Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku

Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, Nowotarska 32A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182068495
  • Data zamieszczenia: 2023-06-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera
    Nowotarska 32A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182068495
    REGON: 121316407
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWA1. Bułka wodna 0,10 kg szt. 152. Bułka mała kajzerka 0,06 kg szt. 8003. Chleb krojony zwykły 0,60 kg szt. 1154. Chleb krojony razowy 0,5 kg szt. 205. Drożdżówka 0,06 kg bez cukru szt. 6806. Pączki 0,06 kg szt. 2607. Babka jogurtowa kg 208. Bułka grahamka 0,06 kg szt. 3009. Rogal maślany 0,06 kg szt. 30010. Piernik kg 211. Weka 0,40 kg szt. 7012. Makowiec drożdżowy kg 513. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 4014. Jagodzianki 0,06 kg szt. 7015. Chleb słonecznikowy 0,50 kg szt. 60- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 2 – DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCHL.p Nazwa jm Ilość1. Galaretka owocowa truskawkowa – Winiary - 71g szt. 352. Czekolada mleczna 100g -Wedel szt. 1503. Płatki – Nestle – cynamonowe - Cin-minis 0,25g szt. 44. Galaretka owocowa malinowa – Winiary -71g szt. 355. Galaretka owocowa brzoskwiniowa – Winiary - 71g szt. 406. Pieprz mielony biały 15g - Prymat szt. 107. Cukier biały 1kg kg 1108. Cukier puder 0,5 kg szt. 49. Cukier waniliowy 32 g szt. 6510. Dżem truskawkowy 280 g - niskosłodzony - Łowicz szt. 2011. Dżem owoce leśne 280 g - niskosłodzony - Łowicz szt. 2012. Herbata granulowana Saga 90 g szt. 3013. Kakao ciemne 150 g 10-12% - DekoMorreno szt. 2014. Sos borowikowy w torebkach 35g - Knor szt. 515. Dżem malinowy 280 g - niskosłodzony -Łowicz szt 1016. Kasza jęczmienna 1 kg (średnia lub gruba) kg 2017. Cukierki -mieszanka Wawel - galaretki kg 318. Ketchup 500 g - Pudliszki szt. 2019. Konserwa rybna filet z tuńczyka w oleju 120 g szt. 2520. Kawa inka kartonik 150 g szt. 2021. Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach 170 g szt. 6522. Kukurydza puszka - 400 g Pudliszki szt. 1523. Liść laurowy 7 g Prymat szt. 2524. Majeranek 7 g - Prymat szt. 2525. Majonez Kielecki -310 ml szt. 1026. Miód wielokwiatowy -1,20 kg Bartnik szt. 2527. Groszek konserwowy 400 g puszka - Pudliszki szt. 1028. Brzoskwinia puszka – 850 g szt. 229. Olej kujawski 1l szt. 10030. Pieprz czarny mielony 20 g - Prymat szt. 4031. Płatki kukurydziane 1 kg Corn Flakes - Nestle szt. 632. Przecier pomidorowy 30 % - Bażant 850 g szt. 1533. Ryż biały 1 kg kg 3534. Sok - syrop malinowy - 0,5 l szt. 535. Sól sodowo-potasowa 1 kg kg 3036. Angielskie ziele -15 g - Prymat szt. 2037. Makaron 0,5 kg (świderki, kolanka, muszelki) - Lubella szt. 5038. Makaron 0,5 kg (nitki-cienkie, grube) - Lubella szt. 1539. Makaron 0,5 kg (łazanka) - Lubella szt. 1540. Makaron 0,5 kg (spaghetti) - Lubella szt. 3041. Makaron 0,5 kg (rurki) - Lubella szt. 1542. Płatki owsiane górskie 0,5 kg szt. 1043. Oregano 10 g - Prymat szt. 1044. Kwasek cytrynowy 20 g - Prymat szt. 1545. Bazylia 8 g - Prymat szt. 1046. Sos do spaghetti w torebkach - Knorr 44 g szt. 3047. Kasza kukurydziana 1 kg kg 548. Kasza manna 1 kg kg 749. Bułka tarta 0,5 kg szt. 10050. Sos słodko-kwaśny słoik 520 g -Winiary szt. 2051. Budyń śmietankowy 60 g - Winiary szt. 2552. Budyń waniliowy 60 g -Winiary szt. 2053. Budyń malinowy 60 g - Winiary szt. 2054. Kisiel truskawkowy 60 g - Winiary szt. 2055. Kisiel poziomkowy 60 g - Winiary szt. 2056. Kisiel malinowy 60 g - Winiary szt. 2057. Herbata miętowa-ekspresowa 40 g szt. 1058. Kminek mielony - Prymat 20g szt. 1059. Mąka ziemniaczana 1 kg szt. 1560. Kisiel leśny 60 g - Winiary szt. 3061. Kasza gryczana 1 kg kg 262. Pasztet drobiowy 160 g - z kogutkiem szt. 6063. Mąka tortowa pszenna typu 450 – 1 kg kg 10064. Sok jabłkowy 1l 100% - Tymbark szt. 9065. Sok czarna porzeczka 1l 100% - Tymbark szt. 10066. Sok multivitamina 1l - Tymbark szt. 3067. Sok pomarańczowy 1l 100% - Tymbark szt. 12068. Szczaw w słoiku 180 g szt. 1069. Chrzan tarty 180 g szt. 1070. Kminek cały 20 g - Prymat szt. 1071. Herbata owocowa - w torebkach 25 torebek – 50 g szt. 2072. Mąka żytnia 1 kg kg 273. Przyprawa do kury 20 g - Prymat bez soli, cukru, glutaminianu sodu szt. 1074. Papryka słodka 20 g - Prymat szt. 3075. Sok z marchewki 0,9l typ Kubuś szt. 12076. Soda oczyszczona 40 g - Prymat szt. 1077. Ciasteczka zbożowe Belvita -50 g - paczka po 20 szt. szt. 30078. Pałeczki kukurydziane 60 g szt. 10079. Herbatniki zbożowe – Bebe - 16 g - paczka po 48 szt. szt. 1580. Ciastka biszkopty 120 g szt. 5581. Żurek w torebkach - Winiary 46 g szt. 2082. Płatki kukurydziane z miodem Corn Flakes - Nestle 0,5 kg szt. 583. Cynamon 20 g - Prymat szt. 1584. Przyprawa do mięsa - Knorr 20 g szt. 585. Pieprz cytrynowy - Prymat 20 g szt. 2086. Kasza jaglana 0,5 kg szt. 1087. Kucharek 1 kg szt. 1588. Wafelki kukurydziane 100 g - paczka szt. 3089. Groszek ptysiowy 80 g szt. 4090. Soczki małe z rurką 0,2 l - Tymbark szt. 35091. Ocet 10% 0,5 l szt. 592. Ciasteczka zboż. owsiane - Krakus 185 g - paczka szt. 6093. Soczki małe - Kubuś 0,2 l szt. 10094. Musztarda 0,2 l szt. 595. Cukier trzcinowy kg 296. Gałka muszkatałowa 20 g - Prymat szt. 1097. Ryż brązowy 1 kg kg 298. Oliwa z oliwek 1 l szt. 199. Masło orzechowe 350 g szt. 5100. Woda mineralna Cisowianka 1,5 l - niegazowana szt. 300101. Lubczyk 10 g - Prymat szt. 70102. Sok z czerwonych pomarańczy 1 l - Tymbark szt. 12103. Sok ananasowy 1 l - Tymbark szt. 20104. Wafelki Prince Polo 35 g szt. 40105. Wafelki sezamki 27 g szt. 200106. Przyprawa do ryb 20 g - Prymat szt. 15107. Kurkuma 20 g - Prymat szt. 10108. Magi 1 l - Winiary szt. 15109. Makaron 1 kg (gniazda wstążki) - Lubella szt. 10110. Makaron zacierka 1 kg szt. 30111. Herbata Saga 100 szt. - torebki 126 g szt. 1112. Pieprz ziołowy 20 g - Prymat szt. 10113. Wafelki Skawa 20 g (pudełko po 35szt.) szt. 10114. Jajka kurze klasa XL szt. 1 200- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacjirodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawodokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczeniaodszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi zawarte w art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICHLp. Nazwa jm Ilość1. Kiełbasa szynkowa wieprzowa od 70% mięsa kg 52. Kiełbasa podwawelska od 70% mięsa kg 83. Szynka konserwowa wieprzowa od 70% mięsa kg 84. Karczek wieprzowy bez kości kg 75. Szynka wieprzowa od 70% mięsa kg 56. Parówki góralki 70% mięsa wieprzowe 0,27 kg kg 47. Szynka wiejska od 70% mięsa kg 28. Kiełbasa żywiecka od 70% mięsa kg 59. Szynka z indyka od 70% mięsa kg 210. Udko z kurczaka kg 8011. Podgardle wędzone kg 212. Udko z kurczaka wyfiletowane b/k kg 4013. Porcja rosołowa drobiowa kg 2014. Schab b/k kg 7015. Szynka b/k surowa kuleczki kg 10016. Mięso wołowe antrykot kg 717. Wątróbka drobiowa kg 1018. Łopatka b/k kg 4519. Pieczeń wołowa b/k kg 4020. Gulasz wołowy kg 3021. Filet z indyka kg 4522. Filet z kurczaka pojedynczy b/k kg 9023. Pasztet pieczony drobiowy kg 624. Szynka gotowa z kurczaka od 70% mięsa kg 225. Cielęcina udziec - mięso kg 1026. Polędwiczki wieprzowe kg 1027. Kiełbasa biała parzona od 70% mięsa kg 628. Żeberka wędzone kąty kg 429. Parówki dla najmłodszych od 70% mięsa - 0,12 kg kg 1630. Kurczak świeży kg 531. Boczek wędzony od 70% mięsa kg 1132. Kiełbasa śląska kg 1033. Podudzia z kurczaka pałeczka kg 1034. Pasztet z królika (słoik) 180 g szt. 18- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającegokonkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICHLp. Nazwa jm Ilość1. Kefir 350 g - 2% szt. 602. Śmietana 18% - 400 g szt. 2803. Margaryna palma - 250 g szt. 1004. Mleko 1 l - 3,2% szt. 1 1505. Masło ekstra 82% - 200g szt. 5506. Twaróg półtłusty - 1000 g szt. 2007. Serek homogenizowany – 150 g owocowy szt. 2008. Ser żółty Edamski kg 109. Ser żółty Złota Gołda z dziurami kg 1010. Ser żółty salami kg 1011. Jogurt pitny - 250 g różne smaki szt. 50012. Jogurt w kubku owocowy – 150 g szt. 30013. Serek topiony kremowy – 100 g szt. 4014. Jogurt naturalny – 400 g szt. 3615. Śmietanka 36% - 0,5 l szt. 1516. Masło klarowane - 0,5 l szt. 2- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia,jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYWLp. Nazwa jm ilość1. Banany kg 2002. Buraki czerwone kg 803. Cebula kg 604. Cytryny kg 105. Fasola Jaś kg 26. Groch łuskany połówki kg 27. Gruszki kg 408. Jabłka deserowe kg 3009. Ananas w puszce szt. 510. Kalafior szt. 1011. Kapusta biała kg 5012. Kapusta młoda szt. 4013. Kapusta czerwona kg 514. Kapusta kiszona kg 4015. Kapusta włoska szt. 1616. Mandarynki kg 6517. Marchew kg 15018. Ogórki kiszone kg 1019. Ogórki świeże sezonowe letnie kg 2520. Ogórki świeże sezonowe zimowe kg 2521. Ogórki konserwowe 1 l szt. 3022. Papryka świeża sezonowa letnia kg 623. Papryka świeża zimowa kg 424. Pieczarki kg 1025. Pietruszka korzeń kg 5026. Pomidor sezonowy letni kg 2027. Pomidor sezonowy zimowy kg 2028. Fasolka szparagowa kg 529. Czosnek szt. 4030. Rzodkiew szt. 2031. Sałata zielona sezonowa letnia szt. 2032. Sałata sezon zimowy szt. 2033. Kapusta pekińska szt. 1534. Seler kg 6035. Szczypior szt. 2036. Śliwki węgierki kg 2037. Ziemniaki kg 1 00038. Ziemniak młody kg 20039. Pietruszka natka 25 g sezonowa letnia szt. 8040. Pietruszka natka 25 g sezonowa zimowa szt. 8041. Por kg 1042. Por młody kg 2543. Koperek 25 g sezonowy letni szt. 8044. Koperek zimowy 25 g szt. 8045. Brokuły świeże szt. 546. Botwinka szt. 1547. Winogrono białe kg 4048. Kiwi na palecie luz szt. 12049. Brzoskwinia kg 2050. Pomarańcza kg 8051. Truskawki świeże kg 3052. Grzyby suszone 40 g szt. 653. Cukinia kg 1054. Arbuz kg 10055. Czereśnie szt. 2056. Maliny 0,25 kg szt. 2057. Morele kg 1058. Jagody kg 259. Susz owocowy szt. 1060. Ziemniaki młode import kg 5061. Dynia kg 1062. Soczewica czerwona kg 263. Nektarynka kg 1264. Borówka amerykańska 0,25 kg kg 1965. Suszone morele 1 kg kg 766. Melon szt. 4067. Truskawki świeże import kg 40- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności odwłasnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEKLp. Nazwa jm Ilość1. Ryba morszczuk filet - 5% lodu kg 302. Miruna filet z/s - 5% lodu kg 303. Mintaj filet - 10% lodu kg 104. Dorsz filet - 5% lodu kg 105. Filet z miruny bez skóry - 5% lodu kg 306. Truskawki mrożone kg 307. Mieszanka kompotowa kg 408. Fasolka szparagowa mrożona kg 109. Brukselka mrożona kg 510. Brokuł mrożony kg 3011. Kalafior mrożony kg 2012. Groszek zielony kg 513. Szpinak mrożony kg 614. Mieszanka jarzynowa kg 2515. Czarna porzeczka mrożona kg 2516. Czerwona porzeczka mrożona kg 217. Wiśnia mrożona kg 10- Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.- Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mającharakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.- Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia, jak również za zgodność z odpowiednimi normami.- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.- Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.- Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarska 32a.- Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane e-mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy, z zastrzeżeniem że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środkówfinansowych przeznaczonych na ten cel.- Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia zamówienia najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.- W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.- Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a.- Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.- W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.- W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.- Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa,owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.- Mrożonki mają być dostarczane do Przedszkola w formie nierozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach