Przetargi.pl
Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku – z podziałem na 6 części

Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, Nowotarska 32A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182068495
  • Data zamieszczenia: 2024-02-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera
    Nowotarska 32A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182068495
    REGON: 121316407
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2024 roku – z podziałem na 6 części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWALp. Nazwa j.m Ilość1. Chałka z kruszonką szt. 302. Bułka mała kajzerka 0,06 kg - szt. 1 0003. Chleb krojony zwykły 0,60 kg- szt. 4004. Chleb krojony razowy 0,5 kg - szt. 605. Drożdżówka 0,06 kg - szt. 8606. Pączki 0,06 kg - szt. 4507. Babka jogurtowa - kg 608. Bułka grahamka 0,10 kg - szt. 4009. Rogal maślany 0,06 kg - szt. 30010. Ciasto drożdżowe z kruszonką - kg 511. Weka 0,40 kg - szt. 10012. Makowiec drożdżowy - kg 513. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg - szt. 12014. Jagodzianki 0,06 kg - szt. 14015. Chleb słonecznikowy 0,50 kg - szt. 120- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiemnieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 2 – DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCHL.p Nazwa j.m Ilość1. Galaretka owocowa truskawkowa – Winiary - 71g szt. 552. Czekolada mleczna 100 g - Wedel szt. 3003. Płatki – Nestle –cynamonowe- Cin-minis 0,25 g szt. 84. Galaretka owocowa malinowa – Winiary - 71g szt. 505. Galaretka owocowa brzoskwiniowa - Winiary - 71g szt. 406. Pieprz mielony biały 15g - Prymat szt. 207. Cukier biały 1kg - kg 2308. Cukier puder 0,5 kg szt. 69. Cukier waniliowy 32 g szt. 10010. Dżem truskawkowy 280 g - niskosłodzony - Łowicz szt. 3011. Dżem owoce leśne 280 g - niskosłodzony - Łowicz szt. 3012. Herbata granulowana Saga 90 g szt. 5013. Kakao ciemne 150 g 10 -12% - DecoMorreno szt. 3514. Sos borowikowy w torebkach 35g - Knorr szt. 1015. Dżem malinowy 280 g - niskosłodzony - Łowicz szt. 3016. Kasza jęczmienna 1 kg (średnia lub gruba) kg 3017. Cukierki - mieszanka Wawel - galaretki kg 318. Ketchup 500 g - Pudliszki szt. 2519. Konserwa rybna filet z tuńczyka w oleju 120 g szt. 3020. Kawa inka kartonik 150 g szt. 3021. Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach 170 g szt. 9022. Kukurydza puszka - 400 g Pudliszki szt. 2523. Liść laurowy 6 g Prymat szt. 2524. Majeranek 8 g- Prymat szt. 2525. Majonez kielecki - 310ml szt. 2026. Miód wielokwiatowy -1,20 kg Bartnika szt. 3027. Groszek konserwowy 400 g puszka - Pudliszki szt. 1528. Brzoskwinia puszka – 850 g szt. 429. Olej kujawski 1l szt. 14530. Pieprz czarny mielony 20 g - Prymat szt. 6031. Płatki kukurydziane 1 kg Corn Flakes - Nestle szt. 1032. Przecier pomidorowy 30% - Bażant 850 g szt. 3033. Ryż biały 1 kg - kg 5034. Cini Mini - baton zbożowy - 25 g szt. 10035. Sól sodowo-potasowa 1 kg kg 4536. Angielskie ziele - 15 g - Prymat szt. 2537. Makaron 0,5 kg (świderki, kolanka, muszelki) - Lubella szt. 9038. Makaron 0,5 kg (nitki-cienkie, grube) szt. 2039. Makaron 0,5 kg (łazanka) szt. 2040. Makaron 0,5 kg (spaghetti) szt. 4041. Makaron 0,5 kg (rurki) szt. 2542. Płatki owsiane górskie 0,5 kg szt. 1043. Oregano 8 g - Prymat szt. 2044. Kwasek cytrynowy 20 g - Prymat szt. 2045. Bazylia 8 g - Prymat szt. 2046. Sos do spaghetti w torebkach - Knorr 44 g szt. 4047. Kasza kukurydziana 1 kg szt. 548. Kasza manna 1 kg kg 1049. Bułka tarta 0,5 kg szt. 18050. Sos słodko-kwaśny słoik 520 g - Pudliszki szt. 4051. Budyń śmietankowy 60g - Winiary szt. 3552. Budyń waniliowy 60 g - Winiary szt. 4053. Budyń malinowy 60 g - Winiary szt. 4054. Kisiel truskawkowy 77 g - Winiary szt. 4055. Kisiel poziomkowy 77 g - Winiary szt. 4056. Kisiel malinowy 77 g - Winiary szt. 4057. Herbata miętowa - ekspresowa 40 g szt. 2058. Kminek mielony – Prymat 20 g szt. 1059. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 2560. Kisiel leśny 77 g - Winiary szt. 3561. Sos do spaghetti - słoik 500 g - Łowicz szt. 3662. Pasztet drobiowy 160 g - Z kogutkiem szt. 8063. Mąka tortowa pszenna typ 450 1 kg kg 15064. Sok jabłkowy 1L 100% - Tymbark szt. 12065. Sok czarna porzeczka 1L 100% - Tymbark szt. 12066. Sok multiwitamina 1L - Tymbark szt. 10067. Sok pomarańczowy 1L 100% - Tymbark szt. 12068. Szczaw w słoiku 180 g szt. 2069. Chrzan tarty 180 g szt. 1070. Kminek cały 20 g - Prymat szt. 2071. Herbata owocowa – w torebkach 50 g szt. 3072. Przecier pomidorowy 30% - Bażant 400 g szt. 1673. Przyprawa do kury 20 g – Prymat bez soli , cukru, glut. sodu szt. 2074. Papryka słodka 20 g - Prymat szt. 4075. Sok z marchewki 0,9L - typ Kubuś szt. 18076. Soda oczyszczona 40 g - Prymat szt. 1077. Ciasteczka zbożowe Belvita – 50 g szt. 40078. Pałeczki kukurydziane 50 g szt. 15079. Herbatniki zbożowe - Bebe 16 g (paczka po 48 szt.) szt. 3080. Ciastka biszkopty 140 g szt. 8081. Żurek w torebkach – Winiary 46 g szt. 2582. Płatki kukurydziane z miodem Corn Flakes – Nestle (0,5 kg) szt. 883. Cynamon 15 g - Prymat szt. 2584. Przyprawa do mięsa - Knorr 75 g szt. 585. Pieprz cytrynowy - Prymat 0,20 g szt. 2586. Kasza jaglana 1 kg szt. 1087. Kucharek 1000 g szt. 2588. Wafelki kukurydziane -100 g szt. 3089. Groszek ptysiowy 80 g szt. 5090. Soczki małe z rurką 0,2L - Tymbark szt. 35091. Ocet 10% 0,5L szt. 1092. Ciasteczka zboż. owsiane - Krakus 185 g szt. 10093. Soczki małe - Kubuś szt. 1094. Musztarda 28 g szt. 1095. Kinder mleczna kanapka – 28 g szt. 10096. Gałka muszkatołowa 10 g - Prymat szt. 1597. Wafelki - Góralki 45 g szt. 10098. Oliwa z oliwek 1L szt. 399. Masło orzechowe 350 g szt. 6100. Woda mineralna Cisowianka 1,5L szt. 500101. Lubczyk 10 g - Prymat szt. 80102. Sok z czerwonych pomarańczy 1L - Tymbark szt. 12103. Sok ananasowy 1L - Tymbark szt. 20104. Wafelki Prince Polo - 35 g szt. 200105. Wafelki Princessa - 48g szt. 150106. Przyprawa do ryb 20 g - Prymat szt. 25107. Kurkuma 20 g - Prymat szt. 20108. Magi 1 L - Winiary szt. 15109. Makaron 1 kg (gniazda wstążki) - Lubella szt. 15110. Makaron zacierka - 0,25 kg szt. 40111. Herbata Saga 100 szt. - torebki 126 g szt. 2112. Pieprz ziołowy 20 g - Prymat szt. 15113. Wafelki Skawa (paczka po 35 szt.) – 20 g szt. 15114. Jajka klasa XL szt. 1 900- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiemnieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówkiPrzedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICHLp. Nazwa j.m Ilość1. Kiełbasa szynkowa wieprzowa od 70% mięsa kg 82. Kiełbasa podwawelska od 70% mięsa kg 103. Szynka konserwowa wieprzowa od 70% mięsa kg 104. Karczek wieprzowy bez kości kg 105. Szynka wieprzowa od 70% mięsa kg 106. Parówki góralki od 70% mięsa wieprz. 0,27 kg kg 47. Szynka wiejska od 70% mięsa kg 38. Kiełbasa żywiecka od 70% mięsa kg 159. Szynka z indyka od 70% mięsa kg 310. Udko z kurczaka kg 10011. Podgardle wędzone kg 312. Udko z kurczaka wyfiletowane b/k kg 6013. Porcja rosołowa drobiowa kg 2014. Schab b/k kg 9015. Szynka b/k surowa kuleczki kg 10016. Mięso wołowe – antrykot kg 817. Kabanos drobiowy kg 1018. Łopatka b/k kg 8519. Pieczeń wołowa kg 5020. Gulasz wołowy kg 4021. Filet z indyka kg 7022. Filet z kurczaka pojedynczy b/k kg 10023. Pasztet pieczony drobiowy kg 924. Szynka gotowa z kurczaka od 70% mięsa kg 325. Cielęcina udziec - mięso kg 1026. Polędwiczki wieprzowe kg 1027. Kiełbasa biała parzona od 70% mięsa kg 628. Żeberka wędzone kąty kg 629. Parówki dla najmłodszych od 70% mięsa 0,12 kg szt. 8030. Parówki z indyka od 70% mięsa - 0,30 kg kg 531. Boczek wędzony od 70% mięsa kg 1132. Kiełbasa śląska kg 1033. Podudzia z kurczaka pałeczka kg 2034. Pasztet z królika - słoik 180 g szt. 18- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiemnieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówkiPrzedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICHLp. Nazwa j.m Ilość1. Kefir 350 g – 2% szt. 902. Śmietana 18% - 400 g szt. 4003. Margaryna Palma - 250 g szt. 1804. Mleko 3,2% szt. 1 6005. Masło Ekstra 82% - 200 g szt. 7006. Twaróg półtłusty – 1000 g szt. 1807. Serek homogenizowany – 150 g owocowy szt. 5008. Ser żółty Edamski kg 159. Ser żółty Złota Gołda z dziurami kg 1510. Ser żółty salami kg 1511. Jogurt pitny 250 g - różne smaki szt. 85012. Jogurt w kubku owocowy – 150 g szt. 35013. Masło klarowane 1l szt. 514. Jogurt naturalny 1l szt. 3015. Śmietanka 36% - 1l szt. 5016. Serek topiony kremowy – 100 g szt. 50- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówkiPrzedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYWLp. Nazwa j.m Ilość1. Banany kg 2002. Buraki czerwone kg 803. Cebula kg 604. Cytryny kg 105. Fasola Jaś kg 26. Groch łuskany połówki kg 27. Gruszki kg 408. Jabłka deserowe kg 3009. Ananas w puszce szt. 510. Kalafior szt. 1011. Kapusta biała kg 5012. Kapusta młoda szt. 4013. Kapusta czerwona kg 514. Kapusta kiszona kg 4015. Kapusta włoska szt. 1616. Mandarynki kg 6517. Marchew kg 15018. Ogórki kiszone kg 1019. Ogórki świeże sezonowe letnie kg 2520. Ogórki świeże sezonowe zimowe kg 2521. Ogórki konserwowe 1l szt. 3022. Papryka świeża sezonowa letnia kg 623. Papryka świeża zimowa kg 424. Pieczarki kg 1025. Pietruszka korzeń kg 5026. Pomidor sezonowy letni kg 2027. Pomidor sezonowy zimowy kg 2028. Fasolka szparagowa kg 529. Czosnek szt. 4030. Rzodkiew szt. 2031. Sałata zielona sezonowa letnia szt. 2032. Sałata sezon zimowy szt. 2033. Kapusta pekińska szt. 1534. Seler kg 6035. Szczypior szt. 2036. Śliwki węgierki kg 2037. Ziemniaki kg 1 00038. Ziemniak młody kg 20039. Pietruszka natka 25 g sezonowa letnia szt. 8040. Pietruszka natka 25 g sezonowa zimowa szt. 8041. Por kg 1042. Por młody kg 2543. Koperek 25 g sezonowy letni szt. 8044. Koperek zimowy 25 g szt. 8045. Brokuły świeże szt. 546. Botwinka szt. 1547. Winogrono białe kg 4048. Kiwi na palecie luz szt. 12049. Brzoskwinia kg 2050. Pomarańcza kg 8051. Truskawki świeże kg 3052. Grzyby suszone 40 g szt. 653. Cukinia kg 1054. Arbuz kg 10055. Czereśnie szt. 2056. Maliny 0,25 kg szt. 2057. Morele kg 1058. Jagody kg 259. Susz owocowy szt. 1060. Ziemniaki młode import kg 5061. Dynia kg 1062. Soczewica czerwona kg 263. Nektarynka kg 1264. Borówka amerykańska 0,25 kg kg 1965. Suszone morele 1 kg kg 766. Melon szt. 4067. Truskawki świeże import kg 40- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiemnieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówkiPrzedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakreszamówienia obejmuje:CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEKLp. Nazwa j.m Ilość1. Limanda filet - 5% lodu kg 302. Miruna filet z/s - 5% lodu kg 303. Mintaj filet - 10% lodu kg 204. Dorsz filet – 5% lodu kg 205. Filet z miruny bez skóry - 5% lodu kg 506. Truskawki mrożone kg 407. Mieszanka kompotowa kg 808. Fasolka szparagowa mrożona kg 159. Brukselka mrożona kg 510. Brokuł mrożony kg 3011. Kalafior mrożony kg 2512. Groszek zielony kg 513. Szpinak mrożony kg 1014. Mieszanka jarzynowa kg 3015. Czarna porzeczka mrożona kg 3016. Czerwona porzeczka mrożona kg 517. Wiśnia mrożona kg 20- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcierealizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów pocenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjneilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizacjęprzedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiemnieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodziłjakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczneokreślone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) orazobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłanee-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercieWykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniejpoprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie niezostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy(atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozuprzedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez PaństwowąInspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszonatelefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, wilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy,Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach