Przetargi.pl
przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach ogłasza przetarg

  • Adres: 43-143 Lędziny, ul. Lędzińska 47
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2166791 , fax. 032 2166791
  • Data zamieszczenia: 2012-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach
    ul. Lędzińska 47 47
    43-143 Lędziny, woj. śląskie
    tel. 032 2166791, fax. 032 2166791
    REGON: 27153141100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-ledziny.ovh.org
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Na gorący posiłek powinno się składać jedno z poniżej wymienionych dań: - zupa z tzw. wkładką (500 ml) wraz z pieczywem (chleb, bułka - 200g), lub ?drugie danie, na które winny się składać: ziemniaki (200g) lub ryż, kasza bądź makaron (100g), mięso bez kości (100g) lub z kością (200g) i jarzyna w postaci gotowanej lub surowej (150 g), lub - danie garmażeryjne n.p. fasolka po bretońsku, bigos, gulasz (400g) wraz z pieczywem (200g), pierogi (400g), naleśniki (4 szt.) itp. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. DzU. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać obowiązujące normy produktów każdej z grup. Wykonawca powinien przygotowywać posiłki w sposób zapewniający ich różnorodność i niepowtarzalność w okresie co najmniej dwóch tygodni. Dania powinny być przygotowywane naprzemiennie w cyklu: 1 dzień - zupa z wkładką, 2 dzień - drugie danie, 3 dzień - danie garmażeryjne, 4 dzień - zupa itd. Liczba osób objętych przedmiotem zamówienia: szacuje się ok. 40 osób /dzień.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops-ledziny.ovh.org
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach