. Bułka grahamka 0,10 kg - szt. 4009. Rogal maślany 0,06 kg - szt. 30010. Ciasto drożdżowe z kruszonką - kg 511. Weka 0,40 kg - szt. 10012. Makowiec drożdżowy - kg 513. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg - szt. 12014. Jagodzianki 0,06 kg - szt. 14015. Chleb słonecznikowy 0,50 kg - szt. 120- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje:CZEŚĆ 2 - DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCHL.p Nazwa jm Ilość1. Galaretka owocowa truskawkowa 71 g szt. 552. Czekolada mleczna 100 g szt. 3003. Płatki cynamonowe 0,25 g szt. 84. Galaretka owocowa malinowa 71 g szt. 505. Galaretka owocowa brzoskwiniowa 71 g szt. 406. Pieprz mielony biały 15 g szt. 207. Cukier biały 1 kg kg 2308. Cukier puder 0,5 kg szt. 69. Cukier waniliowy 32 g szt. 10010. Dżem truskawkowy 280 g - niskosłodzony szt. 3011. Dżem owoce leśne 280 g - niskosłodzony szt. 3012. Herbata granulowana 90 g szt. 5013. Kakao ciemne 150 g 10 – 12% szt. 3514. Sos borowikowy w torebkach 35 g szt. 1015. Dżem malinowy 280 g - niskosłodzony szt. 3016. Kasza jęczmienna 1 kg (średnia lub gruba) kg 3017. Cukierki - mieszanka galaretki kg 318. Ketchup 500 g szt. 2519. Konserwa rybna filet z tuńczyka w oleju 120 g szt. 3020. Kawa typu inka kartonik 150 g szt. 3021. Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach 170 g szt. 9022. Kukurydza puszka - 400 g szt. 2523. Liść laurowy 6 g szt. 2524. Majeranek 8 g szt. 2525. Majonez 310 ml szt. 2026. Miód wielokwiatowy -1 kg szt. 3027. Groszek konserwowy 400 g puszka szt. 1528. Brzoskwinia puszka – 850 g szt. 429. Olej 1l szt. 14530. Pieprz czarny mielony 20 g szt. 6031. Płatki kukurydziane 1 kg szt. 1032. Przecier pomidorowy 30 % 850 g szt. 3033. Ryż biały 1kg kg 5034. Baton zbożowy – 25 g szt. 10035. Sól sodowo-potasowa 1 kg kg 4536. Ziele angielskie - 15 g szt. 2537. Makaron 0,5 kg (świderki, kolanka, muszelki) szt. 9038. Makaron 0,5 kg (nitki-cienkie, grube) szt. 2039. Makaron 0,5 kg (łazanka) szt. 2040. Makaron 0,5 kg (spaghetti) szt. 4041. Makaron 0,5 kg (rurki) szt. 2542. Płatki owsiane górskie 0,5 kg szt. 1043. Oregano 8 g szt. 2044. Kwasek cytrynowy 20 g szt. 2045. Bazylia 8 g szt. 2046. Sos do spaghetti w torebkach szt. 4047. Kasza kukurydziana 1 kg szt. 548. Kasza manna 1 kg kg 1049. Bułka tarta 0,5 kg szt. 18050. Sos słodko-kwaśny słoik szt. 4051. Budyń śmietankowy 60 g szt. 3552. Budyń waniliowy 60 g szt. 4053. Budyń malinowy 60 g szt. 4054. Kisiel truskawkowy 77 g szt. 4055. kisiel poziomkowy 77 g szt. 4056. Kisiel malinowy 77 g szt. 4057. Herbata miętowa-ekspresowa 40 g szt. 2058. Kminek mielony 20 g szt. 1059. