Przetargi.pl
Przygotowanie posiłków dla do 80 osób z terenu powiatu łódzkiego wschodniego

POWIATOWE CENTRUM POMOCY RODZINIE ogłasza przetarg

  • Adres: 92-318 Łódź, al. marsz. Józefa Piłsudskiego 133 D lokal 214
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 426763487 , fax. 426763487
  • Data zamieszczenia: 2023-02-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: POWIATOWE CENTRUM POMOCY RODZINIE
    al. marsz. Józefa Piłsudskiego 133 D lokal 214
    92-318 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 426763487, fax. 426763487
    REGON: 472219069
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pcpr.i-sisco.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie posiłków dla do 80 osób z terenu powiatu łódzkiego wschodniego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę w postaci przygotowania obiadów dla do 80 osób zamieszkałych na terenie powiatu łódzkiego wschodniego. Dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) w ramach realizacji usługi dostarczone zostaną do Dziennego Domu Pomocy w Wiśniowej Górze (ul. 1-ego Maja 3/5, 95-020 Wiśniowa Góra, gm. Andrespol) i przekazywane przedstawicielowi podmiotu odpowiedzialnego za ich transport do Uczestników projektu w jednorazowych pojemnikach ekologicznych. Posiłki powinny być gotowe do odbioru w temperaturze w granicach 67 – 75 stopni Celsjusza. Wykonawca będzie zobowiązany do przekazania posiłków najpóźniej do godziny 10.30.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894300-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający określa następujące warunki udziału w postępowaniu:1. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,o ile wynika to z odrębnych przepisów:• Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże że posiada aktualną decyzję dotyczącą produkcji i przewozu środków spożywczych wynikającez ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisów wykonawczych i był wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. 2022, poz. 2132).2. Zdolność techniczna lub zawodowa:• Zamawiający żąda podmiotowych środków dowodowych w zakresie wykonanych usług cateringowych. Na potwierdzenie niniejszego warunku należy przedstawić dokumenty potwierdzające przeprowadzenie świadczenia usług cateringowych dla podmiotów zewnętrznych w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) oraz przygotowanie co najmniej 5 000 obiadów w formie takiego cateringu. W tym Wykonawca przedstawi dokumenty (np. referencje bądź umowy) poświadczające posiadane doświadczenie.• Zamawiający żąda podmiotowych środków dowodowych w zakresie osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia publicznego – jeżeli Wykonawca wskażew ofercie, że zatrudnia dietetyka, jest zobowiązany przestawić jego wykształcenie (skan odpowiednich dokumentów) oraz wskazać podstawę jego zatrudnienia.• Zamawiający żąda przedmiotowych środków dowodowych w postaci aktualnego (nie starszego niż 3 miesiące od daty złożenia oferty) odpisu z właściwego rejestru lubz centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.3. Sytuacja ekonomiczna i finansowa: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-06

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach