Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie posiłków w okresie od 01.01.2013 do 31.12.2013

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 68-100 Żagań, ul. Pstrowskiego 3
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 0-68 4781454/55 , fax. 0-68 4781454/55
  • Data zamieszczenia: 2012-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Pstrowskiego 3 3
    68-100 Żagań, woj. lubuskie
    tel. 0-68 4781454/55, fax. 0-68 4781454/55
    REGON: 00608744000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.zagan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie posiłków w okresie od 01.01.2013 do 31.12.2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowywanie i wydawanie posiłków w okresie od 01.01.2013 do 31.12.2013 Zamawiający udziela zamówienia w 2 częściach, poprzez możliwość złożenia odrębnych ofert na każdą część zamówienia. Część I - Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Żaganiu. Część II - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dwudaniowych dla uczniów szkół średnich. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części. Część I obejmuje w szczególności: Przygotowanie i wydanie 24.240 posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Żaganiu. Posiłki wydawane będą przez 6 dni w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 11.00 do14.00. Pod pojęciem posiłków jednodaniowych należy rozumieć: - zupę, dodatkowo do zupy chleb 100g oraz zamiennie kiełbasa 50g lub parówka 60g, lub jogurt owocowy min. 130g, lub ser topiony 100g, lub pasztet min.130g, - danie mięsne składające się z ziemniaków, mięsa (mięso wieprzowe, wieprzowo-wołowe, drobiowe lub ryba), surówka, kompot. W ramach dania mięsnego Zamawiający dopuszcza możliwość serwowania makaronu, kaszy lub ryżu zamiennie do ziemniaków. Posiłki jednodaniowe wydawane będą w systemie: - cztery razy w tygodniu zupa z chlebem i dodatkami, - dwa razy w tygodniu danie mięsne. Część II obejmuje w szczególności: Przygotowanie i wydanie 4.545 posiłków dwudaniowych dla uczniów szkół średnich. Posiłki dwudaniowe będą wydawane przez 6 dni w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach: 12.00 - 16.00. Pod pojęciem posiłków dwudaniowego należy rozumieć: - zupę oraz danie mięsne składające się z ziemniaków, mięsa (mięso wieprzowe, wieprzowo-wołowe, drobiowe lub ryba), surówka, kompot. lub - zupę oraz danie bezmięsne, kompot. Posiłki dwudaniowe wydawane będą w systemie: - pięć razy w tygodniu zupa i danie mięsne, - jeden raz w tygodniu zupa i danie bezmięsne. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce wydawania posiłków - lokal na terenie miasta Żagania, będący w dyspozycji Wykonawcy o lokalizacji pozwalającej na łatwe dotarcie osób korzystających. Lokal powinien spełniać warunki techniczne i sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, warunki przeciwpożarowe i BHP. Powinien także być wyposażony w wc z umywalką, dostępny bezpłatnie dla konsumentów. 2) Posiłki powinny być sporządzane i wydawane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych w tym systemów: GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej, GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP - Systemu Analizy Zagrożeń Krytycznych Punktów Kontroli. 3) Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 4) Posiłki powinny być urozmaicone i przyrządzane w dniu wydania, posiadające odpowiednie walory smakowe i estetycznie podane. 5) Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków w pojemnikach jednorazowych. 6) Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania jadłospisu przygotowywanych posiłków. 7) Na Wykonawcy spoczywa obowiązek poddania się kontroli w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia, w tym udostępnienia jadłospisu przygotowywanych posiłków. Kontrola upoważnionych pracowników Zamawiającego odbywać się będzie co najmniej 1 raz w miesiącu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.zagan.pl /BIP/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach