Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku ogłasza przetarg

  • Adres: 16-315 Lipsk, ul. Kościelna 3
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 87 642 36 81 , fax. 87 642 36 81
  • Data zamieszczenia: 2013-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku
    ul. Kościelna 3 3
    16-315 Lipsk, woj. podlaskie
    tel. 87 642 36 81, fax. 87 642 36 81
    REGON: 79074026800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.lipsk.wrotapodlasia.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków w stołówce Zespołu Szkół Samorządowych w Lipsku przy ul.Szkolna 1, oraz dowóz i wydawanie gorących posiłków do Szkoły Podstawowej w Bartnikach i Szkoły Podstawowej w Rygałówce w ramach wieloletniego programu ,,Pomoc państwa w zakresie dożywiania Szacowana dzienna liczba posiłków w poszczególnych placówkach wynosi: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Lipsku 140 Szkoła Podstawowa w Bartnikach 30 wraz z transportem wliczonym w koszty zamówienia. Szkoła Podstawowa w Rygałówce 30 wraz z transportem wliczonym w koszty zamówienia. Ogółem liczba uczniów objętych zamówieniem wynosić będzie 200 posiłków dziennie, przez 189 dni od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2014 do 19 grudnia 2014r. Za posiłek jednodaniowy uważa się: II danie o gramaturze składającej się z ziemniaków lub produktów zastępczych np: kasza, ryż, makaron o gramaturze 200g, mięsa o gramaturze 100g po przygotowaniu oraz surówki o gramaturze 100g, kompot 200ml. Wykorzystywać świeże warzywa sezonowe, w dalszej kolejności warzywa mrożone unikać warzyw konserwowych. Posiłki mają być sporządzone w dniu wydawania. Obiad ma być posiłkiem gorącym, lub danie jarskie 300g dania + 50gr dodatek typu naleśnik ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno-jarzynowym, lub danie rybne 100g porcja po przygotowaniu typu ryba w kawałku, kotlet rybny, lub zupa z wkładką 400ml + wkładka min.50g mięsa lub wędliny podana z pieczywem plus dodatek owoc. Temperatura posiłków min.65oC nie dotyczy surówek, Wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół godzinę dostawy i wydawania posiłków. Dowóz winien być realizowany zgodnie z warunkami przewozu żywności wydawany przez osoby posiadające stosowne uprawnienia badania. Posiłki należy dostarczyć w termosach i wydawać uczniom w naczyniach wielorazowego użytku. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania, oraz jego walory smakowe i estetyczne. Na dwa dni przed końcem miesiąca na tablicy ogłoszeń w stołówce szkolnej wykonawca przedstawi harmonogram posiłków menu jakie będą wydawane w następnym miesiącu będzie przedstawiał co dwa tygodnie i na dwa tygodnie. Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami Instytutu Żywienia i Żywności. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu tygodnia nastąpiła powtarzalność tej samej potrawy. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia lub zmniejszenia zamówienia w zależności od potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłków dla pozostałych uczniów i nauczycieli ,,przy czym decyzja o korzystaniu, lub nie, z usług będzie indywidualną sprawą ww osób i uzależniona od ich indywidualnych preferencji możliwości. Posiłki mają być takie same i cena posiłków ma być taka sama dla wszystkich. Orientacyjna ilość posiłków w ciągu trwania umowy 37 800.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.lipsk.wrotapodlasia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach