Komenda Wojewódzka Policji ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Kwiatowa 10
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 738 14 41 , fax. 95 738 14 35
- Data zamieszczenia: 2013-10-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji
ul. Kwiatowa 10 10
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 95 738 14 41, fax. 95 738 14 35
REGON: 21022150800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubuska.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: policja
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla funkcjonariuszy garnizonu lubuskiego Policji w okresie 2013/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla funkcjonariuszy garnizonu lubuskiego Policji w okresie 2013/2014 2.KOD CPV: 55321000-6 usługi przygotowania posiłków, 55320000-9 usługi podawania posiłków. 3.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: a)wartość jednego posiłku profilaktycznego netto stanowi - podstawowa stawka żywieniowa (tzw. wsad do kotła), określona w oparciu o obowiązujące w Resorcie Spraw Wewnętrznych i Administracji przepisy, aktualnie wynosząca 2,99 zł na osobę + zaoferowana w ofercie wysokość marży (maksymalnie do 100% stawki podstawowej). b)posiłki profilaktyczne objęte są 8 % podatkiem VAT. W przypadku, kiedy Wykonawca nie jest płatnikiem podatku VAT należy załączyć do oferty odpowiednie oświadczenie, iż nie jest płatnikiem podatku VAT. c)wydawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach 8.00 - 20.00 przez siedem dni w tygodniu oraz w dni ustawowo wolne od pracy (niedziele i święta), jeżeli zaistnieje uzasadniona potrzeba zgłoszona przez Zamawiającego. Rozliczenie za świadczone usługi odbywać się będzie w okresach miesięcznych. d)serwowane posiłki winny być ciepłe, kaloryczne i urozmaicone oraz odpowiadać cenie przedstawionej w składanej przez Wykonawcę ofercie. e)podstawę wydania posiłku będzie stanowił bon żywnościowy ostemplowany pieczęcią właściwej (kompetencyjnie) jednostki Policji z datą oraz podpisem osoby upoważnionej przez Zamawiającego. Bony te po zakończeniu miesiąca winny być dołączone do faktury. f)Zamawiający nie dopuszcza możliwości wymiany bonów żywnościowych na artykuły inne niż żywnościowe pod rygorem rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym z winy Wykonawcy. 4.Wykaz miejscowości i jednostek Policji sprawujących nadzór kompetencyjny, których dotyczy przedmiot zamówienia zawiera Formularz Ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ). 5.Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków profilaktycznych także oddelegowanym do czynności służbowych funkcjonariuszom innych jednostek garnizonu lubuskiego Policji niż jednostka mieszcząca się na terytorium określonym w danej części przedmiotu zamówienia, na którą Wykonawca złożył ofertę. 6.Zamawiający zastrzega, niezmienność wysokości (procentowej) marży zaoferowanej w ofercie Wykonawcy przez okres obowiązywania umowy. 7.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany wysokości stawki podstawowej regulowanej przepisami Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSW i Dyrektora Budżetu MSW dot. zmiany stawek żywieniowych. Zamawiający każdorazowo o zmianie wysokości stawki podstawowej powiadomi Wykonawcę. Zmiana wysokości stawki podstawowej będzie podstawą do zmiany treści umowy i może być dokonana wyłącznie w formie aneksu do umowy - zgodnie z § 7 ust. 2 lit. d) projektu umowy oraz pkt. XXI ppkt. 7 lit d) SIWZ. 8.Miejscowości wskazane przez Zamawiającego w nazwie Części przedmiotu zamówienia (np. Część 23 - Strzelce Krajeńskie itp.) - są równoznaczne z miejscem realizacji usługi przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych. Wykonawca, który zamierza świadczyć usługi posiłków profilaktycznych musi dysponować lokalem gastronomicznym w miejscowości określonej w nazwie Części przedmiotu zamówienia, na którą składa ofertę. 9.Zamawiający zastrzega, że lokal gastronomiczny, którym dysponuje Wykonawca nie może być dostępny dla osób z szeroko pojętego marginesu społecznego. 10.Termin płatności wynosi 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego za pośrednictwem jednostki Zamawiającego sprawującej odpowiednio nadzór kompetencyjny. Faktury winny być wystawione na Komendę Wojewódzką Policji w Gorzowie Wlkp., a przesłane do odpowiedniej Komendy Miejskiej/Powiatowej (sprawującej nadzór kompetencyjny) celem potwierdzenia wykonania usługi. Wykonawca zobowiązany będzie do wystawienia i wysłania faktury do odpowiedniej Komendy sprawującej nadzór kompetencyjny w ciągu 7 dni po zakończeniu miesiąca. 11.Zamawiający przewiduje PRAWO OPCJI na zmniejszenie zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy P.z.p.: przewidujące, że Zamawiający zrealizuje nie mniej niż 80% kwoty całkowitej za cały przedmiot zamówienia. W takiej sytuacji Wykonawca nie będzie zgłaszał roszczeń wobec niewykorzystanej w terminie wykonania zamówienia kwoty umowy. 12.Wykonawca nie może dokonywać zmian w utworzonym przez Zamawiającego Formularzu Ofertowym, a w szczególności usuwać jakichkolwiek zapisów wprowadzonych przez Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubuska.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12