Gmina Czerniewice ogłasza przetarg
- Adres: 97-216 Czerniewice, ul. Mazowiecka 42
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 044 7104044 , fax. 044 7104010
- Data zamieszczenia: 2013-07-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Czerniewice
ul. Mazowiecka 42 42
97-216 Czerniewice, woj. łódzkie
tel. 044 7104044, fax. 044 7104010
REGON: 59064809500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: gmina@czerniewice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sporządzanie i wydawanie jednodaniowych posiłków obiadowych dla uczniów szkół w Gminie Czerniewice - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie (gotowanie) dla 256 uczniów jednodaniowych posiłków obiadowych w pomieszczeniach (kuchni) znajdujących się w Zespole Szkół i Przedszkola w Czerniewicach. Sporządzone posiłki w ilości 158 będą podawane w stołówce z ZSiP, 30 posiłków będzie dostarczana w naczyniach jednorazowego użytku do Szkoły Podstawowej w Podkonicach Dużych i 68 posiłków będdzie dostarczane w naczyniach jednorazowego użytku do Szkoły Podstawowej w Lipiu. Charakterystyka posiłków: posiłek jednodaniowy przygotowywany będzie przemiennie: jeden dzień: zupa z wkładką mięsną i pieczywem, drugi dzień: drugie danie z kompotem lub owocem, w tygodniu 3 razy zupa i 2 razy drugie danie, gramatura posiłków: zupa: pojemność 0,5l, wkładka mięsna 50g, pieczywo 100g, owoc lub inny deser, II danie: do wyboru: ziemniaki, ryż, kasza, makaron 250g, mięso z kością 100g, przystawka-surówka 150g, kompot 0,25l - zgodnie ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia. Realizacja dożywiania uczniów w szkołach prowadzona jest na podstawie ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej i ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego (Pomoc państwa w zakresie dożywiania). Dzienna liczba posiłków - 256, w tym: 158 posiłków w ZSiP w Czerniewicach 30 posiłków w SP w Podkonicach Dużych 68 posiłki w SP w Lipiu Charakterystyka posiłków: - posiłek jednodaniowy, przygotowywany będzie przemiennie: jeden dzień: zupa z wkładką mięsną i pieczywem, drugi dzień drugie danie z kompotem lub owocem w tygodniu 3 razy zupa i 2 razy drugie danie - gramatura posiłków: Zupa: pojemność 0,5l, wkładka mięsna 50g, pieczywo 100g, owoc lub inny deser II danie: do wyboru: ziemniaki, ryż, kasza, makaron 250g, mięso z kością 100g, przystawka-surówka 150g, kompot 0,25l. Posiłki powinna charakteryzować wysoka jakość, przyrządzane ze świeżych ( nie mrożonych) i nieprzetworzonych produktów. Dożywianie dzieci odbywać się będzie pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku, przez cały rok szkolny z wyłączeniem ferii, dni świątecznych i wolnych od zajęć lekcyjnych. Podana wyżej ilość posiłków jest ilością szacunkową. Rzeczywista ilość zakupionych posiłków uzależniona będzie od bieżących potrzeb zamawiającego. zamawiający zastrzega możliwość mniejszej ilości posiłków w zależności od jego bieżących potrzeb.. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http//bip.ugczerniewice.madkom.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO ORAZ GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU INTEGRACJA
Dodano: 2016-03-17 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 04.01.2016r. do 31.12.2016r.
Dodano: 2015-12-09 - Przygotowywanie dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie w 2016 roku,
Dodano: 2015-11-12 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r.
Dodano: 2015-01-15 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r.
Dodano: 2014-12-18 - usługi w zakresie przygotowywania, gotowania i wydawania śniadania i jednego jednodaniowego gorącego posiłku obiadowego (zupa) dziennie podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łowiczu
Dodano: 2014-11-19 - Świadczenie usług cateringowych podczas Ogólnopolskiej Spartakiady Pracowników Firm Wodociągowych i Kanalizacyjnych im. Tadeusza Jakubowskiego.
Dodano: 2014-06-13 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.01.2014r. do 31.12.2014r.
Dodano: 2013-12-12 - Dostawa i dystrybucja posiłków dla Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu - II postępowanie
Dodano: 2013-12-06 - Dostawa i dystrybucja posiłków dla potrzeb Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu
Dodano: 2013-11-26