Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 48-340 Głuchołazy, al. Jana Pawła II 14
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 4036222 , fax. 77 4036231
- Data zamieszczenia: 2014-12-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
al. Jana Pawła II 14 14
48-340 Głuchołazy, woj. opolskie
tel. 77 4036222, fax. 77 4036231
REGON: 00450586600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-glucholazy.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku posiłków jednodaniowych o kaloryczności nie mniejszej niż 900 kcal dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach (drugie danie + surówka z kompotem) oraz wydawanie w piątki dodatkowo zupy z wkładką (1 litr) na 6 i 7 dzień tygodnia. Szacunkowa liczba podopiecznych uprawnionych do posiłków to 150 osób dziennie. Ogólna ilość posiłków oraz osób może ulec zmianie. Wymienione w SIWZ ilości posiłków oraz osób należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków i osób, przy czym Wykonawca zobowiązany jest do zagwarantowania, że przez cały okres trwania umowy cena jednostkowa za jeden posiłek nie ulegnie podwyższeniu do końca realizacji umowy. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Miejsce wydawania posiłków - lokal na terenie miasta Głuchołazy, będący w dyspozycji Wykonawcy, pozbawiony barier architektonicznych, spełniający warunki zgodnie z przepisami właściwymi dla świadczenia tego rodzaju usług potwierdzonych przez właściwe instytucje dopuszczające i kontrolujące. Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił odpowiednie warunki lokalowe umożliwiające spożycie posiłku jednorazowo 30 osobom. Posiłki wydawane od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych w godzinach 11:00-14:00. Posiłki sporządzane i wydawane będą z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych w tym systemów: GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej, GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP - Systemu Analizy Zagrożeń Krytycznych Punktów Kontroli. Posiłki muszą być urozmaicone i przyrządzane w dniu wydania. Posiłki powinny być zróżnicowane w cyklu pięciodniowym. Posiłki powinny być sporządzane według zasad racjonalnego żywienia oraz powinny kształtować właściwe nawyki żywieniowe. Posiłki należy wydawać osobie uprawnionej na podstawie wykazu osób uprawnionych, przekazanego przez Zamawiającego. Dopuszcza się wydawanie gorącego posiłku na wynos osobom uprawnionym na podstawie pisemnego upoważnienia wydanego przez osobę upoważnioną oraz dowodu osobistego osoby odbierającej(rodzina, opiekunka). Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane klientom posiłki. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny jakości posiłków i ich walorów smakowych, temperatury posiłków, sposobu i kultury ich wydawania oraz prawo wglądu do aktualnych decyzji Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-glucholazy.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodobowe wyżywienie pacjentów Prudnickiego Centrum Medycznego S.A. w Prudniku.
Dodano: 2016-06-17 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie
Dodano: 2016-04-13 - świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu
Dodano: 2015-12-15 - Usługa cateringu-żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 11 / XII / 15
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 10 / XI / 15
Dodano: 2015-11-25