Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 17-100 Bielsk Podlaski, ul. Kleszczelowska 1
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 085 8332760, 8332763 , fax. 085 8332760
- Data zamieszczenia: 2009-03-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Kleszczelowska 1 1
17-100 Bielsk Podlaski, woj. podlaskie
tel. 085 8332760, 8332763, fax. 085 8332760
REGON: 05058492400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-bielsk.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SPZOZ/ZP/14/2009r -dostawa mięsa i wędlin - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Kiełbasa krakowska parzona Kiełbasa szynkowa wieprzowa Kiełbasa zwyczajna Mortadela popularna Kiełbasa biała Kiełbasa parówkowa rodzinna Pasztetowa Mielonka wieprzowa Szynka wędzona Ogonówka wędzona Boczek pieczony Mięso wołowe gat. I rostbef wołowy Mięso wołowe gat. II karkówka wołowa Schab surowy Wątroba wieprzowa Łopatka Karkówka Żeberka -paski Smalec luzem Salceson wiejski Kiełbasa kanapkowa Kiełbasa golonkowa Filet z indyka Szynka kresowa Łopatka pieczona Boczek wieprzowy surowy z żeberkami Szynka surowa z kościa Słonina Karkówka pieczona - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: wadium nie wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O ZAMÓWIENIE MOGĄ UBIEGAĆ SIĘ WYKONAWCY, KTÓRZY SPEŁNIAJĄ NASTĘPUJĄCE WARUNKI ORAZ SPOSÓB OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW: 1. Posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. Nie podlegają wykluczeniu w oparciu o art. 24 tego Prawa zamówień publicznych oraz spełniają warunki określone w art. 22 tego prawa; 5. Wyrażają zgodę na wszystkie warunki określone w tej specyfikacji oraz jej załącznikach, łącznie z treścią dołączonego wzoru umowy; 6. Zaakceptują minimum 30 dniowy termin płatności liczony od daty otrzymania faktury VAT; 7. ocena spełniania warunków wg formuły: spełnia niespełna
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYMAGANE DOKUMENTY w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Ustawy. (dołączyć do oferty i wypełnić załącznik -oświadczenie) Dopuszcza się składanie dokumentów w formie oryginału, lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę 1. Pełnomocnictwo do podpisania ofert i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą podpisującą nie jest osobą upoważnioną na podstawie wypisu z Krajowego Rejestru Sądowego lub zaświadczenia o prowadzonej działalności gospodarczej. Jeżeli pełnomocnictwo nie ma postaci aktu notarialnego powinno zawierać pieczęć Wykonawcy, imienną pieczątkę wystawiającego pełnomocnictwo i jego podpis. Jeżeli dołączone do oferty ww. pełnomocnictwo będzie w formie kopii, Zamawiający wymaga aby jego zgodność z oryginałem poświadczyła osoba lub osoby wymienione w umowie spółki lub odpowiednim rejestrze, które wskazane są tam jako upoważnione do reprezentowania Wykonawcy, lub notariusz. Pełnomocnictwo winno wskazywać datę jego wystawienia oraz okres, na który zostało udzielone. 2. Oświadczenie o spełnianiu wymogów zawartych w art. 24 i 22 Prawa zamówień publicznych z dnia 19.01.2004r. , że: ( patrz -załączniki): 2.1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawcą jest spółka cywilna, wymagane jest dołączone do oferty kopii umowy spółki z ewentualnymi aneksami wskazującymi sposób reprezentacji Wykonawcy. Ponadto, każdy ze wspólników spółki cywilnej zobowiązany jest dostarczyć indywidualny wypis z ewidencji działalności gospodarczej wydany przez odpowiedni urząd po 31.12.2000r. 2.2. koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym; 3. aktualny dokument stwierdzający, że Wykonawca posiada wdrożoną Dobrą Praktykę Produkcyjna (GMP), Dobrą Praktykę Higieniczną (GHP) oraz system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP potwierdzony przez właściwego Lekarza Weterynarii. 3.1. aktualny dokument wystawiony przez właściwego Lekarza Weterynarii o spełnianiu warunków przez Wykonawcę wymaganych Dyrektywą UE 93/43/EEC z dn. 14.06.1993 r w sprawie higieny artykułów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego. 3.2. decyzję właściwego lekarza Weterynarii dopuszczająca działania Wykonawcy dla handlu przetworami mięsnymi. 4. Wypełnione w każdej rubryce i podpisany załącznik asortymentowy i pozostałe.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzoz-bielsk.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SP21.270-04/16 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 21 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Białymstoku
Dodano: 2016-07-18 - Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych oraz drobiowych
Dodano: 2016-07-07 - SP28/ZP-02/2016 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 28 w Białymstoku.
Dodano: 2016-06-17 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i podrobów, wg kodu CPV grupa 151 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
Dodano: 2016-04-26 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Internatu ZSHE im. Mikołaja Kopernika w Białymstoku
Dodano: 2016-03-08 - Dostawa artykułów spożywczych na rok 2016 dla potrzeb stołówki szkolnej.
Dodano: 2015-12-07 - Sukcesywne dostawy produktów spożywczych w roku szkolnym 2015/2016 dla stołówki szkolnej w Zespole Szkół i Przedszkole w Tykocinie ul.Kochanowskiego 1, 16-080 Tykocin
Dodano: 2015-12-02 - Sprzedaż i dostawa mięs i wędlin do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w 2016r.
Dodano: 2015-11-26 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, mięsa i wędlin drobiowych, konserw mięsnych oraz tłuszczy zwierzęcych
Dodano: 2015-11-12