Przetargi.pl
Sprzedaż wraz z dostawą mięsa, konserw mięsnych, drobiu, wędlin i podrobów dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Rzemieślnicza 9
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6721573 , fax. 032 6722256
  • Data zamieszczenia: 2010-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Rzemieślnicza 9 9
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 032 6721573, fax. 032 6722256
    REGON: 00068647085927
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sprzedaż wraz z dostawą mięsa, konserw mięsnych, drobiu, wędlin i podrobów dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sprzedaż wraz z dostawą mięsa, konserw mięsnych, drobiu, wędlin i podrobów dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zawiercie, dnia 21.01.2010 r. SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA Przetarg nieograniczony 1. Zamawiający: Dom Pomocy Społecznej ul. Rzemieślnicza 9 42-400 Zawiercie 2. Przedmiot zamówienia: Sprzedaż wraz z dostawą do siedziby zamawiającego mięsa, konserw mięsnych, drobiu, wędlin i podrobów dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w asortymencie określonym w załączniku nr 3 SIWZ. 3. Opis sposobu przygotowania ofert: Oferta powinna zawierać: wypełniony formularz oferty (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji) oświadczenie wykonawcy (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji) wypełniony formularz (załącznik nr 3 SIWZ) aktualny odpis z właściwego rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o braku zaległości podatkowych (ważne 3 miesiące) zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o opłaceniu składek za ubezpieczenia społeczne (ważne 3 miesiące) zezwolenie Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczające środek transportu do przewozu art. spożywczych w dodatkowych opakowaniach transportowych. 4. Warunki formalne sporządzenia oferty: Oferta musi być przygotowana w języku polskim, napisana pismem maszynowym lub odręcznym. Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być opatrzone klauzulą (Za zgodność z oryginałem) i podpisane przez osobę uprawnioną do działania w imieniu oferenta. Poprawki powinny być naniesione czytelnie oraz opatrzone podpisem osoby uprawnionej. Każdy oferent może złożyć w niniejszym przetargu tylko jedną ofertę pod rygorem wykluczenia z przetargu. Wszystkie dokumenty złożone w prowadzonym postępowaniu są jawne, z wyjątkiem informacji zastrzeżonych przez składającego ofertę. Informacje zawarte w ofercie, stanowiąc tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji - co do których wykonawca zastrzegł, nie później niż w terminie składania ofert, że nie mogą być udostępniane - muszą być oznaczone klauzulą: (Nie udostępniać - informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa) - i załączone jako odrębna część nie złączona z ofertą w sposób trwały. Wykonawca nie może zastrzec informacji i dokumentów, których jawność wynika z innych aktów prawnych, w tym m.in. z zapisu art. 86 ust. 4 ustawy prawo zamówień publicznych. Zamknięta koperta zawierająca ofertę powinna być oznaczona: (Mięso, konserwy mięsne, drób, wędliny i podroby) Koperta zawierająca ofertę powinna być opieczętowana pieczątką firmy oferenta. 5. Forma kontaktów zamawiającego z wykonawcami: Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje zamawiający i wykonawcy przekazują w formie pisemnej. 6. Warunki wymagane od wykonawców: Spełnienie warunków określonych w art. 22 ustawy prawo zamówień publicznych (oceniane na podstawie podanych w ofercie informacji i dokumentów). Spełnienie i akceptowanie warunków zawartych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ). Oferent, który przetarg wygra dostarczy do siedziby zamawiającego oraz wniesie zamówiony towar we wskazane miejsce. Towar dostarczany będzie sukcesywnie w terminie trzech dni od telefonicznego zgłoszenia. 7. Oferty częściowe: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 8. Oferty wariantowe. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 9. Przewidywane zamówienia uzupełniające Zamawiający nie będzie udzielał zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy prawo zamówień publicznych. 10. Opis sposobu obliczania ceny oferty: Oferent powinien podać jednostkową i łączną cenę przedmiotu zamówienia w złotych netto + podatek VAT + cenę brutto za wykonanie przedmiotu niniejszego zamówienia, która będzie obowiązywała przez 1 rok do czasu wygaśnięcia terminu umowy. W przypadku powstania omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny zamawiający poprawi ją zgodnie z art. 87 pkt. 2 ustawy prawo zamówień publicznych 11. Termin wykonania przedmiotu zamówienia: Wymagany termin wykonania : sukcesywnie do 31.12.2010 r. 12. Wyjaśnienia treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ): W przypadku wątpliwości zamawiający będzie udzielał wyjaśnień treści SIWZ w trybie określonym w art. 38 ust. 1, 2 i 3 ustawy prawo zamówień publicznych 13. Opis kryteriów oceny oferty : Jedynym kryterium oceny ofert będzie cena CENA - 100% Sposób obliczania punktacji: C min a) cena: P c = ----------- x 100 C P c - liczba punktów za cenę podaną w ofercie C min - najniższa z cen w podanych ofertach C - cena podana w badanej ofercie Wybrana będzie ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów. W przypadku gdy nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że złożone zostały oferty o tej samej cenie, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia ofert dodatkowych. 14. Miejsce i termin składania ofert: Zamkniętą kopertę zawierającą ofertę należy złożyć w sekretariacie (parter) w budynku Domu Pomocy Społecznej przy ulicy Rzemieślniczej 9, 42-400 Zawiercie. Termin składania ofert upływa dnia 02.02.2010 r. godz. 1000 15. Osoby uprawnione do kontaktu z wykonawcami: Jadwiga Olesik , tel. 032 6721573 wew. 21 16. Miejsce i termin otwarcia ofert: Otwarcie ofert nastąpi w Dziale Gospodarczym w budynku Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu przy ul. Rzemieślniczej 9, w dniu 02.02.2010 r. o godz.1030. 17. Tryb otwarcia ofert: Publiczne otwarcie ofert zostanie przeprowadzone zgodnie z wymaganiami art. 86 ustawy prawo zamówień publicznych oraz z zasadami podanymi w niniejszej specyfikacji. 18. Tryb udzielania wyjaśnień dotyczących treści oferty: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wezwania każdego wykonawcy w wyznaczonym przez siebie terminie, w celu udzielenia dodatkowych wyjaśnień dotyczących treści oferty. 19. Termin związania ofertą : 30 dni 20. Zawarcie umowy: Zamawiający podpisze umowę z wykonawcą, który przedłożył ofertę najkorzystniejszą z punktu widzenia kryterium przyjętym w niniejszym przetargu i podanym w punkcie 13 niniejszej specyfikacji. 21. Protesty i odwołania: W przypadku wniesienia przez oferenta protestu zastosowanie mają art. 180 do 198 ustawy prawo zamówień publicznych. 22. Postanowienia końcowe: W sprawach nieuregulowanych w niniejszej specyfikacji mają zastosowanie przepisy ustawy prawo zamówień publicznych (Dz. U. Nr 19 z dnia 09 lutego 2004 r.)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta powinna zawierać: wypełniony formularz oferty (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji) oświadczenie wykonawcy (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji) wypełniony formularz (załącznik nr 3 SIWZ) aktualny odpis z właściwego rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o braku zaległości podatkowych (ważne 3 miesiące) zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o opłaceniu składek za ubezpieczenia społeczne (ważne 3 miesiące) zezwolenie Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczające środek transportu do przewozu art. spożywczych w dodatkowych opakowaniach transportowych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.dps.zawiercie.powiat.finn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach