Dom Pomocy Społecznej im. bł. Edmunda Bojanowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 61-578 Poznań, ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 22
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8331941 , fax. 061 8331941
- Data zamieszczenia: 2012-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. bł. Edmunda Bojanowskiego
ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 22 22
61-578 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8331941, fax. 061 8331941
REGON: 00029250500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpspoznan.pl; http://bip.poznan.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 35 mieszkanek Domu Pomocy Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 22 w Poznaniu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 35 mieszkanek Domu Pomocy Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 22 w Poznaniu. 2.Całodzienne wyżywienie obejmuje śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje. 3.W związku z faktem, ze posiłki spożywać będą kobiety, w większości powyżej 60 roku życia, Zamawiający wymaga aby wszystkie posiłki sporządzone były zgodnie z normami żywienia dla tej grupy wiekowej. 4.Wszystkie posiłki powinny spełniać wymagania tzw. lekkiej diety, tj. zawierać minimum 2 300 kcal dziennie na 1 osobę, z uwzględnieniem następującego, procentowego rozdziału kaloryczności: 1.śniadanie - 30 procent (z ogólnej ilości 2 300 kcal), 2.obiad - 40 procent, 3.podwieczorek - 5 do 10 procent, 4.kolacja 20 do 25 procent. 5.W każdym posiłku musi znajdować się pełnowartościowe białko zwierzęce. 6.Posiłki muszą być urozmaicone w cyklu 10 - dniowym. 7.Produkty służące do obkładu pieczywa (np. szynka, kiełbasa, ser żółty itp.) oraz pieczywo z wyłączeniem bułek muszą być pokrojone. 8.Śniadania, obiady i kolacje Wykonawca zobowiązany jest zaproponować w opracowanym jadłospisie 10-dniowym (dekadowym), w dwóch zestawach do wyboru. 9.W trakcie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do podania jadłospisu na kolejne 10 dni, z co najmniej 3 - dniowym wyprzedzeniem, określającego gramaturę oraz kaloryczność potraw w poszczególnych wariantach. 10.Zamawiający wymaga aby w skład śniadania wchodziły 4 rodzaje pieczywa oraz napoje - mleko, herbata, kawa zbożowa oraz kakao (dokładne ilości produktów podano w pkt. 18 i 19). 11.Wymaga się aby przynajmniej jeden raz w tygodniu mieszkanki otrzymały kolację na ciepło. 12.Zamawiający wymaga aby codzienne obiady składały się z dwóch dań, tj. zupy i dania głównego oraz z napoju. 13.Wymaga się aby dodatki do głównego dania obiadowego były gotowane lub tarte, np. tarte buraki, gotowana marchew, kalafior czy brukselka itp. 14.Zamawiający wymaga aby przynajmniej 4 razy w tygodniu były serwowane główne dania obiadowe mięsne oraz 1 raz w tygodniu z ryb. Dopuszcza się sporządzanie potraw z mrożonych ryb morskich. Wymaga się, aby mięso użyte do sporządzania potraw było świeże i pierwszej jakości. 15.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości posiłków. O dokładnej ilości zamawianych posiłków Zamawiający powiadomi Wykonawcę najpóźniej do godz. 9.00 w dniu, którego zamówienie dotyczy,z podaniem informacji o ilości posiłków zamawianych w poszczególnych wariantach. 16.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia, w ramach ilości posiłków zapotrzebowanych na dany dzień, posiłków dla osób z dietą cukrzycową lub inną wg wskazań lekarza. O dokładnej ilości dań dla osób z dietą Zamawiający powiadomi Wykonawcę najpóźniej do godz. 9.00 w dniu, którego zamówienie dotyczy. 17.Zamawiający nie wymaga porcjowania posiłków - rozdziału posiłków na porcje Zamawiający dokona we własnym zakresie korzystając z posiadanej zastawy stołowej. 18.Zamawiający wymaga ponadto, aby Wykonawca w ramach niniejszego zamówienia dostarczał codziennie następujące produkty: 1.pieczywo - 4 rodzaje pieczywa tj.: chleb razowy - 3 bochenki o wadze 600 g każdy, chleb typu baltonowskiego (pieczywo mieszane) - 3 bochenki o wadze 500 g każdy, chleb typu kawiorek (pieczywo pszenne) - 8 bochenków o wadze 300 g każdy oraz bułki tradycyjne - 15 sztuk, 2.mleko - o zawartości tłuszczu 3,2 procent - w ilości 15 litrów każdego dnia tygodnia z wyjątkiem wtorków i czwartków. We wtorki i czwartki Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć 10 litrów mleka, z pozostałych 5 litrów Wykonawca przygotuje kaszkę mannę na ciepło i dostarczy razem z pozostałymi posiłkami do godz. 11.30 danego dnia. 3.masło - typu extra o zawartości tłuszczu 82 procent - w ilości 6 kostek o wadze 250 g każda 19.Zamawiający wymaga aby Wykonawca, w ramach niniejszego zamówienia dostarczał comiesięcznie następujące produkty: 1.kasza manna - 6 kg, 2.dżem niskosłodzony o zróżnicowanych smakach (np. truskawka, wiśnia, brzoskwinia)- 10 słoików po 250 g każdy, 3.margaryna roślinna typu Palma lub równoważna - w ilości 3 kostek o wadze 250 g każda, 4.cukier - 35 kg, 5.herbata czarna ekspresowa typu Posti lub równoważna - 16 paczek po 100 sztuk torebek każda, 6.kawa naturalna typu Prima Finezja lub równoważna - 8 opakowań po 250 g każde, 7.kawa zbożowa typu Inka lub równoważna - 8 kg, 8.kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważne - 6 opakowań po 300 g każde, 9.musztarda typu stołowa - 2 słoiki po 225 g każdy, 10.ketchup łagodny typu Kotlin lub równoważny - 2 sztuki po 500 g każdy, 11.majonez typu Winiary lub równoważny - 3 litry, 12.ciasteczka kruche domowe - 3 kg, 13.syrop owocowy typu Łowicz lub równoważny o zróżnicowanych smakach (np. truskawka, wiśnia, malina) - 2 butelki o pojemności od 420 ml do 500 ml ( w zależności od producenta) każda. 20.Całodzienne wyżywienie musi być dostarczane do siedziby Zamawiającego codziennie, również w niedziele i święta między godz. 10.30, a 11.30. 21.Produkty, o których mowa w pkt.18 muszą być dostarczane codziennie, razem z całodziennym wyżywieniem, do godz. 11.30. 22.Produkty, o których mowa w pkt.19 muszą być dostarczone raz w miesiącu, jednorazowo, do 5-go dnia miesiąca, po wcześniejszym uzgodnieniu dokładnego terminu z Zamawiającym. 23.Cenę za dostawę artykułów wymienionych w pkt. 18 i pkt.19 Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w koszty dostarczenia całodziennego wyżywienia. 24.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, które pobierane będą po porcjowaniu i przechowywane u Zamawiającego na zasadach określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). 25.Wartość próbek żywności Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w cenę całodziennego wyżywienia. 26.Zamawiający, w ramach maksymalnego wynagrodzenia należnego Wykonawcy określonego w umowie, w przypadku zaoszczędzenia środków pieniężnych w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia wynikającego z zamawiania mniejszej ilości posiłków w poszczególnych miesiącach, zastrzega sobie prawo do zamówienia u Wykonawcy dodatkowych posiłków w związku z organizacją imprez okolicznościowych oraz świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. 27.Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych podczas realizacji niniejszego zamówienia. Wykonawca ma obowiązek wykonywania usługi zgodnie z systemem HACCP. 28.Zamawiający wymaga odbioru przez Wykonawcę odpadów pokonsumpcyjnych, trzy razy w tygodniu po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Zamawiającym, w godzinach dostarczenia całodziennego wyżywienia. Odpowiednie pojemniki na odpadki udostępni Wykonawca. Koszt odbioru odpadów pokonsumpcyjnych Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w cenę całodziennego wyżywienia. 29.Zamawiający wymaga dostarczenia posiłków w odpowiednich termosach gwarantujących zachowanie jakości i ciepłoty posiłków oraz spełniających wymagane prawem normy techniczne i higieniczne do wskazanego pomieszczenia zlokalizowanego na II piętrze budynku Domu Pomocy Społecznej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymaga
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.poznan.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23