Przetargi.pl
Realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu doskonalenia nauczycieli w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim

Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, ul. Smętka 7
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 429 9434 , fax. 87 428 4565
  • Data zamieszczenia: 2014-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych
    ul. Smętka 7 7
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 429 9434, fax. 87 428 4565
    REGON: 51095322500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu doskonalenia nauczycieli w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringu podczas 2 etapu (wykładów i konsultacji) doskonalenia nauczycieli będących członkami Rad Pedagogicznych w 43 placówkach oświatowych położonych na terenie powiatu giżyckiego. 2. Usługą są objęci uczestnicy projektu - nauczyciele, eksperci oraz pracownicy SORE. 3. Usługi objęte zamówieniem są częścią projektu pt. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Priorytetu III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działania 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 4. Realizacja usługi musi odbyć się zgodnie z harmonogramem określonym w Załączniku Nr 4 do SIWZ, przy czym Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminu realizacji poszczególnych elementów umowy, o czym powiadomi Wykonawcę na min. 2 dni przed planowanym terminem realizacji umowy. 5. Usługa cateringowa każdego dnia wykładów i konsultacji ma polegać na zapewnieniu w miejscu ich realizacji: - przerwy obiadowej. W ramach pojedynczego posiłku określonego jako przerwa obiadowa Wykonawca musi zapewnić dla każdej osoby uczestniczącej: -posiłek w formie drugiego dania zapakowany w opakowanie jednorazowe plastikowe + sztućce, w tym.: porcja mięsna/rybna + ziemniaki lub inny dodatek węglowodanowy, surówka- Posiłek nie może się powtarzać dla tej samej grupy; -butelkę wody mineralnej niegazowanej o pojemności 0,5 l. - 1 sztukę pieczywa słodkiego (np. bułeczka drożdżowa, rogalik, jagodzianka, pączek), - kawę rozpuszczalną - 10gram, - 1 saszetkę herbaty, - 1 śmietankę do kawy - 10ml. - cukier - 20 gram. 6. Planowana liczba uczestników oraz ilość spotkań została określona dla poszczególnych placówek w punkcie 10 niniejszego rozdziału z podaniem miejsca realizacji. Zamawiający przekaże informację o ostatecznej ilości osób danego dnia i w danej placówce na 2 dni przed terminem określonym w harmonogramie (Załącznik nr 4). Ilość spotkań dla poszczególnych placówek może ulec zmianie. 7. Obowiązki Wykonawcy: -Posiłki w formie drugie dania winny być gorące i gotowe do spożycia. Przygotowane, dostarczone i podane posiłki będą świeże, pierwszej jakości, zamknięte w pojemnikach przeznaczonych dla produktów wymagających stałych warunków temperaturowych. -Wykonawca zapewni sztućce do spożycia posiłków. -Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. -Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. -W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę. -Łączna szacunkowa ilość posiłków wynosi: 1686 sztuk. -Wykonawca zapewni transport posiłków, którego wartość wliczy w cenę jednostkową posiłku. -Sporządzenie protokołu odbioru usługi w danej placówce - według wzoru przekazanego przez Zamawiającego; -Wykonawca zobowiązuje się do przechowania dokumentów związanych realizacją zamówienia w tym także dokumentów finansowych nie krócej niż do 31.12.2020 r. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, jakości realizowanej usługi przez Wykonawcę. Kontrolę będą przeprowadzały osoby wyznaczone przez Zamawiającego w tym Personel Projektu. 9. W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę. 10. Planowana liczba uczestników oraz miejsce realizacji usługi: Liczba uczestników nie obejmuje SORE (pracowników Zamawiającego), którzy będą uczestniczyć w warsztatach, ale zostali oni przypisani tylko do niektórych grup, ze względu na realizację wykładów i konsultacji w tym samym terminie. Łączna planowana ilość posiłków wynosi: 1686 sztuk. -Przedszkole BAJKA Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 15, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + 1 ekspert + SORE Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 36 -Przedszkola Niepublicznego Koralik Miejsce wykonania usługi: ul. Daszyńskiego 14 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert +SORE Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 18 -Przedszkole Samorządowe przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłkach Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki Przewidywana liczba uczestników zajęć: 5 osób + ekspert +SORE Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 21 -Szkoła Podstawowa w Rydzewie Miejsce wykonania usługi: ul. Mazurska 94, Rydzewo Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + 2 ekspertów +SORE Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 24 -Szkoła Podstawowa w Staświnach Miejsce wykonania usługi: Staświny 27 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 26 -Zespół Szkół Elektronicznych i Informatycznych w Giżycku Miejsce wykonania usługi: ul. Mickiewicza 27, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 43 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 spotkania w dwóch grupach Szacunkowa ilość posiłków: 92 -Przedszkole Miejskie Nr 1 z oddziałem integracyjnym Miejsce wykonania usługi: ul. Drzymały 9, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 15 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 34 -Przedszkole Miejskiego Nr 4 Miejsce wykonania usługi: ul. Jagiełły 3, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 17 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 38 -Szkoła Podstawowa nr 4 Miejsce wykonania usługi: ul. 3 Maja 21, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 34 osób + 2 ekspertów + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 72 -Szkoła Podstawowa nr 6 Miejsce wykonania usługi: ul. Pionierska 13, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 19 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 42 -Szkoła Podstawowa nr 7 Miejsce wykonania usługi: ul. Wodociągowa 8, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 45 osób + 2 ekspertów + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 4 Szacunkowa ilość posiłków: 192 -Szkoła Podstawowa nr 3 z oddziałem integracyjnym w Zespole Szkół Nr 1 w Giżycku Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 36 -Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Giżycku Miejsce wykonania usługi: ul. Gimnazjalna 1, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 60 -Gimnazjum nr 2 Miejsce wykonania usługi: ul. Warszawska 39, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 33 osób + 2 ekspertów + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 36 -Gimnazjum Nr 3 przy Zespole Szkół nr 1 Miejsce wykonania usługi: ul. Wiejska 50, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 21 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 23 -Szkoła Podstawowa w Wilkasach Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 8, Wilkasy Przewidywana liczba uczestników zajęć: 24 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 52 -Szkoła Podstawowa w Bystrym Miejsce wykonania usługi: Bystry 8a, koło Giżycka Przewidywana liczba uczestników zajęć: 12 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 28 -Szkoła Podstawowa w Upałtach Miejsce wykonania usługi: Upałty 11 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 13 -Szkoła Podstawowa w Spytkowie Miejsce wykonania usługi: Spytkowo 41 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 9 -Gimnazjum Wilkasy Miejsce wykonania usługi: ul. Olsztyńska 29, Wilkasy Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 18 -Gimnazjum Bystry Miejsce wykonania usługi: Bystry 1i Przewidywana liczba uczestników zajęć: 10 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 24 -Szkoła Podstawowa w Kruklankach Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 26 -Szkoła Podstawowa w Boćwince Miejsce wykonania usługi: Boćwinka 12 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 13 -Gimnazjum w Kruklankach Miejsce wykonania usługi: ul. 22-ego Lipca 34, Kruklanki Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 38 -Punkt Wychowania Przedszkolnego Mały Artysta w Wydminach Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 36, Wydminy Przewidywana liczba uczestników zajęć: 6 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 16 -Szkoła Podstawowa w Wydminach Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94, Wydminy Przewidywana liczba uczestników zajęć: 24 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 52 -Szkoła Podstawowa w Gawlikach Wielkich Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 39 -Szkoła Podstawowa w Talkach Miejsce wykonania usługi: Talki 2 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 30 -Szkoła Podstawowa w Zelkach Miejsce wykonania usługi: Zelki 1 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 8 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 20 -Gimnazjum przy Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach Miejsce wykonania usługi: ul. Grunwaldzka 94 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 23 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 48 -Gimnazjum przy Zespole Szkół w Gawlikach Wielkich Miejsce wykonania usługi: Gawliki Wielkie 32 Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 30 -Szkoła Podstawowa przy Zespole Placówek Oświatowych w Miłki Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 1a, Miłki Przewidywana liczba uczestników zajęć: 11 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 39 -Gimnazjum w Miłkach Miejsce wykonania usługi: ul. Szkolna 3, Miłki Przewidywana liczba uczestników zajęć: 9 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 30 -Przedszkole w Rynie Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 18 -Szkoła Podstawowa w Rynie Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn Przewidywana liczba uczestników zajęć: 22 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 48 -Gimnazjum w Rynie Miejsce wykonania usługi: ul. Hanki Sawickiej 8a, Ryn Przewidywana liczba uczestników zajęć: 18 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 38 -Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 2 (ZSZ) Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 9 -Technikum nr 3 (ZSZ) Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 16, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 16 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 1 Szacunkowa ilość posiłków: 17 -Zespół Szkół Kształtowania Środowiska i Agrobiznesu Miejsce wykonania usługi: ul. I Dyw. im. T. Kościuszki 23, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 48 osób + 1 ekspertów + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 100 -I Liceum Ogólnokształcące w Giżycku Miejsce wykonania usługi: ul. Traugutta 1, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 25 osób + 2 ekspertów + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 54 -II Liceum Ogólnokształcące w Giżycku Miejsce wykonania usługi: ul. Sikorskiego 3, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 29 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 3 Szacunkowa ilość posiłków: 93 -Liceum Ogólnokształcące przy ZDZ (dla młodzieży) Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert + SORE. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 18 -Technikum przy ZDZ Miejsce wykonania usługi: ul. Kopernika 5, Giżycko Przewidywana liczba uczestników zajęć: 7 osób + ekspert. Przewidywana ilość spotkań: 2 Szacunkowa ilość posiłków: 16
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pzosipo.gizycko.edu.pl/, http://bip.warmia.mazury.pl/powiat_gizycki
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach