Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 68-100 Żagań, ul. Pstrowskiego 3
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 0-68 4781454/55 , fax. 0-68 4781454/55
- Data zamieszczenia: 2011-11-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Pstrowskiego 3 3
68-100 Żagań, woj. lubuskie
tel. 0-68 4781454/55, fax. 0-68 4781454/55
REGON: 00608744000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Żaganiu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Żaganiu, około 110 osób (dziennie) przez 6 dni w tygodniu od poniedziałku do soboty (2 x drugie danie z kompotem, 4x pierwsze danie zupa). Miejsce wydawania posiłków - lokal na terenie miasta Żagania, będący w dyspozycji Wykonawcy, o lokalizacji pozwalającej na łatwe dotarcie osób korzystających. Lokal powinien spełniać warunki sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, warunki przeciwpożarowe i BHP. Powinien być także wyposażony w wc z umywalką, dostępny bezpłatnie dla konsumentów. Posiłki powinny być wydawane od poniedziałku do soboty w godzinach 11-14. Posiłki powinny być sporządzane i wydawane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych w tym systemów: GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej, GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP - Systemu Analizy Zagrożeń Krytycznych Punktów Kontroli. Posiłki powinny być urozmaicone i przyrządzane w dniu wydania. Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych: zupa - 500 ml, dodatkowo do zupy kiełbasa 50g oraz chleb 100g, kotlet - 100 g, gulasz - 150 g, ziemniaki - 250 g, kasza - 200 g, makaron - 200 g, surówka - 100 g, kompot - 200 ml Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia faktyczna liczba osób, korzystających z posiłków jednodaniowych może ulec zmianie. Wartość realizacji usługi przygotowywania i wydawania posiłków jednodaniowych nie może przekroczyć kwoty oszacowanej wartości zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.zagan.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12