Komenda Wojewódzka Policji ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Kwiatowa 10
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 738 14 91 , fax. 95 738 14 95
- Data zamieszczenia: 2014-10-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji
ul. Kwiatowa 10 10
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 738 14 91, fax. 95 738 14 95
REGON: 21022150800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubuska.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla funkcjonariuszy garnizonu lubuskiego Policji w okresie 2014/2015. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla funkcjonariuszy garnizonu lubuskiego Policji w okresie 2014/2015. 2. Kod CPV: 55321000-6 usługi przygotowania posiłków, 55320000-9 usługi podawania posiłków. 3. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: a) wartość jednego posiłku profilaktycznego netto stanowi - podstawowa stawka żywieniowa (tzw. wsad do kotła), określona w oparciu o obowiązujące w Resorcie Spraw Wewnętrznych przepisy, aktualnie wynosząca 2,99 zł na osobę + zaoferowana w ofercie wysokość marży (maksymalnie do 100% stawki podstawowej); b) posiłki profilaktyczne objęte są 8 % podatkiem VAT. W przypadku, kiedy Wykonawca nie jest płatnikiem podatku VAT należy załączyć do oferty odpowiednie oświadczenie, iż nie jest płatnikiem podatku VAT; c) wydawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach 8.00 - 20.00 przez siedem dni w tygodniu oraz w dni ustawowo wolne od pracy (niedziele i święta), jeżeli zaistnieje uzasadniona potrzeba zgłoszona przez Zamawiającego. Rozliczenie za świadczone usługi odbywać się będzie w okresach miesięcznych; d) serwowane posiłki winny być ciepłe, kaloryczne i urozmaicone oraz odpowiadać cenie przedstawionej w składanej przez Wykonawcę ofercie; e) podstawę wydania posiłku będzie stanowił bon żywnościowy ostemplowany pieczęcią właściwej (kompetencyjnie) jednostki Policji z datą oraz podpisem osoby upoważnionej przez Zamawiającego. Bony te po zakończeniu miesiąca winny być dołączone do faktury VAT/ rachunku; f) Zamawiający nie dopuszcza możliwości wymiany bonów żywnościowych na artykuły inne niż żywnościowe pod rygorem rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym z winy Wykonawcy. 4. Wykaz miejscowości i jednostek Policji sprawujących nadzór kompetencyjny, których dotyczy przedmiot zamówienia zawiera Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ). 5. Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków profilaktycznych także oddelegowanym do czynności służbowych funkcjonariuszom innych jednostek garnizonu lubuskiego Policji niż jednostka mieszcząca się na terytorium określonym w danej części przedmiotu zamówienia, na którą Wykonawca złożył ofertę. 6. Zamawiający zastrzega, niezmienność wysokości (procentowej) marży zaoferowanej w ofercie Wykonawcy w całym okresie obowiązywania umowy. 7. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany wysokości stawki podstawowej regulowanej przepisami Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA dot. zmiany stawek żywieniowych. Zamawiający każdorazowo o zmianie wysokości stawki podstawowej powiadomi Wykonawcę. Zmiana wysokości stawki podstawowej będzie podstawą do zmiany treści umowy i może być dokonana wyłącznie w formie aneksu do umowy. 8. Miejscowości wskazane przez Zamawiającego w nazwie części przedmiotu zamówienia (np. część 23 - Drezdenko itp.) - są równoznaczne z miejscem realizacji usługi przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych. Wykonawca, który zamierza świadczyć usługi posiłków profilaktycznych musi dysponować lokalem gastronomicznym w miejscowości określonej w nazwie części przedmiotu zamówienia, na którą składa ofertę. 9. Zamawiający zastrzega, że lokal gastronomiczny, którym dysponuje Wykonawca nie może być dostępny (w czasie spożywania posiłków przez funkcjonariuszy Policji) dla osób z szeroko pojętego marginesu społecznego. 10. Termin płatności wynosi do 30 dni kalendarzowych od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku do Zamawiającego za pośrednictwem jednostki Zamawiającego sprawującej odpowiednio nadzór kompetencyjny. Faktury/ rachunki winny być wystawione na Komendę Wojewódzką Policji w Gorzowie Wlkp., a przesłane do odpowiedniej Komendy Miejskiej/Powiatowej (sprawującej nadzór kompetencyjny) celem potwierdzenia wykonania usługi. Wykonawca zobowiązany będzie do wystawienia i wysłania faktury/ rachunku do odpowiedniej Komendy sprawującej nadzór kompetencyjny w ciągu 7 dni po zakończeniu miesiąca kalendarzowego. 11. Szczegóły dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia, oraz sposobu rozliczeń i płatności i innych uregulowań prawnych zawiera Projekt umowy - zał. nr 5 do SIWZ. 12. Wszystkie załączniki do SIWZ stanowią jej integralna część. 13. CZĘŚCI ZAMÓWIENIA a) Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, w zależności od miejsca realizacji przedmiotu zamówienia. b) Przedmiot zamówienia podzielono na 23 CZĘŚCI: CZĘŚĆ 1 - KOSTRZYN N/O (nadzór kompetencyjny KMP Gorzów Wlkp.) CZĘŚĆ 2 - WITNICA (nadzór kompetencyjny KMP Gorzów Wlkp.) CZĘŚĆ 3 - ZIELONA GÓRA (nadzór kompetencyjny KMP Zielona Góra) CZĘŚĆ 4 - SULECHÓW (nadzór kompetencyjny KMP Zielona Góra) CZĘŚĆ 5 - MIĘDZYRZECZ (nadzór kompetencyjny KPP Międzyrzecz) CZĘŚĆ 6 - SKWIERZYNA (nadzór kompetencyjny KPP Międzyrzecz) CZĘŚĆ 7 - SŁUBICE (nadzór kompetencyjny KPP Słubice) CZĘŚĆ 8 - RZEPIN (nadzór kompetencyjny KPP Słubice) CZĘŚĆ 9 - WSCHOWA (nadzór kompetencyjny KPP Wschowa) CZĘŚĆ 10 - SŁAWA (nadzór kompetencyjny KPP Wschowa) CZĘŚĆ 11 - ŚWIEBODZIN (nadzór kompetencyjny KPP Świebodzin) CZĘŚĆ 12 - KROSNO ODRZAŃSKIE (nadzór kompetencyjny KPP Krosno Odrzańskie) CZĘŚĆ 13 - GUBIN (nadzór kompetencyjny KPP Krosno Odrzańskie) CZĘŚĆ 14 - ŻARY (nadzór kompetencyjny KPP Żary) CZĘŚĆ 15 - LUBSKO (nadzór kompetencyjny KPP Żary) CZĘŚĆ 16 - ŻAGAŃ (nadzór kompetencyjny KPP Żagań) CZĘŚĆ 17 - SZPROTAWA (nadzór kompetencyjny KPP Żagań) CZĘŚĆ 18 - IŁOWA (nadzór kompetencyjny KPP Żagań) CZĘŚĆ 19 - NOWA SÓL (nadzór kompetencyjny KPP Nowa Sól) CZĘŚĆ 20 - KOŻUCHÓW(nadzór kompetencyjny KPP Nowa Sól) CZĘŚĆ 21 - SULĘCIN (nadzór kompetencyjny KPP Sulęcin) CZĘŚĆ 22 - STRZELCE KRAJEŃSKIE (nadzór kompetencyjny KPP Strzelce Krajeńskie) CZĘŚĆ 23 - DREZDENKO (nadzór kompetencyjny KPP Strzelce Krajeńskie) 14. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA - od dnia zawarcia umowy (jednak nie wcześniej niż od dnia 01.11.2014r.) do 31.03.2015r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubuska.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12