Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 42-600 Tarnowskie Góry, ul. Bytomska 15
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2854244 , fax. 032 2854244
- Data zamieszczenia: 2013-12-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Bytomska 15 15
42-600 Tarnowskie Góry, woj. śląskie
tel. 032 2854244, fax. 032 2854244
REGON: 00345397200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie oraz dowóz posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w okresie od 01.01.2014r. do 31.12.2014r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dowóz posiłków do Domu dla Bezdomnych Mężczyzn oraz przygotowanie i dowóz posiłków do Dziennego Domu Pomocy dla Osób Niepełnosprawnych w okresie od 01.01.2014r. do 31.12.2014r. Dopuszcza się składanie ofert częściowych . Ilość zadań częściowych - 2 Część A zamówienia obejmuje: przygotowanie posiłków jednodaniowych (drugie danie) oraz ich dowóz w pojemnikach jednorazowych /utrzymujących właściwą temperaturę/ do Domu dla Bezdomnych Mężczyzn mieszczącym się w Tarnowskich Górach przy ul. Sienkiewicza 48 w dni robocze, soboty oraz niedziele w maksymalnej liczbie do 9 000 posiłków Posiłek jednodaniowy stanowi drugie danie oraz surówki bądź gotowane jarzyny (o wartości kalorycznej min. 1 000 kcal) Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm./ oraz w przepisach wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca bezwzględnie będzie przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określonych przez Instytut Żywienia i Żywności. Zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP itp. Wykonawca będzie przygotowywał i dowoził posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania czystości w miejscach sporządzania posiłków. Klienci powinni otrzymywać zawsze gorący posiłek, o temp. drugie danie min. 63°C, sałatki i surówki 4°C. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do używania do produkcji posiłków produktów posiadających aktualne terminy ważności. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wglądu do procesu sporządzania posiłków, sprawdzenia ich gramatury oraz oceny organoleptycznej. W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający podda je badaniu laboratoryjnemu na koszt Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany będzie do dysponowania środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do przewozu żywności (posiłków). Wykonawca zobowiązany będzie do dowożenia posiłków, w godz. od 12.00 do 14.00. Zamawiający przyznaje uprawnionym osobom świadczenia z pomocy społecznej w postaci gorącego posiłku przekazując Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem informację o liczbie posiłków, które należy dostarczyć do Domu dla Bezdomnych Mężczyzn. Podstawą do wystawienia faktury będzie miesięczne rozliczenie dostarczonych posiłków. Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji, tj. zamawiający dopuszcza w trakcie trwania umowy możliwość zamówienia dodatkowej ilości posiłków maksymalnie do 20 % w stosunku do wskazanej w pkt 3.1 ilości posiłków/godzin, w zależności od zapotrzebowania wśród klientów MOPS w Tarnowskich Górach. Z tytułu zastosowania prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne inne roszczenia finansowe ani prawne. CZĘŚĆ B - przygotowanie oraz dowóz posiłków do Dziennego Domu Pomocy dla Osób Niepełnosprawnych Zamówienie obejmuje: przygotowanie posiłków w postaci dwudaniowego obiadu wraz z podwieczorkiem oraz ich dowóz w pojemnikach jednorazowych do Dziennego Domu Pomocy dla Osób Niepełnosprawnych mieszczącego się w Tarnowskich Górach przy ul. Strzybnickiej 3 w dni robocze od poniedziałku do piątku w godz. od 11:30 do 11:45 w maksymalnej liczbie do 3780 posiłków. Pod pojęciem dwudaniowego obiadu należy rozumieć posiłek składający się z zupy, drugiego dania oraz surówki bądź gotowanych jarzyn (o wartości kalorycznej min. 1200 kcal). Podwieczorek stanowić mogą gotowe produkty takie jak: serki homogenizowane, owoce, jogurty, budynie, drożdżówki, i inne. Wykonawca zobowiązuje się do uwzględniania szczególnych potrzeb żywieniowych zgłaszanych przez Zamawiającego w związku z koniecznością stosowania diety przez podopiecznych DDP (np. osób chorujących na cukrzycę). Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm./ oraz w przepisach wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca bezwzględnie będzie przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określonych przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do używania do produkcji posiłków produktów najwyższej jakości posiadających aktualne terminy ważności. Klienci powinni otrzymywać zawsze gorący posiłek, o temp.: zupa min. 75°C, drugie danie min. 63°C, sałatki i surówki 4°C. Zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP itp. Wykonawca będzie przygotowywał i dowoził posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji i transportu żywności oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wglądu do procesu sporządzania posiłków, sprawdzenia ich gramatury oraz oceny organoleptycznej. W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający podda je badaniu laboratoryjnemu na koszt Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany będzie do dysponowania środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do przewozu żywności (posiłków). Zamawiający przekazywać będzie Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem informację o liczbie posiłków, które należy dostarczyć do Dziennego Domu Pomocy dla Osób Niepełnosprawnych. W przypadku nieplanowanej nieobecności pensjonariusza Zamawiający zgłasza Wykonawcy korektę zapotrzebowania na posiłki w danym dniu do godz. 9.00. Podstawą do wystawienia faktury będzie miesięczne rozliczenie dostarczonych posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.mops.tarnowskiegory.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Bezgotówkowe wydawanie gorących posiłków dla osób korzystających z pomocy społecznej
Dodano: 2016-04-11 - Prowadzenie jadłodajni w siedzibie OPS w Chorzowie
Dodano: 2016-03-09 - Zorganizowanie cyklicznej dostawy posiłków w czasie ferii na potrzeby dzieci przebywających w świetlicach środowiskowych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu
Dodano: 2016-01-20 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Myszkowie w 2016 roku
Dodano: 2016-01-13 - Przygotowywanie oraz wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w okresie od 02.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2015-12-11 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka-Leszczyny w roku 2016
Dodano: 2015-12-07 - Organizacja cateringu na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu - Dzień Pracownika Socjalnego
Dodano: 2015-10-16 - Zorganizowanie cyklicznej dostawy posiłków w czasie wakacji na potrzeby dzieci przebywających w świetlicach środowiskowych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu
Dodano: 2015-06-10 - świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dzieciom objętym opieką przez Ośrodek Pomocy Społecznej w okresie wakacyjnym
Dodano: 2015-06-03 - Zorganizowanie poczęstunku dla 60 osób na konferencję podsumowującą projekt pn. Wspomaganie szkół i przedszkoli w Powiecie Rybnickim poprzez wprowadzenie systemu doskonalenia nauczycieli
Dodano: 2015-06-03