Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie transportem Wykonawcy ciepłych posiłków dla pensjonariuszy Dziennego Domu „Senior- WIGOR” Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku w 2017r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 06-100 Pułtusk, ul. 17 Sierpnia
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 23 6925265 , fax. 23 6925265
  • Data zamieszczenia: 2016-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. 17 Sierpnia 58
    06-100 Pułtusk, woj. mazowieckie
    tel. 23 6925265, fax. 23 6925265
    REGON: 271061600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie transportem Wykonawcy ciepłych posiłków dla pensjonariuszy Dziennego Domu „Senior- WIGOR” Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku w 2017r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania transportem Wykonawcy ciepłych posiłków dla pensjonariuszy Dziennego Domu „Senior – WIGOR” Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku w 2017r. 2. Zamówienie przewiduje przygotowywanie około 30 porcji posiłków dziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Zamawiającego telefonicznie do godziny 14:00. Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia tj. od 02.01.2017 r. do 31.12.2017r. wydanych zostanie około 7 530 sztuk posiłków. Podana przez Zamawiającego przewidywana ilość przygotowywanych i dostarczanych posiłków będąca przedmiotem niniejszego postępowania jest liczbą szacunkową i w trakcie realizacji umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z ilości osób korzystających z tej formy pomocy. 3. Posiłki objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach: 2 razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną (podana z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) i 3 razy w tygodniu drugie danie z surówką. Minimalna wartość kaloryczna posiłku - 850 kcal. Jedna porcja zupy powinna mieć pojemność nie mniejszą niż 500 ml (w tym wkładka mięsna nie mniej niż 150g), drugiego dania – 600 gram (mięso/ryba – 150 gram, ziemniaki/kasza/ryż/makaron – 300 gram, surówka – 150 gram ). Posiłek powinien być przygotowany wg. zasad racjonalnego żywienia. 4. Gramatura wskazana powyżej dotyczy posiłków gotowych, w tym gotowych ich poszczególnych składników. 5. Wymagane jest dostarczanie posiłków transportem Wykonawcy do Dziennego Domu Senior- WIGOR Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku, przy ul. Zaułek 1 w Pułtusku codziennie przez 5 dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do piątku (oprócz sobót, niedziel i świąt) pomiędzy godziną 12:45 a 13:00. 6. Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności posiłków z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna posiłku powinna być zgodna z normami obiadowymi oraz powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia. 7. Wykonawca podawał będzie jadłospis na dekadę (10 dni) do wiadomości Zamawiającego. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków przygotowywanych ze świeżych produktów. Zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania posiłków, posiłków lub elementów posiłków z dnia poprzedniego. 9. Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant (np. zupy w proszku, sosy, itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.). 10. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 11. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad wynikających z systemu HACCP oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności. 12. Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki każdej składowej części potrawy z dostarczonej partii żywności w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych – zgodnie z obowiązującymi przepisami. 13. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków własnym transportem i na własny koszt we własnych termosach. Naczynia transportowe (termosy) muszą być przeznaczone tylko do tego celu, muszą być szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw. Termosy będą zabierane przez Wykonawcę tego samego dnia po godz. 14:00. 14. Posiłki powinny być przewożone środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Sanepid do przewozu żywności. 15. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 16. Wynagrodzenie należne Wykonawcy obejmować będzie tylko rzeczywistą liczbę dostarczonych posiłków w danym okresie rozliczeniowym. Ustala się miesięczny okres rozliczeniowy (miesiąc kalendarzowy). Po upływie każdego miesiąca kalendarzowego Wykonawca przedstawi fakturę, która będzie stanowić podstawę wypłaty wynagrodzenia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 17. Wykonawca musi umożliwić Zamawiającemu przeprowadzenie kontroli w zakresie przygotowywania posiłków. 18. Wykonawca w ramach świadczonej usługi zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku, w razie jego nieobecności z zastępcą dyrektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach