Przetargi.pl
ROPS.DO.3321.6.2023 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej Województwa Śląskiego

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-142 Katowice, Modelarska 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 730 68 68
  • Data zamieszczenia: 2023-02-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
    Modelarska 10
    40-142 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 730 68 68
    REGON: 276761699
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops-katowice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ROPS.DO.3321.6.2023 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu określonej liczby:a) składników przerw kawowych – 2663 sztuk,b) składników zimnych bufetów – 750 sztuk,c) składników obiadów (zupa+ drugie danie+ napój) – 1391 sztuk. Usługa polegać będzie na sukcesywnym przygotowaniu i dostarczeniu w wyznaczone przez Zamawiającego miejsce składników przerw kawowych, zimnych bufetów i/lub składników obiadów – w zależności od rodzaju spotkania w oparciu o poszczególne zlecenia Zamawiającego. W zdecydowanej większości szkolenia i spotkania realizowane przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego odbywać się będą na terenie miasta Katowice, jednakże może się zdarzyć realizacja usługi w innym mieście województwa śląskiego czego na chwilę obecną Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć. W takim przypadku Wykonawca będzie musiał wyrazić zgodę na realizację usługi w innym mieście województwa śląskiego po cenach zaoferowanych w ofercie.Do świadczenia usługi Wykonawca użyje środków (tj. produktów spożywczych, naczyń, termosów (warników) i sztućców, obrusów oraz środka transportu) zabezpieczonych we własnym zakresie. Na chwilę obecną Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć i podać do wiadomości Wykonawcy konkretnych terminów i liczby poszczególnych wydarzeń (spotkań/szkoleń/obrad komisji/gal finałowych konkursów/i innych), które będą obejmować świadczenie usług cateringowych. Zamawiający w trakcie roku będzie przeprowadzał stosowne procedury wyboru trenerów/prelegentów prowadzących szkolenia/różnorakie spotkania/fora, w porozumieniu z którymi na bieżąco będą uzgadniane poszczególne terminy realizacji ww. wydarzeń.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówo udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy posiadający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej - zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. nr 106, poz. 730), a w przypadku jednostek, które rozpoczęły działalność gospodarczą przed wejściem w życie ww. rozporządzenia- co najmniej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej.Wpis lub decyzja PPIS powinny obejmować zakres przygotowywania posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz dystrybucji w termosach do punktów wydawania posiłków własnymi środkami transportu.Oceny spełniania przez Wykonawcę warunku Zamawiający dokona na podstawie oświadczenia Wykonawcy, a w przypadku Wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, zostanie zweryfikowane na podstawie podmiotowych środków dowodowych, do złożenia których Wykonawca ten zostanie wezwany.2. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał co najmniej 2 usługi, każda w skali minimalnie 12 miesięcy wykonywania usługi, których przedmiotem było świadczenie usług cateringowych, o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto każda.3. O udzielenie zamówienia, w związku z art. 95 ust. 1 ustawy pzp, mogą ubiegać się wykonawcy, którzy do realizacji zamówienia w zakresie przygotowywania posiłków będących przedmiotem zamówienia zatrudniają na podstawie stosunku pracy o którym mowa w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (tj. Dz. U z 2022, poz. 1510 ze zm.) co najmniej jedną osobę, w wymiarze co najmniej 0,5 etatu, posiadającą kwalifikacje w zawodzie kucharza.Zamawiający zastrzega, że o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy pzp, tj. mający status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz inni Wykonawcy, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie jest społeczna i zawodowa integracja osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (tj. Dz.U. z 2023 r., poz. 100), pod warunkiem, że procentowy wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych jest nie mniejszy niż 30% osób zatrudnionych u Wykonawcy albo w jego jednostce, która będzie realizowała zamówienie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-02-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach