Przetargi.pl
Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie

Warszawski Szpital Południowy spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 02-781 Warszawa, ul. rtm. Witolda Pileckiego 99
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-03-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Warszawski Szpital Południowy spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    ul. rtm. Witolda Pileckiego 99
    02-781 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 142628955
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpoludniowy.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. Szczegółowy opiszamówienia zawiera załącznik nr 2 „Formularz asortymentowo-cenowy”.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1ustawy Pzp i spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 112 ust. 2 pkt 1 ustawy Pzp)Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeliWykonawca złoży oświadczenie w trybie art. 125 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.1.2 uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów(art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada decyzję Państwowego Powiatowego InspektoratuSanitarnego zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu żywność i uzyskanie wpisu do rejestru zakładów, którewprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwieżywności i żywienia (Tekst jednolity z dn. 29 czerwca 2010r. Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz jeżeli Wykonawca posiadacertyfikat potwierdzający, iż opracował, wykonuje i utrzymuje stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCPzgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawiehigieny i środków spożywczych (Dz.Urz. UE L 139 s. 1).1.3 w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada opłaconą polisę lub inny dokumentpotwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalnościzwiązanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną minimum 300 000,00 zł.1.4 w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej (art. 112 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp);Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżelia) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, ajeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w wykonaniu co najmniej dwóch usług wykonanychzbliżonych zakresem do przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia co najmniej 300 000,00 zł brutto, z tego co najmniejjedna na kwotę 200 000,00 zł przez okres 2 miesięcy.b) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jednym lokalem, w którym będą przygotowywane posiłki. Lokal ten musibyć zatwierdzony decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego do prowadzenia działalności gastronomicznej objętejprzedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.c) Wykonawca musi również przedstawić oświadczenie dotyczące dysponowania samochodem dostawczym dostosowanymdo transportu żywności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach