Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku ogłasza przetarg
- Adres: 16-315 Lipsk, ul. Kościelna 3
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 87 642 36 81 , fax. 87 642 36 81
- Data zamieszczenia: 2014-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku
ul. Kościelna 3 3
16-315 Lipsk, woj. podlaskie
tel. 87 642 36 81, fax. 87 642 36 81
REGON: 79074026800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.lipsk.wrotapodlasia.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w stołówce Zespołu Szkół Samorządowych w Lipsku przy ul. Szkolna 1, oraz dowóz i wydawanie gorących posiłków do Szkoły Podstawowej w Bartnikach i Szkoły Podstawowej w Rygałówce w ramach Wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania Szacowana dzienna liczba posiłków w poszczególnych placówkach wynosi: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Lipsku 140 Szkoła Podstawowa w Bartnikach 30 wraz z transportem wliczonym w koszty zamówienia. Szkoła Podstawowa w Rygałówce 30 wraz z transportem wliczonym w koszty zamówienia. Ogółem liczba uczniów objętych zamówieniem wynosić będzie 200 posiłków dziennie przez 186 dni od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2015 do 22 grudnia 2015r. Za posiłek jednodaniowy uważa się: II danie o gramaturze składającej się z ziemniaków lub produktów zastępczych np kasza ryż makaron o gramaturze 200g mięsa o gramaturze 100g po przygotowaniu oraz surówki o gramaturze 100g, kompot 200ml. Wykorzystywać świeże warzywa sezonowe w dalszej kolejności warzywa mrożone unikać warzyw konserwowych. Posiłki mają być sporządzone w dniu wydawania. Obiad ma być posiłkiem gorącym lub danie jarskie 300g dania + 50gr dodatek typu naleśnik ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno-jarzynowym lub danie rybne 100g porcja po przygotowaniu typu ryba w kawałku, kotlet rybny lub zupa z wkładką 400ml + wkładka min.50g mięsa lub wędliny podana z pieczywem plus dodatek owoc. Temperatura posiłków min.65oC nie dotyczy surówek, Wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół godzinę dostawy i wydawania posiłków. Dowóz winien być realizowany zgodnie z warunkami przewozu żywności wydawany przez osoby posiadające stosowne uprawnienia badania. Posiłki należy dostarczyć w termosach i wydawać uczniom w naczyniach wielorazowego użytku. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. Na dwa dni przed końcem miesiąca na tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej wykonawca przedstawi harmonogram posiłków menu jakie będą wydawane w następnym miesiącu bęzie przedstawiał co dwa tygodnie i na dwa tygodnie Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami Instytutu Żywienia i Żywności. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu tygodnia nastąpiła powtarzalność tej samej potrawy. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia lub zmniejszenia zamówienia w zależności od potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłków dla pozostałych uczniów i nauczycieli przy czym decyzja o korzystaniu, lub nie, z usług będzie indywidualną sprawą ww osób i uzależniona od ich indywidualnych preferencji możliwości. Posiłki mają być takie same i cena posiłków ma być taka sama dla wszystkich. Orientacyjna ilość posiłków w ciągu trwania umowy 37 200. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: htt://bip.um.lipsk.wrotapodlasia.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Kobylinie-Borzymach
Dodano: 2016-07-25 - Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny
Dodano: 2016-01-20 - Dożywianie dzieci w szkołach z terenu Gminy Augustów w dni nauki szkolnej w formie obiadu jednodaniowego.
Dodano: 2015-12-10 - Przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków w okresie od 04 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2017 r.
Dodano: 2015-11-19 - Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny
Dodano: 2015-08-13 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Kobylinie-Borzymach
Dodano: 2015-08-03 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-06-22 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej na okres 7 września 2015 r do 23 czerwca 2016 r z wyłączeniem okresu ferii zimowych, świątecznych i dni wolnych od nauki szkolnej
Dodano: 2015-06-11 - Dożywianie dzieci w szkołach z terenu Gminy Augustów w dni nauki szkolnej w formie obiadu jednodaniowego.
Dodano: 2014-12-22