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 2560. Kisiel leśny 77 g szt. 3561. Sos do spaghetti - słoik szt. 3662. Pasztet drobiowy 160 g szt. 8063. Maka tortowa pszenna typ 450 – 1 kg kg 15064. Sok jabłkowy 100% 1 L szt. 12065. Sok czarna porzeczka 100% 1 L szt. 12066. Sok multiwitamina 1 L szt. 10067. Sok pomarańczowy 100% 1 L szt. 12068. Szczaw w słoiku 180 g szt. 2069. Chrzan tarty 180 g szt. 1070. Kminek cały 20 g szt. 2071. Herbata owocowa – w torebkach 50 g szt. 3072. Przecier pomidorowy 30% 400 g szt. 1673. Przyprawa do kury 20 g -b ez soli, cukru, glut. sodu szt. 2074. Papryka słodka 20 g szt. 4075. Sok z marchewki 0,9 L typu ,,Kubuś" szt. 18076. Soda oczyszczona 40 g szt. 1077. Ciasteczka zbożowe – 50 g szt. 40078. Pałeczki kukurydziane 50 g szt. 15079. Herbatniki zbożowe - 16 g (paczka po 48 szt.) szt. 3080. Ciastka biszkopty 140 g szt. 8081. Żurek w torebkach – 46 g szt. 2582. Płatki kukurydziane z miodem 0,5 kg szt. 883. Cynamon 15 g szt. 2584. Przyprawa do mięsa 75 g szt. 585. Pieprz cytrynowy 0,20 g szt. 2586. Kasza jaglana 1 kg szt. 1087. Przyprawa typu ,,Kucharek" 1000 g szt. 2588. Wafelki kukurydziane – 100 g szt. 3089. Groszek ptysiowy 80 g szt. 5090. Soczki małe z rurką 0,2 L szt. 35091. Ocet 10 % 0,5 L szt. 1092. Ciasteczka zboż. owsiane - 185 g szt. 10093. Soczki małe - typu ,,Kubuś" szt. 1094. Musztarda 28 g szt. 1095. Mleczna kanapka – 28 g szt. 10096. Gałka muszkatołowa 10 g szt. 1597. Wafelki - typu ,,Góralki" 45 g szt. 10098. Oliwa z oliwek 1 L szt. 399. Masło orzechowe 350 g szt. 6100. Woda mineralna 1,5 L szt. 500101. Lubczyk 10 g szt. 80102. Sok z czerwonych pomarańczy 1 L szt. 12103. Sok ananasowy 1 L szt. 20104. Wafelki typu ,,Prince Polo" 35 g szt. 200105. Wafelki typu ,,Princessa" – 48 g szt. 150106. Przyprawa do ryb 20 g szt. 25107. Kurkuma 20 g szt. 20108. Magi 1 L szt. 15109. Makaron 1 kg (gniazda wstążki) szt. 15110. Makaron zacierka 0,25 kg szt. 40111. Herbata 100 szt. - torebki 126 g szt. 2112. Pieprz ziołowy 20 g szt. 15113. Wafelki typu ,,Skawa" (paczka po 35szt.) 20 g szt. 15114. Jajka klasa XL szt. 1 900- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówkiPrzedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICHLp. Nazwa j.m Ilość1. Kiełbasa szynkowa wieprzowa od 70% mięsa kg 82. Kiełbasa podwawelska od 70% mięsa kg 103. Szynka konserwowa wieprzowa od 70% mięsa kg 104. Karczek wieprzowy bez kości kg 105. Szynka wieprzowa od 70% mięsa kg 106. Parówki góralki od 70% mięsa wieprz. 0,27 kg kg 47. Szynka wiejska od 70% mięsa kg 38. Kiełbasa żywiecka od 70% mięsa kg 159. Szynka z indyka od 70% mięsa kg 310. Udko z kurczaka kg 10011. Podgardle wędzone kg 312. Udko z kurczaka wyfiletowane b/k kg 6013. Porcja rosołowa drobiowa kg 2014. Schab b/k kg 9015. Szynka b/k surowa kuleczki kg 10016. Mięso wołowe – antrykot kg 817. Kabanos drobiowy kg 1018. Łopatka b/k kg 8519. Pieczeń wołowa kg 5020. Gulasz wołowy kg 4021. Filet z indyka kg 7022. Filet z kurczaka pojedynczy b/k kg 10023. Pasztet pieczony drobiowy kg 924. Szynka gotowa z kurczaka od 70% mięsa kg 325. Cielęcina udziec - mięso kg 1026. Polędwiczki wieprzowe kg 1027. Kiełbasa biała parzona od 70% mięsa kg 628. Żeberka wędzone kąty kg 629. Parówki dla najmłodszych od 70% mięsa 0,12 kg szt. 8030. Parówki z indyka od 70% mięsa - 0,30 kg kg 531. Boczek wędzony od 70% mięsa kg 1132. Kiełbasa śląska kg 1033. Podudzia z kurczaka pałeczka kg 2034. Pasztet z królika - słoik 180 g szt. 18- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach