Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 82-300 Elbląg, ul. Winna 9
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 2306000 , fax. 055 2306002
- Data zamieszczenia: 2011-08-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Winna 9 9
82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 2306000, fax. 055 2306002
REGON: 00279190000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.elblag.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla młodzieży ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na terenie miasta Elbląga - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług obejmujących przygotowywanie i wydawanie dziennie do 220 posiłków dla młodzieży uczęszczającej do szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, znajdujących się na terenie Miasta Elbląga, które nie posiadają własnej stołówki, w celu realizacji zadania określonego w art. 2 pkt 5 w zw. z art. 3 pkt. 2 ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz.U. Nr 267, poz. 2259, ze zm.) polegającego na zwiększeniu dostępności bazy żywieniowej na terenie Gminy Miasto Elbląg przez udostępnienie tej młodzieży dodatkowej stołówki bądź stołówek - punktu (punktów) przygotowywania i wydawania posiłków CPV: (55320000-9, 55321000-6, 55322000-3). Dzienna ilość wydawanych posiłków jest uzależniona m.in. od ilości wniosków złożonych przez klientów Zamawiającego, a także od wystąpienia określonych warunków, przewidzianych w ustawie z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2009 r. Nr 175, poz. 1362, ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz.U. Nr 267, poz. 2259, ze zm.), skutkujących obowiązkiem wydania przez Zamawiającego decyzji administracyjnej przyznającej klientowi Zamawiającego pomoc w formie posiłku, a także od liczby szkół, nie prowadzących w danym okresie stołówek. Zamawiający wymaga, aby jeden wydawany posiłek obejmował dwa dania obiadowe (zupę i drugie danie). Zamawiający wymaga, aby posiłki były przygotowywane i wydawane w udostępnionym przez Wykonawcę punkcie lub punktach przygotowywania i wydawania posiłków - stołówce (stołówkach) umożliwiającej wydanie jednorazowo co najmniej 30 posiłków w każdej stołówce odrębnie. Nadto Zamawiający wymaga, by każda stołówka umożliwiała spożycie posiłku przez cały rok w zamkniętym, ogrzewanym i przystosowanym do tego celu pomieszczeniu. Zamawiający zastrzega, że za stołówkę nie będzie uznawał w szczególności sezonowego lub tymczasowego punktu przygotowywania i wydawania posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do zorganizowania i prowadzenia procesu przygotowywania i wydawania posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Posiłki winny być wydawane w okresie obowiązywania umowy od poniedziałku do piątku w dni robocze, z wyłączeniem dni wolnych od pracy, w godzinach otwarcia stołówki (stołówek). Posiłki winny być wydawane młodzieży szkolnej nieodpłatnie, na podstawie abonamentu obiadowego, wydawanego przez Wykonawcę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość stołówek, w których będą przygotowywane i wydawane posiłki
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.elblag.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja konferencji podsumowującej projekt SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
Dodano: 2015-05-12 - Obsługa Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Malinówka
Dodano: 2015-03-11 - Realizacja usługi cateringu podczas dodatkowych spotkań dla 4 utworzonych sieci w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
Dodano: 2015-03-02 - Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w roku 2015
Dodano: 2014-12-05 - Realizacja usługi cateringu podczas doskonalenia nauczycieli w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
Dodano: 2014-10-31 - Realizacja usługi cateringu podczas spotkań dla 4 utworzonych sieci w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
Dodano: 2014-09-29 - Zapewnienie sal wykładowych oraz wyżywienia dla uczestników szkoleń organizowanych na terenie województwa warmińsko - mazurskiego III
Dodano: 2014-09-16 - Zapewnienie sal wykładowych oraz wyżywienia dla uczestników szkoleń organizowanych na terenie województwa warmińsko-mazurskiego II
Dodano: 2014-08-29 - Zapewnienie sal wykładowych oraz wyżywienia dla uczestników szkoleń organizowanych na terenie województwa warmińsko-mazurskiego
Dodano: 2014-07-18 - Realizacja usługi cateringu podczas drugiego spotkania dla 4 utworzonych sieci w ramach projektu pn. SORE działają w szkole - nowy model systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie giżyckim
Dodano: 2014-02-27