Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do sześciu placówek oświatowych i jednej w formie kanapek na terenie gminy Zakrzew w 2011/2012r.

Gmina Zakrzew ogłasza przetarg

  • Adres: 26-652 Zakrzew, Zakrzew 51
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 048 6105122 , fax. 048 6105143
  • Data zamieszczenia: 2011-09-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Zakrzew
    Zakrzew 51
    26-652 Zakrzew, woj. mazowieckie
    tel. 048 6105122, fax. 048 6105143
    REGON: 67022407700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zakrzew.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do sześciu placówek oświatowych i jednej w formie kanapek na terenie gminy Zakrzew w 2011/2012r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 49 875 porcji w tym: 27 825 porcji zupy z wkładką i 18 550 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do sześciu placówek oświatowych i jednej w formie kanapek w ilości 3500 w okresie od dnia podpisania umowy do 20.06.2012r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: Publiczna Szkoła Podstawowa Gulin - około 35 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Mleczków - około 25 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), Publiczna Szkoła Podstawowa Janiszew - około 25porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Cerekiew - około 45 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Taczowska Wola - około 70 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa - Dąbrówka Podłężna około 65 porcji dziennie. Publiczna Szkoła Podstawowa Wacyn - około 20 kanapek dziennie. Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi: 1.1. zupa z wkładką. Jedna porcja zupy powinna mieć gramaturę 500gram i wartość kaloryczną nie mniejszą niż 550kcal sporządzona na wywarze mięsno- warzywnym , w tym wkładka mięsna o gramaturze 80gram + pieczywo (bułka biała lub chleb) o gramaturze 50gramów. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz przetwory mięsne takie jak: parówki, mortadele, mielonki oraz podroby. Posiłki zawierające takie produkty zostaną zwrócone wykonawcy. 1.2. drugie danie Gramatura 500 gram, wartość kaloryczna nie mniejsza niż 650 kcal: w tym ziemniaki (kasza , ryż lub makaron, kluski - zamiennie), mięso (drób, ryba - zamiennie) - nie mniej niż 100 gram. Dopuszcza się również naleśniki ( z serem, dżemem), pierogi ( z mięsem , serem). 1.3 Kanapki Przygotowane kanapki powinny spełniać następujące wymogi: bułka zwykła 100g, wędlina , ser żółty, masło, sałata , ogórek, pomidor. 2 Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, kaloryczności i gramaturę. W jednym tygodniu powinna być dostarczona 3 razy zupa z wkładką mięsną + pieczywo , 2 razy drugie danie z surówką. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe. Posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach, tj od 1000 - 1200 3. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych. Do Publicznej Szkoły Podstawowej w Mleczkowie posiłki winny być dostarczone w naczyniach jednorazowego użytku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakrzew.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach