Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO W PIOTROWIE ORAZ JEGO FILII W JASTRZĘBNIKACH

Zespół Szkół w Piotrowie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-814 Blizanów, Piotrów 65
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 62 769 51 91
  • Data zamieszczenia: 2012-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Piotrowie
    Piotrów 65 65
    62-814 Blizanów, woj. wielkopolskie
    tel. 62 769 51 91
    REGON: 25155419000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.wokiss.pl/blizanow/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO W PIOTROWIE ORAZ JEGO FILII W JASTRZĘBNIKACH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Publicznego Przedszkola Samorządowego w Piotrowie oraz jego filii w Jastrzębnikach: Zespół Szkół w Piotrowie Przedszkole w Piotrowie 70 Filia w Jastrzębnikach 15 Łączna ilość planowanych dziennie posiłków 85 w okresach: * od dnia 02.01.2013 r. do dnia 28.06.2013 r. * od dnia 02.09.2013 r. do dnia 31.12.2013 r. w formie: a) obiadów zup regeneracyjnych, drugich dań, soku w kartoniku oraz dodatku do obiadu na przemian w kolejne dni nauki szkolnej w myśl schematu: poniedziałek piątek: śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek. Każdego dnia do posiłku ma być podany sok w kartoniku + dodatek (na przemiennie owoc /słodycze). Dodatkiem do obiadu mogą być: owoce, jogurty, wafelki bądź batony, herbatniki, drożdżówki bądź pączki. Danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni (do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu). W menu muszą występować co najmniej cztery rodzaje zup nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni, natomiast pieczywo (bułka bądź chleb) mają być podawane przemiennie w danym tygodniu. Do posiłków drugo daniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. 3.2 Gramatura gorącego posiłku obiadowego: * zupa min. 300ml * ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kopytka itp. min. 200g * surówka, jarzyny gotowane - min. 100g * naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane - min. 250g * mięso lub ryba - min. 120g * pieczywo - min. 80g Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym odpowiadającym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, według wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006r.( Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.). Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: * stosowanie tłuszczów roślinnych, * ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, * umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, * stosowanie mięsa drobiowego, * stosowanie ryb, * umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, * duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także roślin strączkowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami obciąży Wykonawcę. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 600 kcal z przewagą: * węglowodanów - 75g, * tłuszczu - 18g, * białka - 17g, * witamin z grupy C, B1 i B2 - 17,5g * żelaza - 13,3g * wapnia - 0,15g 3.3 Ilość posiłków określona w pkt.3.1 SIWZ uzależniona jest od ilości dożywianych dzieci w szkołach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia dożywianych uczniów. Zaoferowana cena za przygotowanie i dostarczenie posiłku o którym mowa w pkt. 3.1lit. a) nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 3.4 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki własnym transportem na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku W pozostałym zakresie posiłki winny być dostarczone w sposób zachowujący przestrzeganie odpowiednich warunków sanitarno - epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 3.5 Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół, wraz naczyniami oraz sztućcami jednorazowego użytku. Wykonawca zobowiązany jest do wydania posiłków dzieciom oraz do sprzątnięcia zużytych naczyń. 3.6 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu oraz do szkoły wykazu proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy - jadłospisu z co najmniej 10 - dniowym wyprzedzeniem. 3.7 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w ściśle ustalonych godzinach oraz dniach nauki szkolnej w terminie uzgodnionym z Dyrektorem placówki. 3.8 Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Dyrektorem Zespołu Szkół w Piotrowie. 3.9 Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia u Wykonawcy posiłków przez dzieci, które nie są objęte programem dożywiania, za cenę określoną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. 3.10 Nomenklatura wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych (CPV): 55.52.31.00 Usługi w zakresie posiłków, 55.52.40.00 Usługi dostarczania posiłków do szkół. 3.11 Termin realizacji zamówienia (wymagany) - Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania przedmiotu zamówienia w terminach: * rozpoczęcie: od dnia 02.01.2013 r. * zakończenie: dnia 28.06.2013 r. * rozpoczęcie: od dnia 02.09.2013r. * zakończenie: dnia 31.12.2013 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.wokiss.pl/blizanow/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach