Przetargi.pl
MGOPS.26.8.15

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 26-900 Kozienice, ul. M. Curie-Skłodowskiej 3
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 048 6148858 , fax. 048 6146762
  • Data zamieszczenia: 2015-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. M. Curie-Skłodowskiej 3 3
    26-900 Kozienice, woj. mazowieckie
    tel. 048 6148858, fax. 048 6146762
    REGON: 67197582200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opskozienice.pl www.bip.opskozienice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    MGOPS.26.8.15
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych w ilości około 101 porcji dziennie przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem ferii, wakacji oraz innych dni wolnych od zajęć dydaktycznych, dla dzieci uczęszczających do szkół z terenu gminy Kozienice w 2016r. tj.: PSP w Woli Chodkowskiej -9 porcji dziennie, PSP w Ryczywole- 21 porcji dziennie, PSP w Nowej Wsi - 6 porcji dziennie, PSP w Piotrkowicach - 5 porcji dziennie, PSP w Wólce Tyrzyńskiej - 15 porcji dziennie, PSP w Janikowie - 20 porcji dziennie, PSP w Brzeźnicy - 5 porcji dziennie, PSP w Kociołkach - 11 porcji dziennie, PSP w Stanisławicach - 9 porcji dziennie. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 101 dziennie z wyłączeniem wakacji, ferii oraz innych dni wolnych od zajęć dydaktycznych. Przewiduje się możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków o 20%. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi 18 079. 3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania naczyń jednorazowych, na których wydawane będą posiłki lub dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowych, wraz ze sztućcami. Naczynia jednorazowe oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty. Koszt naczyń Wykonawca uwzględnia w cenie jednostkowej posiłku. 4. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 5. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu oraz Dyrektorom szkół. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: dwa razy w tygodniu posiłek- w formie pożywnej zupy na wywarze mięsnym 400g z wkładką mięsna 100g + pieczywo, dwa razy w tygodniu drugie danie mięsne lub rybne - ziemniaki, kasza, ryż - 200g, mięso, ryba - 100 g, surówka lub warzywa nie mniej niż 100g. Jadłospis powinien być urozmaicony w ten sposób, że te same posiłki nie mogą się powtarzać w okresie 2 tygodniowym 8. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 9. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 35) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015r poz. 1256). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. 10. Transport posiłków musi być prowadzony pojazdem dostosowanym do przewożenia środków spożywczych. Samochód powinien być dopuszczony przez Inspektora Sanitarnego do przewozu posiłków (żywności).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opskozienice.pl www.bip.opskozienice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach